Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:14

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 80 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Udutulede, toonklaasi, sportsummuti jm teema
PostitusPostitatud: 21.11.2010 01:22 
Eliit

Laske nüüd tulla. Saate arutada udutulede, toonklaaside, sportsummuti ja politsei tagakiusamise pärast mõne keelatud asjaga auto küljes.

Ja tahaks ise kohe teada.. Kuidas teid tra lähituled ei pimesta, udutulede vihkajad ?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Udutulede, toonklaasi, sportsummuti jm teema
PostitusPostitatud: 21.11.2010 01:36 

Kui oma hommikustest pohmellidest ja lõppägedatest joomisharjumustest saaks ka siin teemas ära räägitud, siis oleks juba peaaegu poolkõva teema ju!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 01:36 

Olid ajad, kui esimese autoga pidi äge olema :D

Vaikne väljalase, täis toonring, pidevalt udutuled. Politseiga suhtlust oli alguses ka omajagu, aga mitte haukumine, viisakus, ja kainus tagasid selle, et tuled ja klaasid ei jäänud ette kellegile, paar korda mainiti ära küll, et jaa, siin ees toon, ei tohiks..

Automaat tuledega enam ammu ei viitsi, ja tooni tehasest polnud, mõeldud on, aga tegudeni pole veel jõudnud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 01:44 
Kasutaja avatar

kedagi ei koti udukad, ennem pimestavad ülesse lehvitatud lähituled

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 01:55 
Eliit

sierra kirjutas:

No täpselt kuigi kirutakse, et udukad pimestavad. Ei tea mismoodi, kui udukatel on ülemine valgusvihk järsult hajutatud. Lihtsalt tulesi peab reguleerima, sh ka udutulesi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 03:04 
Kasutaja avatar

Iff kirjutas:
sierra kirjutas:

No täpselt kuigi kirutakse, et udukad pimestavad. Ei tea mismoodi, kui udukatel on ülemine valgusvihk järsult hajutatud. Lihtsalt tulesi peab reguleerima, sh ka udutulesi.

point pole selles, et udukas üksi pimestaks. ta ei pimestagi kui põleb koos pargiga. aga lähi+udu korraga vastu sõitmas (eriti kui on veel tõus/langus) on silmale piisavalt valus, et sellele tähelepanu pöörata. ja kõigerohkem häiribki see pohhuism. tihtipeale pimedal ajal kui auto vastu sõidab, mõlemas tuledereas xeno põlemas, annan märku teisele (seda loomulikult juhul kui silmapeale käib), et ole mõnus ja võta 10 sekiks udu maha aga selleasemel saab vastu töötavad kaugtuled.
ma ei ole udukavihkaja. kasutan teda samamoodi vahest pargiga päeval või siis öösiti maanteel koos tavatuledega aga elementaarsest viisakusest tõmban samamoodi maha nagu kaugedki.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 03:07 
Kasutaja avatar

tee nüüd selgeks, kuidas lähi + udu pimestab rohkem kui park+ udu, ja milles on udud süüdi? pigem on süüdi ikka lähikad mis on perse taeva poole suunatud...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 03:14 
Kasutaja avatar

sierra kirjutas:
tee nüüd selgeks, kuidas lähi + udu pimestab rohkem kui park+ udu, ja milles on udud süüdi? pigem on süüdi ikka lähikad mis on perse taeva poole suunatud...

on ikka vahe, kas näkku paistab 100w või 200w :)
nagu ma mitmendat korda juba korrutan: ma ei süüdista udutulesi vaid nende taga olevaid juhte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 08:49 
Kasutaja avatar

sierra kirjutas:

sierra kirjutas:
pigem on süüdi ikka lähikad mis on perse taeva poole suunatud...

Sul mingi isiklik fetiš valestireguleeritud lähituledega?
ÜV käid vahest? Lähitulede valgusvihku kontrollitakse ja keeratakse paika? Aga udutulede?

