Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 19.03.2024 08:58

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]




Tee uus teema Vasta teemale  [ 12898 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 856, 857, 858, 859, 860
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 06.03.2019 22:42 
C4V6
Kasutaja avatar

Liitunud: 11.02.2008 13:40
Postitusi: 4195
Asukoht: Kalsarikännit
https://wolt.com/et/est/tallinn/restaur ... e-mustamae

Pilt

Hindele neli või miskit aga no ebareaalne päts nahui. Pakun, et julgelt 600g.
Usun, et lambist kusagilt putkast täna sellise ekvivalendi eest jurakamat asja ei saa. Ma sain kaks väiksmemat söögikorda sellest.
Vahel on liha, friikad, kaste, mingit silo veidi, hapukurki....

_________________
Jerry lee Lewis was the devil
www.HLautoosad.ee HL'i Facebooki leht tanel@Hlautoosad.ee 53 039 002 E-R 09:00-17:30


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 07.03.2019 22:09 
Kasutaja avatar

Liitunud: 31.01.2005 00:24
Postitusi: 711
Asukoht: Tallinn-Keila kiirliin
Eeldan, et kõik teavad aga igaks juhuks jagan infot - täitsa pandavat saslikut saab Tallinnas Rõõmu tänav 2 asuvas Nairi grill-ristorantes. Väike siga on 3,6 euri ja sellest saab tavamõõdus inimene tööpäeva lõunal täitsa okeilt söönuks. Viimaste aastate jooksul on kvaliteet ja hind olnud sama. Toas saab istuda ja meister valmistab liha silme all.

Pilt

_________________
Firebird '83, AZLK 412IE '72, WJ 4,7 '01, Q7 4,2TDI '07, Stella ja Bauhausi aiakäru


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 18.05.2019 22:43 

Liitunud: 14.02.2015 22:26
Postitusi: 103
Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

kodune beef jerky
vägagi hot marinaad oli :rokib
630g marineeritud lihast tuli ahjust välja 420g
75 C ja 4 tundi


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 21.05.2019 22:00 
Kasutaja avatar

Liitunud: 30.09.2006 11:00
Postitusi: 423
Asukoht: Tartu
Sheeri marinaadi retsepti.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 22.05.2019 10:52 

Liitunud: 14.02.2015 22:26
Postitusi: 103
Nii poole kilo liha kohta magusam ja vähem vürsti
50ml Worcester kastet
50ml soja kastet
Vedel mesi maitse järgi 25..50ml
Pulbritest lisasin
5ml suitsust paprikat
5ml jahvatatud küüslauku
5ml jahvatatud sibulat
5ml tšilli helbeid.

Sama vedeliku põhjal saab pulbritega maitset timmida
Nt. Olen lisanud 2x rohkem tšilli helbeid
Ja lisaks suitsust chipotle pulbrit.
Ja viimane ports sai extra kanget pipart Trinidad Scorpion kollast pipart.

Ehk baas on ikka olnud Worcester soja mesi küüslauk sibul suitsu paprik aga siis mängin pipraga.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 22.05.2019 10:59 

Liitunud: 14.02.2015 22:26
Postitusi: 103
Marinaadis siis vähemalt 3 tundi
Ja ahjus ka vähemalt 3 tundi kusjuures uks on irvakil ehk puulusika saba on vahel. Ise olen lasknud 4 tundi nii et viimane tund on pöördõhuga


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 07.06.2019 13:50 
Kasutaja avatar

Liitunud: 19.05.2013 12:24
Postitusi: 460
Miks mitte esimesest minutist pöördõhuga? Basturma taadid tegid enda tsehhis tavaliste soojapuhuritega kunagi ja see on randme jämedune toorik. Ehk siis põhimõtteliselt on oluline just õhu liikumine, mitte temperatuur ise. Jerky on juba eos õhuke laast, ahjus tehes võiks isegi kiiremini hakkama saada kui 4h-ga kui kohe vent taha panna.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 07.06.2019 15:00 

Liitunud: 16.12.2004 21:59
Postitusi: 327
Asukoht: lõuna-osariigid
temperatuur on vajalik, et võimalikke pahalasi liha see tappa. 64c oli vist see miinimum, kus enamus baktereid ja haigus tekitajaid otsi annavad.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 07.06.2019 16:52 
Kasutaja avatar

Liitunud: 02.12.2006 21:44
Postitusi: 296
Asukoht: tallinn
70kraadi ikka oli vist

_________________
If everything seems under control, you're just not going fast enough


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 07.06.2019 18:10 
Kasutaja avatar

Liitunud: 11.12.2005 19:55
Postitusi: 5322
Asukoht: Rae
Õige on 69.5 C


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 11.06.2019 18:28 

Liitunud: 07.02.2007 22:27
Postitusi: 3096
Asukoht: Tartu
Maailma vanimat säilitamis-/ töötlemisviisi võiks ikka teada...
Vinnutamine ei olegi kuumtöötlemine, vaid veeaktiivsuse alandamine piirini, kus elu enam ei toimi. Koostöös soolade/marinaadidega, mille konts. vee eraldudes veelgi suureneb, muutub pahalastele elukeskkond talumatuks.

_________________
"Pumba õigetesse juhtmetesse süüte andmisel tuleb õrnalt voolu, seda sai keelega proovitud aga ilmselt pole piisav..."


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 13.06.2019 16:38 
Kasutaja avatar

Liitunud: 19.05.2013 12:24
Postitusi: 460
No seda minagi mõtlesin, et nahuijaa neist "küpsetada", aga eks päriselus muidugi UV kiirgus töötas ka bakterite killimisel kui Tšingis-khan oma eeslikõrned stepis jurta räästasse riputas.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 29.01.2020 21:25 
C4V6
Kasutaja avatar

Liitunud: 11.02.2008 13:40
Postitusi: 4195
Asukoht: Kalsarikännit
Kuna Hr. Janis otsustas enda asjad Eestis peale ca. 20 aastat kokku pakkida ja Kreekasse tagasi minna, siis küsiks, et kas meil on Tallinnas kusagil veel sellist Kreeka dzointi ?
Jutt käib siis Aia tänaval olnud Pitas & Gyros kohast. Mulle meeldis seal ouzoga jõmisemas käia, selline hea lihtne koht oli. Kunagi Onu Bella munnivähi raamatust sain otsa kätte, ega muidu ei oleks lõpuni teadnudki olemasolust. Sestap uurinigi, et ehk on veel midagi analoogset.

_________________
Jerry lee Lewis was the devil
www.HLautoosad.ee HL'i Facebooki leht tanel@Hlautoosad.ee 53 039 002 E-R 09:00-17:30


Üles
 Profiil  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 12898 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 856, 857, 858, 859, 860

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpbb.ee 3.0.7