Streetrace.Org
http://www.streetrace.org/foorum/

Söögiteema
http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?f=3&t=8388
860. leht 860-st

Autor:  Tanel [ 06.03.2019 22:42 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

https://wolt.com/et/est/tallinn/restaur ... e-mustamae

Pilt

Hindele neli või miskit aga no ebareaalne päts nahui. Pakun, et julgelt 600g.
Usun, et lambist kusagilt putkast täna sellise ekvivalendi eest jurakamat asja ei saa. Ma sain kaks väiksmemat söögikorda sellest.
Vahel on liha, friikad, kaste, mingit silo veidi, hapukurki....

Autor:  Heigo [ 07.03.2019 22:09 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Eeldan, et kõik teavad aga igaks juhuks jagan infot - täitsa pandavat saslikut saab Tallinnas Rõõmu tänav 2 asuvas Nairi grill-ristorantes. Väike siga on 3,6 euri ja sellest saab tavamõõdus inimene tööpäeva lõunal täitsa okeilt söönuks. Viimaste aastate jooksul on kvaliteet ja hind olnud sama. Toas saab istuda ja meister valmistab liha silme all.

Pilt

Autor:  MeelisV [ 18.05.2019 22:43 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

kodune beef jerky
vägagi hot marinaad oli :rokib
630g marineeritud lihast tuli ahjust välja 420g
75 C ja 4 tundi

Autor:  h4rz [ 21.05.2019 22:00 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Sheeri marinaadi retsepti.

Autor:  MeelisV [ 22.05.2019 10:52 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Nii poole kilo liha kohta magusam ja vähem vürsti
50ml Worcester kastet
50ml soja kastet
Vedel mesi maitse järgi 25..50ml
Pulbritest lisasin
5ml suitsust paprikat
5ml jahvatatud küüslauku
5ml jahvatatud sibulat
5ml tšilli helbeid.

Sama vedeliku põhjal saab pulbritega maitset timmida
Nt. Olen lisanud 2x rohkem tšilli helbeid
Ja lisaks suitsust chipotle pulbrit.
Ja viimane ports sai extra kanget pipart Trinidad Scorpion kollast pipart.

Ehk baas on ikka olnud Worcester soja mesi küüslauk sibul suitsu paprik aga siis mängin pipraga.

Autor:  MeelisV [ 22.05.2019 10:59 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Marinaadis siis vähemalt 3 tundi
Ja ahjus ka vähemalt 3 tundi kusjuures uks on irvakil ehk puulusika saba on vahel. Ise olen lasknud 4 tundi nii et viimane tund on pöördõhuga

Autor:  kelu [ 07.06.2019 13:50 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Miks mitte esimesest minutist pöördõhuga? Basturma taadid tegid enda tsehhis tavaliste soojapuhuritega kunagi ja see on randme jämedune toorik. Ehk siis põhimõtteliselt on oluline just õhu liikumine, mitte temperatuur ise. Jerky on juba eos õhuke laast, ahjus tehes võiks isegi kiiremini hakkama saada kui 4h-ga kui kohe vent taha panna.

Autor:  rio [ 07.06.2019 15:00 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

temperatuur on vajalik, et võimalikke pahalasi liha see tappa. 64c oli vist see miinimum, kus enamus baktereid ja haigus tekitajaid otsi annavad.

Autor:  unis [ 07.06.2019 16:52 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

70kraadi ikka oli vist

Autor:  Reimers [ 07.06.2019 18:10 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Õige on 69.5 C

Autor:  mehikemetsast [ 11.06.2019 18:28 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Maailma vanimat säilitamis-/ töötlemisviisi võiks ikka teada...
Vinnutamine ei olegi kuumtöötlemine, vaid veeaktiivsuse alandamine piirini, kus elu enam ei toimi. Koostöös soolade/marinaadidega, mille konts. vee eraldudes veelgi suureneb, muutub pahalastele elukeskkond talumatuks.

Autor:  kelu [ 13.06.2019 16:38 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

No seda minagi mõtlesin, et nahuijaa neist "küpsetada", aga eks päriselus muidugi UV kiirgus töötas ka bakterite killimisel kui Tšingis-khan oma eeslikõrned stepis jurta räästasse riputas.

Autor:  Tanel [ 29.01.2020 21:25 ]
Teema pealkiri:  Re: Söögiteema

Kuna Hr. Janis otsustas enda asjad Eestis peale ca. 20 aastat kokku pakkida ja Kreekasse tagasi minna, siis küsiks, et kas meil on Tallinnas kusagil veel sellist Kreeka dzointi ?
Jutt käib siis Aia tänaval olnud Pitas & Gyros kohast. Mulle meeldis seal ouzoga jõmisemas käia, selline hea lihtne koht oli. Kunagi Onu Bella munnivähi raamatust sain otsa kätte, ega muidu ei oleks lõpuni teadnudki olemasolust. Sestap uurinigi, et ehk on veel midagi analoogset.

860. leht 860-st Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/