Ja lgp kaaskodanikud, tegelikult pole mul ka 500W prožektorit valgusvihust väljas valus vaadata, et minupärast sõitke kasvõi 24/7 lähituled pluss udud. Ma teen maanteel pimedal ajal ja kehva ilmaga pidevalt nii :)
Ainult udutuledega pimedas sõita pole mugav, helkurpostid/jalakäijad ei paista silma. Lähitulede ülesse murtud vihust paistavad vähemalt parempoolsed helkurpostid ja liiklusmärgid alati vastu. Ka siis kui mõni vastutulev auto mingil põhjusel kergelt pimestab.
Vaevalt mõne taadi helkur põlvest madalamale, udutulede valgusvihku ulatub.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 11:13 

Udukad pimstavad siis, kui sa laod 5 matsi autosse ja koti kardulaid ka vanaemale pagassi 15 tollise betoonist kastiga woofri kõrvale viskad. Tänapäeval ilmselt 90% autol on tulede regull(tihtilugu autom), aga udutuledel seda pole. Siis võib tekkida jah kerge teema...aga kuna aegajalt sõidab ka mingi kaun vastu, millel yx tuli näitab vasakule taevasse ja teine vasakule alla kraavi siis ma ei viitsi isegi mainida seda, kui 1000st autost yx pimestab (me@xenonudupede 8) )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 11:56 

ahhh mul roolis targemat ka teha kui igale pimestajale vilgutada. Pigem häirivad need kellele 1 tuli põleb aind või mõni laseb õhtuti üldse ilma tuledeta :D vot see ei ole cool

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 12:05 
Kasutaja avatar

4wd kirjutas:
Pigem häirivad need kellele 1 tuli põleb aind või mõni laseb õhtuti üldse ilma tuledeta :D vot see ei ole cool

Eile keset pilkast ööd lendas mulle ka mustamäel vastu seltsimees, kellel ainult üls parktuli hõõgus kuidagi :D
Aga udukate suhtes ei ole minagi üleliia tundlik, ent nt papsi 2005 lanceril on nad tõesti päris eredad ja õhtusemal ajal on kaasliiklejad mulle korduvalt seetõttu vilgutanud ka, niet antud juhul olen loobunud neid linna vahel kasutamast siiski.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 12:17 

4wd kirjutas:
ahhh mul roolis targemat ka teha kui igale pimestajale vilgutada. Pigem häirivad need kellele 1 tuli põleb aind või mõni laseb õhtuti üldse ilma tuledeta :D vot see ei ole cool

See on hälve täiesti!! Nädal tagasi oli endalgi selline juhus, hea oli et tähelepanelikult uurisin, kas on rattur või mingi kastis park kylavahel, kellel pooled tuled eesti lännu. aru ma ei saa kuidagi kustub ära nii lähituli kui park yheskoos alati pekki+telgjoone poolne ka.... :(

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 12:21 
Kasutaja avatar

mul on autokoolist selline asi meeles. pimedas ei tohi udukat kasutada sellepärast (ilusa ilmaga), et see valgusvihk jääb suht auto nina ette ning juhi silmad harjuvad sellega ära, et siin nina ees on hea valge, aga kaugele enam ei suuda vaadata. kui udukad ei tööta, siis on ees pimedam ja silm harjub sellega, mis seal kaugel hägusem on. see siis peaks aitama jalakäijaid ja muid objekte varem märgata.

ise sõidan udukatega linnas küll, koos pargiga. kuid seda vaid Tallinnas, Haapsalus ei julge. siin on Lukk ja kompanii liiga ametis. samuti pimedal ajal sõites on parem kui tee ääred valgustatud on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 12:31 

Ex neid arvamusi ole jah seinast seina, samas mnt lased suurem osa ajast täistuledega anyway ja näed päris kaugele kas mingi inimene jalutab teepeenreal või mitte...Samahästi võiks ära keelata 2+ aastat vanad tuuleklaasid, kuna tänu täksidele ja kriimudele ei näe pimedas/vihma/lumega mitte midagi pm....Muidugi inimesed võiks ka niipalju endast hoolida, et midagi läikivad endale kylge tuunida, kui öösel mnt vaja liikuda on-kahjuks muidugi kõik pole nii nupukad :(

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 80 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis