Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 23:31

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 17 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Auto ümbervormistamine
PostitusPostitatud: 08.09.2013 00:45 

Ei tea kas on õige alafoorum, aga mure siis järgmine..

Nimelt on üks auto mida tahaks ümber kirjutada, aga leping on aastast 2012 ning ostumüügi lepingusse on see märgitud. Kui ma sellise lepinguga ARK'i lähen kas nad lasevad olenemata lepingu kuupäevast mul selle auto ringi kirjutada enda nimele? Peale selle on auto firma nimel hetkel, aga firma poolt tempel ja allkiri sisse lõõdud ning firma omaniku nimi samuti olemas.

Oleks kiirelt abi vaja ja samas ei taha ARK'i inimesi niisama ka tüütama minna..

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Auto ümbervormistamine
PostitusPostitatud: 08.09.2013 01:24 

Ja mainiks ka seda et hinnalahtrisse on kirjutatud: "Vastavalt järelmaksu lepingule nr.######". Kas mul on vaja siis veel mingit eraldi järelmaksu lepingut? Auto eest on kõik tasutud ning vahepealne omanik on vastutav kasutaja ja ühtlasi ka mu tuttav/sõber.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.09.2013 09:43 
Kasutaja avatar

Tee ise uus müügileping tänase kuupäevaga, ära unusta firmaomaniku nime.

Edasi ARK-is 5min ja auto sinu nimel..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.09.2013 10:05 
Kasutaja avatar

Ah savi. Mine arki ja vormista ümber. Ei koti see kuupäev kedagi. Kui küsivad ytle et oli kiire aeg lihtsalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.09.2013 10:17 
Kasutaja avatar

Natuke pudru ja kapsad on see asi hetkel.
Sul on olemas ostu-müügi leping, kus üheks pooleks on miski firma ja teiseks pooleks sinu sõber? Mis moodi on firma pool täidetud? Esiteks ei ole sul mingit kasu firma omaniku nimest, firma omanik ei saa oma varaga mingeid tehinguid teha. Saab seda teha juhatuse liige/esimees. Kui see on sama isik, siis on see hea. Teiseks mis mõttes on teada firma omaniku nimi? Lepingus peaks ikka kirjas olema, kes jahutusest firma nimel selle lepingu sõlminud on. Samuti minuteada peaks seal lepingus siis sees olema, et sama juhatuse esindada volitab sinu sõpra ARK-s seda tehingut vormistama. Lihtsalt tühipaljast lepingust firma nimel oli minuarust üksi vähe. Kindlasti tasuks uurida, kas lepingul toodud juhatuse esindaja on seda ka täna, ARK muttidel jookseb raudselt juhe kokku, kui seda nime seal enam pole. Kas nemad tagasiulatuvalt vaadata oskavad on juba küsitav.
Lisaks on sul siis veel vaja lepingut sõbralt sulle ja arvatavasti sellisel juhul ka volituse edasivolitamist, et seda firmat saad nüüd sõbra asemel esindada sina, kui see volitamine on üldse edasivolitamise õigusega, lihtsam äkki sõber kaasa vedada.
See, et seal on kirjas, et vastavalt järelmaksulepigule xxx, siis vaata et ei oleks ka viiteid, et auto ümbervormistamine lubatud alles peale järelmaksu täitmist ja lõppakti/koondakti või muu sellise koostamist. Sest sellisel juhul hakatakse sinult neid pabereid ka nõudma.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.09.2013 12:37 

Lepingus ongi juhatuse liikme nimi ning allkiri, ostja osapool on tühjaks jäetud ehk sinna ma saaks oma andmed sisse kirjutada..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.09.2013 21:16 
Kasutaja avatar

Sellega peab natuke ettevaatlik olema. Kui teisel osapoolel on ostja andmetega täidetud leping ja sellest on ARK-d teavitatud (tehtud võõrandamine), siis võib natuke jama tulla ARK-s.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.09.2013 21:37 
Kasutaja avatar

Jah teeb, ma ostsin umbes 15:00 paiku kesk-Eestist auto. Tallinnas käisin järgmine hommik 10 paiku vormistamas ja letitagusel tädil oli paanika, aga mis ma nüüd teen, siis on juba ostja andmed ees. Ehk siis oli võõrandamine tehtud ja uuel inimesel tekkis küsimusi seetõttu. Vanemad olijad siis seletasid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.09.2013 14:04 

Kuupäev tegelikkuses ülimalt savi. Ütled, et auto oli nt. remondis või müügis või polnud tõesti raha ümber kirjutada. Enda esimese auto ostsin Ostu-müügi lepinguga kui olin 15 aastane ning sama lepinguga võtsin 3 aastat hiljem oma nimele, põhjendus oli siis muidugi see, et olin enne alaealine.

Samas tean kindlalt, et on võetud hiljuti arvele masin 2001. aasta ostu-müügi lepinguga. Auto seisis 10 aastat garaažis lihtsalt, polnud kasutuses.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.09.2013 17:54 

Helistasin firma juhatusliikmele ja ta oli nõus igati aitama mind, et kui midagi on siis helistaks uuesti. Niiet peaks sellega korras olema. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.09.2013 09:55 
Kasutaja avatar

Ostu-müügi leping kehtib 10 aastat. Seega pole mingit probleemi minna selle lepinguga sul ARK'i ja auto oma nimele vormistada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.09.2013 11:15 

Moose kirjutas:
Ostu-müügi leping kehtib 10 aastat. Seega pole mingit probleemi minna selle lepinguga sul ARK'i ja auto oma nimele vormistada.

Palun paragrahvi ja seletust kus on kirjas, et sõiduki O-M leping kehtib 10 aastat ning pole mitte tähtajatu?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.09.2013 13:30 

dellu kirjutas:
Sellega peab natuke ettevaatlik olema. Kui teisel osapoolel on ostja andmetega täidetud leping ja sellest on ARK-d teavitatud (tehtud võõrandamine), siis võib natuke jama tulla ARK-s.

Marto. kirjutas:
Kas keegi üldse teeb nii? Ma küll kedagi ei tea ja ise pole selle peale tulnudki, et ARKi teavitada "ma nüüd müüsin auto maha". Loogiline, et varsti kirjutatakse ümber (olen küll jah kontrollind ca kuu hiljem kas on minu nimel või mitte).

Olen 2 autot niimoodi ümberregistreerinud, sest uus omanik ei teinud seda mitme nädala jooksul. Esimese kord hakkasid tulema parkimistrahvid mulle, olgugi, et auto polnud minu käes juba 3 nädalat. Ja teinekord lihtsalt selle pärast, et vältida edaspidiseid jamasid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.09.2013 12:30 
Kasutaja avatar

01tuner kirjutas:
Moose kirjutas:

Palun paragrahvi ja seletust kus on kirjas, et sõiduki O-M leping kehtib 10 aastat ning pole mitte tähtajatu?

Võibolla on praeguseks ka tähtajatu, aga seda ma tean, et vähemalt 10 aastat pole mingi probleem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.09.2013 12:32 
Kasutaja avatar

Moose kirjutas:
01tuner kirjutas:
Moose kirjutas:

Võibolla on praeguseks ka tähtajatu, aga seda ma tean, et vähemalt 10 aastat pole mingi probleem.

Mis asja? Kas mitte mingi nädal võii kaks kui ära pidid vormistama?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 17 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis