Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 10.05.2025 23:48

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 24 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Autokompensatsioon
PostitusPostitatud: 22.06.2011 17:11 
Kasutaja avatar

Oleks vaja natuke asjaga kursis olevate inimeste nõu.
Point selles, et käisime minu autoga Venemaal tööl. Kuna mina olin kogu aeg juht ja ka auto oli minu, siis arvestades Venemaa sittasid teid ja selle mõju auto amortiseerumisele ,leppisime kokku, et kütte paneme nelja peale, muud kulud jäävad minu kanda ja objekti lõpus saan kompensatsiooni 2kr/km. Minu loogika ütleb, et mina omale ju kompensatsiooni maksma ei pea.
Oletame, et tuli 1000km, selle korrutame 2 ja saame 2000kr, kuna olime neljakesi, siis ma peaks saama igaltühelt 666kr.
Nüüd aga väidab üks, et summa peaks jagama 4ga? Natuke nagu imelik ju, et mina pean iseendale maksma kompnsatsioon, olgugi, et ise ka tööl käisin?
Või kui vaadata asja niipidi, et komppi maksaks mulle mingi firma ja käin autoga üksi tööl, ega siis poolt sellest kompensatsioonist ma omale ise ei pea maksma :)

Kuidas siis oleks mõistlik see juhtmu lahendada?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Autokompensatsioon
PostitusPostitatud: 22.06.2011 17:19 

Jagada summa 4 peale...lihtne ja loogiline :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 17:21 
Kasutaja avatar

Mina arvan nii: koos käisite, koos maksate. Oma asi, et enda autoga olid. Kui nüüd selle ajaga autol midagi ei juhtunud, siis ei ole ju mure väga suur. Kui ainult teised maksavad, siis ma näen siis väikest lisateenimist, kuna reaalselt ei kulunud sul ju auto korrashoidmisele üle 2000 eegu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 17:26 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Paratamatult masin siiski amortiseerub + sina olid autojuht .oma autoga .teinekord kasulikum kellelegi taha istmele pugeda tilka näppima ja siis maksta tühist raha.4 inimest autos siis pärast roogi masinat ka jne.Muidu jah 4 vist jagada aga üldiselt kõige kasulikum siiski kaasreisiatel.
Ai plää kõik kulud oleks siiski tark 3 jagada .sest sinupoolt oli põhiline asi auto ja sa nägid vaeva selle teel hoidmisega.
Üldiselt jah need kes ei oma autot .vaid terve elu saavad hakkama tänu teiste abile .need võivad olla ka omakorda veel koonrid.
Sa võiks suuremat raha küsida kui kulutused olid ja jagagu need kaasreiisad see summa omavahel ära.
Taga istmel mõnus õlle libistada ja tilka näppida soovides niisama punkti B jõuda.
Mõistlik lahendus on nõnda .et sina oleksid väga rahul.saan aru .et autoga on mugava ja autoomanik saab seda mugavust kasutada omal soovil aga kui keegi pole rahul pakutavate tingimustega siis võimalik minna bussiga sinna kus see ja teine.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 17:42 
Kasutaja avatar

Teeme siis asja natuke täpsemaks. Kokku tuli 8700km. Selle ajaga läksid kõveraks, ühel ka mõra, KÕIK 4 valuvelge, paar rehve(lõi munad välja), esimesed stabika kondid on omadega täiesti läbi, tagasillas ka ühtteist. Ennem minekut lasin auto üle kontrollida just selle mõttega, et teepeale ei jääks ja kõik oli vägagi heas korras. Ja asjad, mis VEEL läbi ei ole, said seal Venemaal korralikult valu, nii et ka nende eluiga lühenes märgatavalt. Venemaa 8700km ei ole meie teed :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 17:44 
Kasutaja avatar

jonathan kirjutas:
Mina arvan nii: koos käisite, koos maksate. Oma asi, et enda autoga olid. Kui nüüd selle ajaga autol midagi ei juhtunud, siis ei ole ju mure väga suur. Kui ainult teised maksavad, siis ma näen siis väikest lisateenimist, kuna reaalselt ei kulunud sul ju auto korrashoidmisele üle 2000 eegu.

