Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:10

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 71 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Läheks Lõuna-Saksamaale
PostitusPostitatud: 03.02.2011 23:47 

Tere. Olen palju käinud Saksas Dösseldorfi, Bremeni, Hamburgi ja Berlini kandis.
Kordagi ei ole masinat toonud Lõuna-Saksamaalt. Mõttes on 2 varianti, kas Stuttgart või siis München.

Kumba eelistada, kus on autode valikut rohkem?
Kas automüügipiirkonnas asuvad nendes kohtades lennujaamadest väga kaugel?

Ja kuidas seal piirkonnas on, kas enamus kuulutused internetis üleval või tasub osta ka automüügiajalehti ja ajakirju?

Aitäh,
Jüri

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Mineks Lõuna-Saksamaale
PostitusPostitatud: 04.02.2011 00:07 
Kasutaja avatar

No mineks mineks
Ma usun, et kõik, kes autot müüa tahavad, kuulutavad seda ka netis v.a. mõned üksikud interneedusega mitte läbisaavad vanurid. Siinkohal pakuks, et mida suurem linn seda suurem on ka valik. Asukohaga aitab mobile.de PLZ otsing, viskad linna postiindeksi ja hakkad uurima, et kuskandis müüjad asuvad, nii saab paari tunniga enamvähem piirkonna selgeks. Mõistlik on igaljuhul rendiauto võtta, ühistranspordiga pendeldamine võib kallimaks minna kohati.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2011 10:09 
Kasutaja avatar

Kas tõesti käiakse veel niimoodi ka autosid toomas, et kohapeal hakkad otsima? Mingit kindlat margi ja mudeli eelistust siis ei ole? Ma usun ka, et ega neid just palju pole kes netis ei reklaami. Konkreetsed autod vaatad ju ikka netist enne välja ja siis hakkad sõitma. Ma arvan, et see internetivaenlane penskar viib üldse oma auto kuskile platsile ja saab raha peopeale, tema ei hakkagi midagi ise müüma (kuigi on ka erandeid, ise olen ühe ostnud nii 60ndates perekonnalt, aga seda realiseeriti hoopis mujal kui automüügiportaalis). Samuti oli tegemist maakohaga (autol oli ka müstilisi parandusi tehtud, näiteks kindalaeka käepide, mis oleks poest kindlasti odavam osta olnud - sellel autole ei maksa suht mitte midagi), nii et kas siis ei teata kus realiseerida ja selliseid sa niikuinii kohapeal ei leia.
Teine näide on Saksa tuttava penskarist naabrid. Seal pidi olema suhtkoht selline veendumus, et autosid ostetakse ainult salongist (ehk siis oma vana annad kuskile platsile ära). Noh sealsed penskarid muidugi rikkad ka ja ime pole. Peale seda kui aga mina olin mitu kasutatud autot ostnud ja nendega koju ära sõitnud sai vanapapi ka aru, et uut (ehk siis võib olla ka kasutatud) autot võib ju ka osta ja paluski minu tuttaval talle ka neid auto ostmise "võimalusi" tutvustada. Ja nii naad koos tema viimase auto ka leidsid ja ära tõid :).
Teemasse tagasi, lennujaamad on ju enamasti linnast natuke eemal, nii et vaevalt seal kõrval kohe mingit platsi on. Stuttgartis vähemalt pole küll märganud (rendikat sinna oma 4-5 korda tagasi viinud). Münchenisse olen ainult korra lennanud ja sealset ümbrust ei oska väga kommenteerida. Eks neid väikseid autoplatse on igal pool, iseasi mis on hinnatase ja mida niimoodi leida loodad. Rendikas kindlasti ka hea soovitus, seda enam kui vahemaad peaks pikemaks minema, siis rongipiletid juba suht kallid.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2011 11:01 
Site Admin
Kasutaja avatar

Olen Stuttgartist 2 autot toonud. Otse sinna lennanud pole, vaid rongiga sõitnud. Ühe korra FRA-st, teise korra Mannheimist. Rong läheb kesklinna ja sealt saad juba edasi ükskõik kuhu.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Läheks Lõuna-Saksamaale
PostitusPostitatud: 04.02.2011 20:53 

Noniiii
Esmaspäeval hoopis Belgiasse minek.
Auto välja valitud.
Belgia ka uus maa minu jaoks, et autot sealt osta.

