Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 02:00

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 79 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Räägime mobiilsest internetist
PostitusPostitatud: 05.07.2011 21:33 

Antennist on minu kogemuste põhjal s*taks kasu. Muhumaal töötas antenniga perfektselt. Ja operaatorist olen mina kõige rohkem rahul emtiga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.07.2011 21:41 
Kasutaja avatar

Ise kasutan Tele2 pulka Läänemaal. Läbi talumaja palkseina eriti hästi võtta ei taha, kuigi Tele2 mast on suhteliselt lähedal. Õues on kiirus okei. Vahepeal katkestab ära millegipärast. Häda pärast kannatab ära aga olen samas kohas proovinud EMT oma ja see tundus nagu natuke asjalikum kiiruse poolest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.07.2011 21:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Kiiruse koha pealt ma sõna ei võta,sest mul EMT 6 Eurine pakett.No ega ta aeglane ei ole.Või noh minu jaoks vähemalt.Naine saab oma näoraamatud käidud ja poiss saab youtubeist videoid ka vaadata.
Levi koha pealt on aga selline asi,et mul on suvila Tallinna kesklinnast 75 km kaugusel. Q gsm-i või radiolinja nende pulkadega võib seal kajakaid loopida. Q gsm-iga saab telefoniga ka rääkida ainult teise korruse rõdul või siis all korrusel köögi aknast poolenisti väljas.Radiolinjat pole kellelgil õnneks olnud,et proovida.
Kunagi rõõmu kaubamajas oli mingi töll kes üritas mulle seda Mint-i pähe määrida,aga kui ma küsisin ta käest,et miks ma peaks mingeid lisa antenne ja jama veel kasutama siis mis mõte sel asjal üldse on,siis oli suu lukus.
Niiet minu hääl läheb EMT-le.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.07.2011 21:57 
Eliit

Mul on Elisa Strong ja kräpp on. Esimesed 2 nädalat toimis ilusti. 7mbit sek allalaadmiskiirus oli täitsa reaalne. Hetkel Jüri ja Kiili vahel, mastile suht lähedal ja tunnis katkeb 20 korda ära ja Haapsalus masti all ei saa enam 1mbitigi kätte. Eks lähen kisan ka laupäeval Elisas ja hakkan seal kammajaad korraldama kuna seda pulka niisama naljalt tagasi neile ei anna ka. Samas jällegi ema kasutas Tele2 pulka ja vanemate juures keset metsa Tele2 ei teinud piiksugi kui mul Elisaga vähemalt laadis ikka miskit lahti ja meile sai lugeda jms.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.07.2011 21:59 
Kasutaja avatar

Ise kasutan Elisa netti ja seda küll üsna vähe. Nimelt käin aktiivset öist seiklusmängu mängimas (Encouter). Seal ei saa lubada endale seda, et nett oleks aeglane või levi oleks kehv, sest satun päris tihti suhteliselt imelikesse kohtadesse, kus mõnel teisel operaatoril õiget levigi pole. Paketti ei kasuta, kuid tellin Elisast endale 15 EEK väärtuses 12 tunniks piiramatu interneti. Minu vajadusi see rahuldab. Lepinguga pakett oli vist alates 99.- EEK kuus viimati kui uurisin. VB on see odavad. Parimat infot saab muidugi iga operaatori kodulehelt.

Mis puutub netipulkadesse, siis kõige odavamaga võib PM kajakaid visata. Ise ostsin korraliku 2500.- EEK väärtuses kohe välja. Siiamaani ei ole ühtegi korda see üheski kohas Harjumaa piirides alt vedanud. Samas need Mint paketiga kaasa antud netipulgad (just uuemad) on täielik saast. Vanemad toimisid normaalsemalt, kuid ikkagi polnud see õige. Ühesõnaga pika jutu point oleks siis see, et pakett üksi ei pruugi kõike määrata, vaid ka netipulgal endal on üsna tähtis roll täita. Räägin enda kogemustest ning olen proovinud väga mitmeid variante alates pakettidest kuni netipulga endani välja.

Kaspar

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.07.2011 22:03 

Ise kasutan minti, mingi 10 eurine pakett. Pmst varsti saab aasta, noh mina ei tea, võiks mõnes kohas levi parem olla..
Suurim kiirus mis saanud olen on 8mb, aga muidu ühtlaselt on 1-2mb.. Isegi autoga sõites. vahepeal kaob 3g levi ära, aga see vägagi harva ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.07.2011 22:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Sphinks kirjutas:

Mis puutub netipulkadesse, siis kõige odavamaga võib PM kajakaid visata. Ise ostsin korraliku 2500.- EEK väärtuses kohe välja. Siiamaani ei ole ühtegi korda see üheski kohas Harjumaa piirides alt vedanud. Ühesõnaga pika jutu point oleks siis see, et pakett üksi ei pruugi kõike määrata, vaid ka netipulgal endal on üsna tähtis roll täita. Räägin enda kogemustest ning olen proovinud väga mitmeid variante alates pakettidest kuni netipulga endani välja.