Oma autoga sellepärast, et polnud muud valikutgi :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 17:46 

Fakt on see,et osa rahast võid kirjutada oma eluülikooli fondi...Oleksid pidanud eelnevalt kokkuleppima,et kõik mis puruneb jne,makstakse pundipeale välja.Praegu kasutati sind lihtsalt ära ning ega sul polegi millelegi apelleerida.Teinekord oled targem :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 17:46 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Plju siis kokku kulutusi tuli ilma masina lagunemiseta .sest masina lagunemine õnnekombel on rahvaga kokkuleppe küs .et kompenseeritakse ehk aga ssiis kulud kütuse peale mis siis arvatavasti oli pooleks mõeldud.Kindlasti jaga 3ga .sest ega see mingi huumor pole.Tulevikus ei mkasaks ehk oma masinat retsida vaid ka kaasreisiaks olla.vähe muresi ning lõdvam ja peaasi .et kasulik.
isegi kui 3 jagatakse ja remondi eest plekitaks siis oma masinat vist ikka ei hooraks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 17:59 
Kasutaja avatar

buumer84 kirjutas:
,leppisime kokku, et kütte paneme nelja peale, muud kulud jäävad minu kanda

:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 18:24 

bemarimees kirjutas:
buumer84 kirjutas:
,leppisime kokku, et kütte paneme nelja peale, muud kulud jäävad minu kanda

:D
lause läheb edasi :)
...ja objekti lõpus saan kompensatsiooni 2kr/km
Tuleks ikkagi see komp küsida kolmelt inimeselt. Kompenseeritakse lisaks küttele see, et sa olid nõus enda autoga minema Venemaale. Ehk siis küte jagada 4-ga ja kilometraaž 3-ga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 18:34 

Teglt oleks aus nõnda .et kaasreisiad jagavad kõik . autoomanik lihtsalt juhib ja saab selle eest ka lisa preemia kõigile kulutustele.Sest see on ikka väga suur asi .et temal on auto ja ta on nõus sõidutama kogu seda kola.Iga teine variant juba osutub autoomanikust autojuhile kahjulikuks.
Pärast isegi auto putitamisele kuluv vaev ja aeg juba jne jne jne jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 18:36 

Jää endale kindlaks ja autokompensatsiooni maksavad nad sulle kolmepeale kokku. Kui üks kord annad alla, siis hakkadki teisi tasuta või poolmuidu sõidutama. Kaaslased on sul lihtsalt koonrid ja ei proovivad leida viisi, et vähem teenitud rahast ära maksta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 19:38 
Kasutaja avatar

Sellessuhtes, et kõik on ok, keegi ei hiili maksmisest kõrvale ega midagi. Inimesed kõik head sõbrad. Probleem on ainult selles, et üks nendest kolmest arvab, et summa peaks jagama 4-ga. Ise aga olen arvamusel, et jagama peaks 3-ga. Ka siis, kui hinnas kokku leppisime, tundus mulle see enesest mõistetav, et mind sinna sisse ei arvestata, sellepärast ei teinud sellest ka juttu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 19:41 
Kasutaja avatar

turvik kirjutas:
Fakt on see,et osa rahast võid kirjutada oma eluülikooli fondi...Oleksid pidanud eelnevalt kokkuleppima,et kõik mis puruneb jne,makstakse pundipeale välja.Praegu kasutati sind lihtsalt ära ning ega sul polegi millelegi apelleerida.Teinekord oled targem :)

Ei tunne, et ära oleks kasutatud :) Aga, et makstakse kinni see, mis puruneb? Ok, need asjad teeme korda, aga need osad, mis otseselt veel puru ei ole, aga tänu sellele Venemaale saavad otsa 3-4 korda kiiremini? Nii tundusgi lihtsam arvestada 2kr/km.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 19:45 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Tulime mitte just kõige aeglasemalt kolme autoga Riiast Iklani.
Ennem seda leppisime kokku, et trahv läheb vahele kukkunud autol kolmega jagamisele.
Keegi õnneks vahele ei jäänud, selle asemel saime eestis fotokalt eraldi.

Aga sa proovi hiljem seletada, et maksame karjapeale. Selline asi lihtsalt ei toimi, järgmine kord oled targem.

Sellise asja leppisime ka meie eraldi kokku. Kuna teekond oli pikk ja võimalikult kiiresti kohale jõuda. Töötas ilusti see süsteem :)
Esimesed 3000km Venemaal ja 3500 rubla kiirestisõidu aktsiaid :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 24 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis