Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:14

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 293 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Ökopunn vs nafta hävitaja
PostitusPostitatud: 15.01.2011 23:04 

Edit by moderaator:
Teema läks poolitamisele, kuna tekkis vaidlus arutelul säästmine vs priiskamine vs prioriteedid jne
Mõned postitused võivad arusaamatud olla, kuna teema algne pealkiri oli Toyota Aygo (Lugejate Autod) viewtopic.php?f=48&t=58303

Miks ma sellest säästmisest koguaeg jahun? Ja miks ei ostnud nt Lexus IS220D (väga hea auto) kuigi võimalus selleks oli olemas?
Tean-tean, see on autofoorum ja põlen põrgus, et midagi sellist üldse öelda julgen, aga miks peaksin 6 kuu palga kulutama kõige kiiremini väärtust kaotava "vara" peale planeedil maa? Auto ei ole kunagi mitte mingis mõttes investeering. (va muidugi mõni uunikum vms)

Kui Sinu raha ei teeni sulle rohkem raha, siis ei leia Sa kunagi teed finantsvabadusse.

Ja pealegi on oma auto liiga tõsiselt võtmine veel nõmedam kui enda liiga tõsiselt võtmine. Ja enda liiga tõsiselt võtmine on päris nõme. :)

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Toyota AYGO 1.0 2008 - Computech
PostitusPostitatud: 15.01.2011 23:17 
Kasutaja avatar

sa ei pea ärrituma :D igal inimesel oma maitse ja arusaam, omal ka liisingus auto olnud, ei tundunud kyll et se mingi säästudiil oleks olnud :) niiet ökonoomseid kilomeetreid :) tore lugeda kui inimene rahul:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2011 01:18 

AntiL kirjutas:
Veits koorub sinu jutust välja, nagu sa ei oleks ise autoga rahul ja üritad paaniliselt leida igasugu positiivseid külgi ja põhjendusi sellele üliväiksele olematu varustuse- ja mootoriga mikroautole. Mitte, et auto halb oleks. Auto on äge, aga sa ei pea kellegile siin midagi tõestama ja paaniliselt kellegi väikestele nokkimistele igasugu vastuargumente välja käima :)

Ei midagi pahatahtlikku, lihtsalt naudi autot ja mõtle vähem teiste möla peale :D

Aga arutelu on äge ju? :)
Tahan lihtsalt inimeste teadlikkust tõsta - ei ole ju vaja ilmtingimata üksi nt 4.2 liitrise autoga tööle-Selverisse-koju sõita.
Pärast on kisa suur, kui Statoil kütusehinda tõstab. Mis neil muud üle jääb, kui nafta varsti otsa saab?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2011 02:01 
Kasutaja avatar

kui nafta otsa saab seisab see samamoodi nagu mõni 5 liitrine :D
isiklikult vist kaa ei julgeks sellega linnast välja sõita. linnas sees aga täitsa muhe relv.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2011 02:14 

Mani kirjutas:
kui nafta otsa saab seisab see samamoodi nagu mõni 5 liitrine :D
isiklikult vist kaa ei julgeks sellega linnast välja sõita. linnas sees aga täitsa muhe relv.

Kui kõik oskaks pikemalt ette mõelda, saaks vist selle vähese naftaga, mis veel alles on "natuke" rohkem sõita. :)

mkb: Loodan siiralt, et varsti tõuseb kütusehind 5 eurini, siis jäävad sellised lapsikud mõtteavaldused ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2011 09:09 

Computech kirjutas:
mkb: Loodan siiralt, et varsti tõuseb kütusehind 5 eurini, siis jäävad sellised lapsikud mõtteavaldused ära.

Sellist juttu kuulata mehe suust, kes mõned postitused tagasi alles investeerimisest rääkis... :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2011 10:01 
Kasutaja avatar

Linnas liiklemiseks tööautona võibolla tõesti hea. Kuid kui mõned meist ei kasuta oma autot tööautona, siis milleks?
Saan aru, et väiksem kütusekulu ning väiksemad ülalpidamiskulud - kuid puudub kõige tähtsaim faktor, see on NAUDING.