Kaspar

Ma ise väga käpp pole selles asjas,aga äkki oleksid nii hea ja soovitaks just mõnda pulka ennast mida tasuks osta.Pikemas plaanis on kaater osta ja siis võiks merel ka ikka levi olla :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.07.2011 22:07 
Kasutaja avatar

Elisa mint kodus (kaabli võimalust pole) jagatud kaheke arvutile ja nutitelefonis samuti Elisa netipakett. 3G pmst igal pool ja kõik vägagi timm. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.07.2011 00:41 
Kasutaja avatar

Mul kõige odavam mint ja toimib küll. Kõik vajaliku saab tehtud, mängib ka youtube videod ära. Muidugi püsi ühendusega võrreldav eriti pole. Aga töökaaslane elab suht metsas ja töötab ainult emt.
Suuremates kohtades (maanteed, asulad jne) on kõigil levi olemas.
Aga kõik operaatorid pakuvad ka proovimis võimalust, niiet proovi ise ja vali sobivaim

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.07.2011 01:10 

mõtlesin tele2 pulka proovida, oli mõnda aega tagasi kampaania et proovi ja kui ei sobi siis tagasta tasuta ilma tasudeta 14 päeva jooksul. :D proovisin 4 päeva, ei meeldinud, viisin tagasi..ootasin hullult kaua ja sain jutule..kirjutasin igast pabereid jne lõpuks 1 kuu pärast saadeti esimene arve et olete võlgu jne :D ühesõnaga ma ei viitsi kunagi enam isegi tele2 boksi minna. see pole seda väärt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.07.2011 01:29 

2.a. tagasi oli Nokia pulk kordades parema leviga/kiirusega kui esinduste paketiga kaasa pakutavad hiina junnid. Väga palju sõltub pulga kvaliteedist/parameetritest.

EMT'iga oli rekord linnas downloadida 1.2mb/sec, elisaga max mis saanud olen oli 800kb/sec (mõlemad ühendused olid piiranguteta).

Hetkel kasutan HTC mobiili (saab wifi access pointi teha). Mugavam, kuna telefon nagunii kogu aeg kaasas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.07.2011 10:08 
Moderator
Kasutaja avatar

Sama lugu mul. Tarbin pidevalt liikvel olles interneti, kuid seda läbi mobiili. Diililt saan ~6€ eest piiramatult interneti ning kui tekib kuskil vajadus laptopi kasutada siis saan telefoni laptopile taha ühendada või WiFi võrgu tekitada. Oluliselt mugavam, kui pulgaga jebides. Küll aga on pulgapakettide kiirused vist suuremad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.07.2011 11:08 

Arvesta ka sellega, et ega sellest kõige kiiremast ja kallimast paketist ei ole sul midagi kasu juhul kui kasutad enamuse ajast teenust kuskil kuhu pole korralikku 3G tugijaama püsti pandud. Samas enamus ( mitte kõik, on kindlasti ka piirkondi kus on tavaline edge levi ) Eestist on kaetud ning Tallinn-Jõhvi, Tallinn-Tartu, Tallinn-Pärnu suunal on ühendus terve tee püsti olnud ega pole katkenud.
Ise istun hetkel Mint teenuse otsas Peipsi ääres suvilas, naudin päikest, joon hommikukohvi ja mõtlesin pilgu SR-i ja uudistele visata.

Edit: Unustasin mainida, et ma ei kasuta netipulka vaid läpakal on sim-kaardi pesa ja datateenusega kaart on kogu aeg oma pesas. Kui wifit pole, siis läheb teine lahendus käiku.

Viimati muutis corbe, 06.07.2011 14:01, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.07.2011 11:24 
Kasutaja avatar

Kuna endale koju kaabel ei ulatu, siis ka aeg ajalt uurin ja katsetan erinevaid võimalusi.
EMT pulka sai proovitud u aasta tagasi ja tulemus oli kodumajas 30-50kbs ja ühendus oli väga katkendlik. Sai tagasi viidud. Asukoht muidu linnulennult ca 10km Tartust ja EMTi levi üldiselt ok.

MINT proovitud paar nädalat tagasi ja ei kannata üldse kriitikat, pidevalt connection timeout ja kui ka ära connectis siis midagi avada ei suutnud. Elisal mobiililevi muidu ka siinkandis kehv.

Proovimata veel Tele2 pulk ja plaanis on seda lähipäevil teha. Lootust on, sest Tele2 siiani kõige parema leviga siinmail. Kindlasti saaks ka EMTi ja MINTi tulemusi parandada kui roniks katusele või läheks selgel täiskuuööl kõrge männi otsa, aga ei näe sellisel ühendusel väga mõtet.

Praeguseni kasutanud KÕU ühendust mis parematel päevdel annab 500kbs ära aga KÕU kuutasu on ikka suht meeletu. :err

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.07.2011 11:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Endal Elisa kõige odavam pakett ja ülirahul sellega. Saab kõik asjad ära aetud ning autoga mööda Eestit sõites pole ka hätta jäänud.
Tähtis ei ole mitte pakett (need kõik ühes*tad) vaid pulk. Endale sai sebitud aasta tagasi tol ajal üks kõvemaid Huawei pulkasid ning vahe selle tasuta jagatava Mint pulgaga mäe kõrgune..

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 79 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis