Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 19:27

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 18 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: müüdud auto arvelt maha kandmine
PostitusPostitatud: 15.07.2010 12:31 

Tere,
usun et neid teemasi on siin olnud aga otsing abi ei andnud. Mure järgmine, 2007/2008 aastal sai müüdud Volvo 360GL ja ostjaks olid mingid 2 nooremat tüüpi koos oma isaga vasalemmast, tulid autole järgi kaup sobis, sõlmisime lepingu ja tüübid sõitsid minema. Kuna kolisin 2008a sügisel siis kolimise käigus ei pidand vajalikuks ostu/müügi lepingut säilitada ja nüüd ~kuu tagasi sain LKF-ist kirja kus öeldakse et kuna ma pole 2a maksnud kindlustust siis tuleb kas maksmine taasalustada või auto arvelt maha kanda või muidu tehakse trahv kogu maksmata jäänud aja eest. Kuna mul ei ole mitte mingit huvi sellist summat maksta siis ma tahaks autot maha kanda, selleks pöördusin ARK-i kust tuleb välja et selleks et auto maha kanda on mul vaja dokke/numbreid ja lammar tõendid. Kuna mul neid pole siis ei saa ma arvelt maha kanda, ARK soovitas selle peale LKF-i pöörduda, seal öeldi et nad peatavad menetluse aga midagi muud teha ei saa, uuesti ark-i pöördudes öeldi et võtku ma ühendust politseiga, sealt tuli vastus et kuna tegemist on isikute vahelise kokkuleppega siis politsei seda ei menetle kuna puudub süütegu, uuesti ARK-i poole pöördudes saatis nende esindaja mulle väljavõtte liiklusseadusest ja ütles et pöördugu ma halduskohtusse.

Kuna mul pole vähimatki aimu kes need tyybid olid kes mult auto ostsid siis on mul ka raske neid üles leida. Kirjutasin mingitele tüüpidele rate.ee-s kes elavad vasalemmas et ega nad pole sellist autot näinud kuid kas polnud näind või ei ole vastanud. Mõistan et mina kui omanik saan ark-ist küsida numbrimärkide ja dokkide duplikaati ja siis nendega saan minna ütlema et autot pole ja et kandku maha kuid see on jällegist mõttettu kulutus.

ideid mida teha?

link müügikuulutusele:
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=427587&rhash=6d06

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: müüdud auto arvelt maha kandmine
PostitusPostitatud: 15.07.2010 12:45 
Kasutaja avatar

Kui ID-kaart olemas, siis saad Paberivaba ARK keskkonnas mistahes enda nimel oleva auto ajutiselt arvelt maha võtta. Sellega saab vähemalt LKF kaelast ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.07.2010 12:53 

LKF on juba hetkel kaelast ära, tahaks püsivalt probleemist lahti saata, saatsin just veel kirju laiali rate-s lootusega auto üles leida. Mõtlesin et proovin ka avalduse kirjutamist/saatmist otse ark-i et äkki on nõus maha kandma ikkagist, neil peaks mingi variant olema et kui auto on hävinenud siis saab selle maha kanda.

Variant oleks öelda et on täielikult hävinend kuid kas siin ei ole seda ohtu et uus omanik mingi hetk ärkab talveunest ja sõidab autoga arki ja avastab et auto on maha kantud klausliga et auto on täielikult hävinend, et kas sellisel juhul mulle mingit jama sellest ei või kaela tulla niiöelda valeinfo esitamise eest?

M

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.07.2010 13:56 
Kasutaja avatar

Sellisel juhul on pärast jah ametiasutusele valeandmete esitamine halvemal juhul kaelas. Samas vaevalt see auto elavatekirjas on. Ammu kindlasti juba põllurallil või varuosadeks. Kui tehind 2-3a tagasi, siis ei pruugi ükski kohalik sellest autost täna midagi teada.
Ega teda just väga lihtne arvelt maha saada sedasi pole jah, legaalset võimalust pole. Maha võetakse jah ainult lammutustõendiga.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.07.2010 14:09 

vabandused kui valesti olen kunagi aru saand aga peaks ju olema võimalus kirjutada vabas vormis avaldus et nr märgid hävinend, seega ei pea neid esitama, siis saab ka kirjutada vabas vormis et auto hävined kuna varuosadeks paljaks tõmmatud ja kere jäänused mahamüüdud, et ise naq karanteerid neile et laiali lammutatud ja kui sama kere nr saab kunagi sitaga hakkama siis ütled et järelikult kere osadelt lõigati nr ümber v keegi uuesti üles ehitand asja vms,,, ei pruugi olla tõsi mu jutt aga kunagi sai arutatud tuttavatega asja ja see on järeldus millele tookord jõudsime, auto tokke pole vaja samuti, paberivabas kannad ajutiselt maha ja lähed teed avalduse hiljem et dokumendid hävinend(naine vihaselt viskas rahakoti jaanilõkkesse vms..) ning soovid lõplikult maha kanda, seda siis juba eelnevate avaldustega. Kui on midagi mul valesti siis palun parandage mind, endalgi hea teada teinekord, Lisaks mainin ära et ark töötajad ise ka ei tea mida nad teha saavad v ei saa, üx teenindaja saatis pikalt, et kui vanu dokke pole ei saa uusi ka, teine andis kohe, tuttaval kunagi lexi isegi nii hästi et ei pidand avaldustki tegema.