Miks ma pean igapäev tööl rügama, ja pärast sõitma autoga milles ei suuda ma sõitu nautida?
Selleks ongi vajalikud asjad nagu: nahksisu, konditsioneer, jalaruum, hea stereo, vaikne auto ning kõik teised loogilised asjad.

Ehk arutada milleks ja miks el.istmed jms lisad on täiesti alusetu. Samahästi võib smardi osta ning saab veel odavamalt liigelda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2011 11:15 
Kasutaja avatar

Tegelikult on Euroopa mõistes täiesti normaalne, et ka keskmist palka (~3000 eur kuus) teenivad inimesed sõidavad Toyota Aygoga ringi, sest keskmine palk ei võimalda luksust niimoodi nautida, et autole kuluks maksimaalselt 10-15% sissetulekutest. Luksuse eest on juba maksud nii suured, et isegi kui keskmise palga juures suudaks inimene endale seda lubada, siis kannataks tema ülejäänud elukvaliteet niivõrd palju, et sellel poleks mõtet.
Samas... Kui ma teenin Eestis 3000€ kuus, siis ma ei näe küll mingit mõtet sõita ringi mingi kirstuga, millel on 1.0 mootor ja 0 mugavust, sest ma pean mugavuse eest nii vähe rohkem maksma(suured automaksud puuduvad ja kindlustuse hinnavahe on minimaalne), et hea enesetunne kaalub iga kell selle paarsada euri üle, mis mul kuus rohkem liisingule ja küttele kulub. Uued suured diislid on VÄGA ÖKONOOMSED, nt. 520d keskmine küttekulu on ainult 4.9l/100km ja seda 135kw juures.
Ärgem unustagem seda, et hea enesetunne, mis mugavus pakub, tagab enamuste inimeste jaoks ka paremad tulemused tööl. ;)
Aga ma hindan seda, et mõnele inimesele tekitab ka Toyota Aygoga sõitmine positiivseid emotsioone.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2011 11:48 

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2011 11:54 

qpi kirjutas:
Tegelikult on Euroopa mõistes täiesti normaalne, et ka keskmist palka (~3000 eur kuus) teenivad inimesed sõidavad Toyota Aygoga ringi, sest keskmine palk ei võimalda luksust niimoodi nautida, et autole kuluks maksimaalselt 10-15% sissetulekutest. Luksuse eest on juba maksud nii suured, et isegi kui keskmise palga juures suudaks inimene endale seda lubada, siis kannataks tema ülejäänud elukvaliteet niivõrd palju, et sellel poleks mõtet.
Samas... Kui ma teenin Eestis 3000€ kuus, siis ma ei näe küll mingit mõtet sõita ringi mingi kirstuga, millel on 1.0 mootor ja 0 mugavust, sest ma pean mugavuse eest nii vähe rohkem maksma(suured automaksud puuduvad ja kindlustuse hinnavahe on minimaalne), et hea enesetunne kaalub iga kell selle paarsada euri üle, mis mul kuus rohkem liisingule ja küttele kulub. Uued suured diislid on VÄGA ÖKONOOMSED, nt. 520d keskmine küttekulu on ainult 4.9l/100km ja seda 135kw juures.
Ärgem unustagem seda, et hea enesetunne, mis mugavus pakub, tagab enamuste inimeste jaoks ka paremad tulemused tööl. ;)
Aga ma hindan seda, et mõnele inimesele tekitab ka Toyota Aygoga sõitmine positiivseid emotsioone.

Sina võibolla teenid 3000€ kuus, aga palju on siin foorumis kasutajaid, kes samuti reaalselt üle 3000€ teenivad? Mina näiteks VEEL sellist summat kuus ei teeni ja seepärast ei sõidagi ma BMW 520d'ga. (Mis siis, et panga arvates võiks ma seda teha)
See oligi see point, mida üritasin siin läbi suruda - Ma ei raiska seda raha, mida mul veel ei ole.