Kas midagi on väge erinevat võrreldes protseduuridega Saksamaal?
Hinnad?

Jürka :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 01:35 
Kasutaja avatar

Belgia transiitnumbrite väljastamine pidi ca 3-5 päeva aega võtma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 03:15 

Seoses eelnevalt auto välja valimisega tooks ühe näite isiklikust kogemusest.

Sai mobiles ringi tuhnitud ning ühte kindlat tüüpi ja marki autot otsitud. Kui Eestis viskas otsingu tulemuseks ca. 10 autot, siis saksas tuttavate juures järgmisel päeval sama otsingut sooritades viskas tulemuseks 10lk neid autosid. Hiljem sai uuesti proovitud teist marki autoga... eestis pandi otsingusse täpselt samad tingimused nagu saksas (nõutavad lisad, mootor, väljalaske aasta, hinna vahemik ja minu asukoha postiindeks + 200km raadius) ja vahe oli taas mitu lehekülge. Seega järeldus, et kohalikud IP-d(või krt teab mille järgi see eristamine toimub) näevad rohkem pakkumisi kui välismaised.
Kui alguses sai Eestis olles auto välja valitud, siis saksas mobilet uurides see eelnev otsus muutus ja sai lõpuks toodud natuke teine auto kuid paremas seisus ning odavama hinnaga kui esialgne valik. Ja samuti vastas kõikidele määratud nõudmistele, natuke isegi ületas neid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2011 20:38 

oskaja kirjutas:

Seega järeldus, et kohalikud IP-d(või krt teab mille järgi see eristamine toimub) näevad rohkem pakkumisi kui välismaised.

Ma ei usus seda. Kas scereen shottidega oma väidet tõestada ka suudad?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2011 20:44 

ei suuda, sest ma ei teinud seda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2011 20:57 

kas tõesti belgias transiitnumbritega läheb 3-5 päeva? palju maksavad?
ja kaua hollandis läheb ja palju seal maksavad?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2011 20:58 

oskaja kirjutas:

Aga nende Saks elavate tuttavatega enam kontaki ei saa, messengeris või miskit?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.02.2011 21:56 

Mis see Belgia niiöelda auto24 on neil ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.02.2011 22:44 

Mingi 5 aastat tagasi tõin ise ka Saksamaalt Stuttgardist auto enne vaatasin netis välja ja lendasin lennkukiga kopenhaageni ja sealt teise lennukiga Stuttgardi. Maili teel leppisin kokku autoplatsi müüjaga ,et olen maksimum 3 päevaga kohal ja ta lubas hoida autot. Sain sama päev pileti ja öösel lendasin kohale, öö veetsin lennujaama lähedal hotellis ja hommikul kella 11 paiku lahkusin hotellist ja sõitsin taksoga mingi 20-30 km umbes ja kohale jõudes selgus ,et see ahv oli auto maha müünud just ja oskas ainult kokutada miks ei hoidnud kui oli kokku lepitud, kuna ilma autota lahkuda ei kavatsenud siis hakkasin mööda tänavata edasi jalutama ja leidsin umbes 10-15 autoplatsi nii ,et valik oli hea ja kokkuvõttes sain auto ostetud ja parema isegi mis välja olin vaadanud !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.02.2011 22:50 

smi kirjutas:
oskaja kirjutas:

Aga nende Saks elavate tuttavatega enam kontaki ei saa, messengeris või miskit?

vanad inimesed... oskavad ainult arveid netis maksta :D üldiselt ei pea ma midagi sulle tõestama... keegi ei sunni sind uskuma.

hollandi transiitidega läheb ca. 1 tund kui kuskilt platsilt auto võtta. tegelikult numbrid nad vorbivad ise kohapeal aga mingid kindlustused ja ülevaatused jne võtavad suts aega. nad teevad sulle kõik vajaliku ära...nn. võtmed kätte teenindus. eraisikute käest ostes ei oska öelda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2011 16:53 

smi kirjutas:
oskaja kirjutas:

Seega järeldus, et kohalikud IP-d(või krt teab mille järgi see eristamine toimub) näevad rohkem pakkumisi kui välismaised.

Ma ei usus seda. Kas scereen shottidega oma väidet tõestada ka suudad?

Proovisin läbi proxy saksa ip pealt ja eesti ip pealt. Otsingutulemus oli 1:1-le sama.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 71 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis