Streetrace.Org
http://www.streetrace.org/foorum/

Söögiteema
http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?f=3&t=8388
860. leht 861-st

Autor:  Kompa [ 18.03.2018 20:20 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Kas siin pipramehi ka on? Justkui jäi millalgi vastav arutelu silma, keegi ostis midagi Soomest vms...
Ühesõnaga, pole enam endal huvi erinevate kapriissete kaunade kasvatamisega tegeleda ja otsin lihsamat varianti kangematsorti vürtside saamiseks, pole vahet, kas räägime piprakaunadest, publist või ekstraktist. Palun konkreetseid linke võimalikelt tuliste vürtside saamiseks.
Vabandan kui küsimus valesse alamteemasse läks.

Autor:  Vanaisavecu [ 19.03.2018 09:16 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Kompa kirjutas:
Kas siin pipramehi ka on? Justkui jäi millalgi vastav arutelu silma, keegi ostis midagi Soomest vms...
Ühesõnaga, pole enam endal huvi erinevate kapriissete kaunade kasvatamisega tegeleda ja otsin lihsamat varianti kangematsorti vürtside saamiseks, pole vahet, kas räägime piprakaunadest, publist või ekstraktist. Palun konkreetseid linke võimalikelt tuliste vürtside saamiseks.
Vabandan kui küsimus valesse alamteemasse läks.

Pipar.ee ,pood.vurtsid.ee, umami.ee

Autor:  kj [ 07.11.2018 00:09 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Ärataks vana teema.
Kust Tallinnas õhtul ja öösel head praadi ja asja saab?
Tommi grill on ka viimase paari nädalaga alla käinud, uus kokk vist.
Osmanit tean.

Autor:  kelu [ 08.11.2018 11:56 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Räägupesa.
Pilt

Autor:  Raghza [ 09.11.2018 13:22 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Kompa kirjutas:
Kas siin pipramehi ka on? Justkui jäi millalgi vastav arutelu silma, keegi ostis midagi Soomest vms...
Ühesõnaga, pole enam endal huvi erinevate kapriissete kaunade kasvatamisega tegeleda ja otsin lihsamat varianti kangematsorti vürtside saamiseks, pole vahet, kas räägime piprakaunadest, publist või ekstraktist. Palun konkreetseid linke võimalikelt tuliste vürtside saamiseks.
Vabandan kui küsimus valesse alamteemasse läks.
Piprapoest (pipar.ee) igasuguseid variante ostnud. Ghost pepperit kuivatatud kaunadena, mingite tundmatute tšillide pulbrit ja nii ghost pepperi kui California reaperi kastet klaaspudelis. Niisama toidu vürtsitamiseks jätkub viimastest ikka väga pikaks. Paar tilka portsu kohta annab ausa litri ja mida kauem toit haudub/seisab, seda teravamaks läheb.
Võiku vahele neid kastmeid pigem ei pane, selliseks tarvitamiseks võid sealt samast seeriast midagi lahjemat vaadata, kuid ise kasutan igapäevaseks ülekallamiseks Selveris müüdavat habanero kastet:
https://www.selver.ee/terav-kaste-habanero-wanted-140-g

Täitsa enam-vähem on, aga kui peale avamist korralikult läbi loksutada ja pikemaks seisma jätta, läheb oluliselt teravamaks.

Autor:  Paugupill [ 11.11.2018 23:57 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

kj kirjutas:
Tommi grill on ka viimase paari nädalaga alla käinud, uus kokk vist.

Huvitav, huvitav, ega ports väiksemaks pole jäänud? Pole nüüd mõnda aega käinud, kuid justnimelt selle tõttu sai toda varem külastatud...

Autor:  Tanel [ 06.03.2019 22:42 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

https://wolt.com/et/est/tallinn/restaur ... e-mustamae

Pilt

Hindele neli või miskit aga no ebareaalne päts nahui. Pakun, et julgelt 600g.
Usun, et lambist kusagilt putkast täna sellise ekvivalendi eest jurakamat asja ei saa. Ma sain kaks väiksmemat söögikorda sellest.
Vahel on liha, friikad, kaste, mingit silo veidi, hapukurki....

Autor:  Heigo [ 07.03.2019 22:09 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Eeldan, et kõik teavad aga igaks juhuks jagan infot - täitsa pandavat saslikut saab Tallinnas Rõõmu tänav 2 asuvas Nairi grill-ristorantes. Väike siga on 3,6 euri ja sellest saab tavamõõdus inimene tööpäeva lõunal täitsa okeilt söönuks. Viimaste aastate jooksul on kvaliteet ja hind olnud sama. Toas saab istuda ja meister valmistab liha silme all.

Pilt

Autor:  MeelisV [ 18.05.2019 22:43 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

kodune beef jerky
vägagi hot marinaad oli :rokib
630g marineeritud lihast tuli ahjust välja 420g
75 C ja 4 tundi

Autor:  h4rz [ 21.05.2019 22:00 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Sheeri marinaadi retsepti.

Autor:  MeelisV [ 22.05.2019 10:52 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Nii poole kilo liha kohta magusam ja vähem vürsti
50ml Worcester kastet
50ml soja kastet
Vedel mesi maitse järgi 25..50ml
Pulbritest lisasin
5ml suitsust paprikat
5ml jahvatatud küüslauku
5ml jahvatatud sibulat
5ml tšilli helbeid.

Sama vedeliku põhjal saab pulbritega maitset timmida
Nt. Olen lisanud 2x rohkem tšilli helbeid
Ja lisaks suitsust chipotle pulbrit.
Ja viimane ports sai extra kanget pipart Trinidad Scorpion kollast pipart.

Ehk baas on ikka olnud Worcester soja mesi küüslauk sibul suitsu paprik aga siis mängin pipraga.

Autor:  MeelisV [ 22.05.2019 10:59 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Marinaadis siis vähemalt 3 tundi
Ja ahjus ka vähemalt 3 tundi kusjuures uks on irvakil ehk puulusika saba on vahel. Ise olen lasknud 4 tundi nii et viimane tund on pöördõhuga

Autor:  kelu [ 07.06.2019 13:50 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Miks mitte esimesest minutist pöördõhuga? Basturma taadid tegid enda tsehhis tavaliste soojapuhuritega kunagi ja see on randme jämedune toorik. Ehk siis põhimõtteliselt on oluline just õhu liikumine, mitte temperatuur ise. Jerky on juba eos õhuke laast, ahjus tehes võiks isegi kiiremini hakkama saada kui 4h-ga kui kohe vent taha panna.

Autor:  rio [ 07.06.2019 15:00 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

temperatuur on vajalik, et võimalikke pahalasi liha see tappa. 64c oli vist see miinimum, kus enamus baktereid ja haigus tekitajaid otsi annavad.

Autor:  unis [ 07.06.2019 16:52 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

70kraadi ikka oli vist

860. leht 861-st Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/