igatahes pikk jutt, sxxxjutt, peab ju võimalus olema, kui ei ole siis ehk peaks savisaare jutule minema raffaga et inimesed siukeses seisus et surnud ring ja võsapetsiga hakkma ähvardama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.07.2010 16:33 
Kasutaja avatar

Lase numbritest ja dokidest dublikaadid teha ikka. On küll jah lisa kulutus jälle. Aga nii on kindel et mingit jama pärast ei tule.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.07.2010 18:38 

Endal sama jama peaaegu ühe kaasfoorumlasega. Väga ebausaldusväärne isik ja auto ikka minu nimel, kuid samamoodi kere vedeleb ühes kohas ja paberid teises jne jne. Temal oli õigust ülegi et võta ajutiselt arvelt maha jne, kuid siis ilmub ta 2 aasta pärast jälle minu nimele ja eluaeg ka ei viitsi jamada. Varsti peab midagi tõsisemat ette vist võtma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.07.2010 18:51 

Ostumüügi lepinguga ARK-i. Pannakse võõrandamine vms peale, et auto on arvutis uue omaniku nimel, aga enne ei saa midagi teha sõidukiga kui paberid korda aetud. Nii sain igatahes mina aru, kui taolise probleemiga sinna pöördusin.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.07.2010 21:57 

Mõistust ikka on kaabakas :D Kuid tean vaid tema kasutajat siin ja leping minema visatud, kui keegi viitsib asja ajada kui on lepingud olemas siis on selliseid inimesi võimalik isegi trahviga tervitada. Ei tea küll kuidas kuid jurist teavitas sellisest võimalusest. Igastahes praegu kiired ajad ja ei ole aega sellega tegeleda, kuid ma arvan et mõninga aja pärast tahaks auto oma nimelt ära saada, ei viitsi eluaeg Arkis käija ja autot maha võtta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.07.2010 22:35 

no sa tead kasutajatki, mul pole seda infigi enam alles. Kui kaabakaz suudaks mingit kasulikku infot välja võluda siis see oleks küll väga super..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.07.2010 22:58 

Olin mõned päevad tagasi täpselt sama probleemi ees. Õnneks oli aga müügileping 2a. säilinud ja alles. :rokib Arkist öeldi sellepeale, et ärge müüge lepinguga, vaid tulge kohale ja regage ümber nagu muiste, sest politseid ei pidanud mingi müügileping huvitama ja kõik trahvid(kiirus, parkimine jne) peab korda ajama/maksma omanik(isik, kellel on müügileping pihus ning autogi tegelikult enda nimel). Müüjad tehke oma elu lihtsaks ja minge ostjaga arki ja ärge jännake nende ostu-müügi lepingutega. Kindlasti on äge, kui keegi kell 22.30 lubab auto ära viia ja sulas Koidula pealegi maksta..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.07.2010 23:23 
Kasutaja avatar

Saab ka niisama arvelt maha võtta ilma dokkiteta ja numbrideta. Ise tegin ühe autoga nii. Tegin arkis taotluse ära et arvelt maha võtta ja teisele poole kirjutasin et auto on lammutatud keskkonnasõbralikult ja numbrid ning dokkid hävinud. Kuigi auto on aastaid tagasi maha müüdud aga keegi ümber ei reganud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.07.2010 23:39 

Tere,
sellisel juhul võib tekkida probleem siis kui auto kuskilt välja ilmub.. tuleb välja et ei ole lammutatud.. on ka variant et kirjutan et on hävinend aga siin sama probleem et ma valetaks teadlikult ja seadusekuuleka kodanikuna ma seda teha ei sooviks. ma võin kiirust ületada ja roosaga üle ristmiku sõita aga mingitesse ametlikesse dokumentidesse teadlikult valetada on minuarust vale, kui tuleb välja et auto on põlema pandud ja raud kokkuostu viidud siis loomulikult teen sellekohase avalduse.

aga aitäh kõigile soovituste eest

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.07.2010 23:50 

Ei usu et see vana räim enam kuskilt välja ilmub, ammu juba kuskil põllurallikaks tehtud ilmselt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.07.2010 07:57 

Vist, ilmlselt, arvatavasti jne ei ole just veenvad sõnad. Arvamusliidritest pole ka kunagi head tulnud :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 18 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis