See on selline nii ja naa teema, ei meeldi mullegi igasugused maksud, aga veelgi vähem meeldivad need meeletud massid mis teedel ringi vuravad. Co2 põhine maks mind väga ei kõiguta, sest pisikesed autod mulle meeldivad ja pole ka mingit häbi ega puuet, et ühe sellisega mitte sõita. Mis mind häirib, et selle maksustamise taga ei paista tulemust, autosid vähemaks ei jää ja massid ikka liiguvad hambaid krigistades ringi. Kui ühistranspordist rääkida, siis seda annaks muidugi parandada, aga hajaasustuses tekib tahtmatult olukord, et buss ei tasu lihtsalt ära, et mõnda inimest vedada ja need inimesed peavad liiklemiseks auto ostma ja mida rohkem inimesi tarbib autosi, seda vähemaks jääb busse. Kui üks asi välja suretada, siis teine hakkab taas mõistlikumalt tööle. Nagu erinevatel inimestel ikka oma arvamus, siis arvestades Eesti olusid ei soovitaks ma Eestlastel küll rohkem kui kolm last korraga sigitada(kui vanemad pojakesed on pesast lahkunud, siis tehku uusi peale), sest kolm on selline number millest hakkab kõik kallimaks minema (ehe näide on auto) ja mida kallim kõik on, seda rohkem kannatab ju pere ja lõpuks ongi, nagu tihti kuulda, et 5 ja enama lapselides pered elavad kitsikuses ning ikka teised on süüdi, et ei suudeta planeerida oma elu. Vaesus sünnitab vaesust. Pole mulle kunagi need sotsid meeldinud ja isegi kui mõne asjaga juhtuvad pihta panema, siis suures plaanis ei kõlba nad ka põllule väetiseks. Ja jalgrattast rääkides, siis olen veendumusel, et jalgratas ei sobi meie kliimasse, lumega sõita on nadi, autodega samal teel sõitmine ohtlik ja häiriv mõlemale osapoolele, praeguste teede kõrvale uute kergliiklusteede rajamine mõttetult kallis ja neid talvel lahti hoida kah kallis - ei suudeta ju põhiliste teedegagi hakkama saada. Et mu jutt ainult vingumine ei paistaks, siis pakuks välja, et maksustada võiks linnad ja kui see linnades autosid vähendab, siis tekib vajadus, lahendus ja võimalus ühistranspordi elavdamise näol.
_________________ "Õndsad on need, kellel on nälg ja janu õiguse järele, sest nemad saavad küllaga."
|