Hoides praegu kokku ja investeerides raha, jõuan kasvõi sulli eest nt 10 aasta pärast endale metsamaja (ehk isegi 3-4-5 tk ja need siis pärast välja rentida) järve ääres osta.

Olen sellega 100% nõus, et elukvaliteet peab hea olema, siis tulevad ka tulemused. Seepärast olengi nõus maksma päris suure summa, et saaksin elada kesklinnas katusekorteris. Aga autos ma ei ela ju? Sõidan sellega ainult punktist A punkti B.
Luksus maksab ja head asjad ongi kallid, aga nt 10 aasta vanune A8 ei ole enam mingi luksusauto millest unistada.

Kõik tahavad rikkaks-ilusaks-kuulsaks saada ja naabrimehele ära panna, aga miks siis 90% inimestest hoopis vastupidises suunas ujuma hakkavad?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2011 12:12 
Kasutaja avatar

Ei teeni veel kahjuks.
Aga sinu mõttemaailm on minu arvates täiesti paigas ja thumbs up selle eest. :) Võtke eeskuju noored ja vanad streetracerid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2011 12:14 

A) kõik ei taha naabrimehele-naisele ära panna
B) Alguses oli tore teema, nüüd tahaks küsida, et mis see sind torgib, millest keegi unistab ja millega keegi sõidab? Sul ei ole vaja nui neljaks oma arvamusi peale suruda, selliseid inimesi paraku ei kuulata. Tekib vastupidine moment, inimestel tekib hoopiski jonn ja trots.
C) mkb lause, et sõidan sest lihtsalt meeldib, miks see lapsik on? Kui mulle midagi meeldib ja ma saan seda pm lubada, siis ma teen seda. Tegelikult raiskan ma ka mõttetult raha, et Eestis ja ka mujal koertenäitustel käia, sest teoorias muud ma selle eest ei saa kui heal juhul karika kappi ja roseti seinale. Aga mulle meeldib.
D) Inimeste unistused on erinevad, minu jaoks on 10 aasta vanune A8 kuradi ilus auto
E) Osade jaoks ei ole auto ainult punktist A punkti B liikumise vahend.
F) Auto on aus ja tore aga sa ei ole esimene väikeauto omanik, kes tuleb seletama, kui mõttetud on suured masinad. No mina ei kujuta ette, et peaks AYGOsse mahutama kolm koera, puurid, muud asjad, veel 2-3 inimest lisaks ja siis põrutama näiteks Leetu. Mugavust tahaks ka reisi ajal. 2.4 Volvo teeb selle töö näiteks ideaalselt ära, AYGO kohe kindlasti mitte. Okei, ainult töö-kodu marsuudil sõitev inimene tõesti ei pea sõitma Hummeri või M seeria bemariga aga nagu ma ütlesin, on inimesi, kes tahavad autolt muud kui ainult praktilisust. Igal inimesel oma mänguasi

Computech kirjutas:
[Mitte, et ma siin nii väga midagi tõestada tahaks, aga olen pigem see, keda lihtsalt ei koti, mida keegi arvab, mõtleb või ütleb. Ajan oma asja ja soovitan teistel sama teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2011 12:41 

