iisak kirjutas:
Ühesõnaga.
Minu küsimus oli lammutuses olevate E31 kohta mitte "kuidas juhtmeid ühendada".
See on läbikäidud tee ja mitte just kõige lihtsam. Paraku.
Ei midagi isiklikku aga ilmselgelt ei ole GTIDriveril just kõige paremat ettekujutust
teemast. Ma olen väga hästi teadlik nii WDS-st kui muudest abivahenditest.
Ennegi nähtud neid "rebi-kleebi-isoleeri" tehnikas kloontehnikaga liikureid,
mille omanikud nutavad silmad peast välja, et "autot ei saa diagnoosida" või
"midagi hakkas suitsema" jne...
Ma olen oma originaalis suht "plangule" E38-le paigaldanud Webasto, hüdraulilise luugitõstuki, elektrilise tagakardina jms. pudi-padi. Kusagil pole kasutanud originaaljuhtmestikke, kuna seda pole tihti kusagilt võtta või on uuena liiga kallis(sama tema nagu sinu juhtumi puhul). Pealegi E38-l on kogu juhtmestik tellimuse põhiselt koostatud ning midagi üleliigset seal pole, kuhu võiks hiljem näiteks vihmasensori vms. vahele susata. Seetõttu polegi mõtet mingist lammari autost kogu juhtmestikku välja rookida, kui reaalselt läheb sealt vaja näiteks üksnes paari juhet. Muuhulgas tuleb teatud lisavarustuse(nagu nt. vihmasensor, hüdraul. luugitõstuk) juurdepookimisel kere juhtplokke(IKE, EWS) kodeerida.
"Kleebi-rebi-isoleeri" tehnikat on võimalik teostada ka täiesti viisakal-korrektsel moel.
Ma vaatasin su kollase E31 teemat ja ma ei mõista, mille taha sa toppama jäid? Tegid seal ju kõvasti seda "kleebi-rebi-isoleeri" tehnikat. Mis seal valesti läks, et edasi kuidagi ei saa?
EDIT: Vaatasin WDS'st kiirelt järgi ja sealt oli näha, et CAN ühendus peab olema loodud mõlema mootori ECU, kasti aju(AGS), DSC, EML(el. gaasiklapid) aju vahel. Kui kõik vajaminevad moodulid-komponendid on olemas, siis milles probleem on? Juhtmete vedamises? Ülejäänud auto juhtmestik ei puutu üldse sinu mootori swap'i ja jääb algupäraseks.
Oleks doonor E38 750i õue peal, sõidaks see E31 juba ammu. Pigem on asi ilmselt aja- ning rahapuuduses.
Ma ei tea, milleks on vaja sellist vanarauda müstifitseerida. Saaks siis aru, kui mingi F01 kere peal mootori swap'i tehakse