Z!ssu kirjutas:
A) kõik ei taha naabrimehele-naisele ära panna
B) Alguses oli tore teema, nüüd tahaks küsida, et mis see sind torgib, millest keegi unistab ja millega keegi sõidab? Sul ei ole vaja nui neljaks oma arvamusi peale suruda, selliseid inimesi paraku ei kuulata. Tekib vastupidine moment, inimestel tekib hoopiski jonn ja trots.
C) mkb lause, et sõidan sest lihtsalt meeldib, miks see lapsik on? Kui mulle midagi meeldib ja ma saan seda pm lubada, siis ma teen seda. Tegelikult raiskan ma ka mõttetult raha, et Eestis ja ka mujal koertenäitustel käia, sest teoorias muud ma selle eest ei saa kui heal juhul karika kappi ja roseti seinale. Aga mulle meeldib.
D) Inimeste unistused on erinevad, minu jaoks on 10 aasta vanune A8 kuradi ilus auto
E) Osade jaoks ei ole auto ainult punktist A punkti B liikumise vahend.
F) Auto on aus ja tore aga sa ei ole esimene väikeauto omanik, kes tuleb seletama, kui mõttetud on suured masinad. No mina ei kujuta ette, et peaks AYGOsse mahutama kolm koera, puurid, muud asjad, veel 2-3 inimest lisaks ja siis põrutama näiteks Leetu. Mugavust tahaks ka reisi ajal. 2.4 Volvo teeb selle töö näiteks ideaalselt ära, AYGO kohe kindlasti mitte. Okei, ainult töö-kodu marsuudil sõitev inimene tõesti ei pea sõitma Hummeri või M seeria bemariga aga nagu ma ütlesin, on inimesi, kes tahavad autolt muud kui ainult praktilisust. Igal inimesel oma mänguasi

Computech kirjutas:
[Mitte, et ma siin nii väga midagi tõestada tahaks, aga olen pigem see, keda lihtsalt ei koti, mida keegi arvab, mõtleb või ütleb. Ajan oma asja ja soovitan teistel sama teha.

Vajadused on erinevad ja ma ei kritiseerigi nt pereinimesi, kes "diiseluniversaaliga" oma lapsi kooli veavad või Selverist toitu varuvad. Aga palju neid siin foorumis on? 15%?
Lihtsalt selleks, et sõprade ees äge olla ja linnas "kõvatamiseks" nt BMW 750 osta ja siis Statis passida, sest raha ei ole kaugemale sõiduks ... Ja siis uhkelt öelda - "Sõidan sellega, sest ma tahan ja võin!" See on pehmelt öeldes naljakas.

Aeg on kõige väärtuslikum vara. Asju saab soetada endale iga loll, krediitkaardid on kõigil. Rikkus on juba see, kui saad võtta suvalisel ajal endal aja maha, et minna Sinupuhul oma koertega nt õue mängima. Või minna külla vanale sõbrale, kes elab teisel mandril või võtta koerad kaasa ja minna reisima kui soov tuleb. Aga seda ilma rahata ei tee ju?

KUIDAS me oma aega selles elus veedame on kõige olulisem. Keegi ei ütle surivoodil, et oleks tahtnud rohkem aega autos veeta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2011 12:53 

Kui palju ikka 750 ostavad, et kõvatada. Minu arust on see ilus, mugav ja piisavalt kiire auto, et nautida sõitu. Sinu jutu järgi, kui inimene on vaesem, siis ta ei võigi poolt lusikatäit kalamarja päevas süüa, sest rohkema jaoks ju ei ole raha. Aga saab oma maitse ja naudingu ka sellest poolest kätte. Sama on ka 750ga sõites, pole raha, et palju sõita, aga naudingu saab võibolla ka kodust "stati parklasse" ja tagasi sõitmisest. nii lihtne see ongi. Kõik asjad siin elus ei pea olema praktilised, mõni asi on ka niisama enda meeleheaks ka.

EDIT: Ärge võtke seda nüüd, et mul on suur võimas laev ja kaitsen enda autot nüüd elueest. Tegelikult on mul endal 2 liitrine opel, mis on vanem kui mina :D .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2011 13:14 

Ei ole diiseluniversaal :D

Aga eelmine kasutaja ütles kõik ära, mis ma veel öelda tahtsin. Eriti kirjutaks alla lausele
Tsiteeri:
Kõik asjad siin elus ei pea olema praktilised, mõni asi on ka niisama enda meeleheaks ka.

Ja kindlasti on inimesi, kes ütlevad surivoodil, et oleks tahtnud rohkem aega autos/autoga veeta. Osadele vaat on see pool elu ja mitte kõvatamise mõttes :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 293 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis