Tegin ühes teises foorumis samasuguse teema (tegelikult ongi siinne teema kopi-peist), kus valdav vastukaj oli negatiivne.
Mobiiltelefoni tähelepanuhajutavast mõjust ma niiväga arutleda ei soovigi, ma ise roolis telefoniga käedvaba süsteemita ei räägi ja tegelikult minu autos paiknev, üle sinihamba töötav süsteem seda ei võimaldagi, kuid...
eellugu:
Ma ei saa ütelda, et ma kodulinna Keila militsionääride tegevusega väga rahul oleksin. Olen mitmel korral abi saamiseks avaldusega pöördunud keila politseinike poole. Abi 0, reaktsioon avaldustele 0, reaktsioon väljakutsele 0. Selle kõige valguses julgesin juhtida miilitsajaoskonna juhi tähelepanu pidevalt valesti parkivale politseisõidukile, mispeale mulle konkreetselt ähvardati tappa anda... Aastal 2010, mitte 1980.

Korra on juhtunud, et Keila keskväljaku pargist (endine surnuaed) lendas keset päist päeva kiviaia tagant, kõnniteed mööda sõiduteele kohalike miilitsate juhitud sõiduk, kui ma ei oleks kiirelt vastassuunavööndisse põiganud, oleks olnud kokkupõrge vältimatu. jne jne...
Aga kõigest sellest ei tahtnud ma rääkida.
Nimelt, rahulolematuna politsei tegevuse ja eriti selle suhtes, et nad vaid liikluse binoklist jälgimisega tegelevad, otsustasin lugeda läbi liiklusseaduse, seejärel ostsin Rõõmu kaubamajast mobiiltelefoni sarnase mänguasja mille asetasin autosse mugavale kohale oma aega ootama.
Aeg saabus 13'ndal märtsil, kui keila liikluspatrull otsustas põhja tänaval patrullida. Nägin juba hommikul, kui koeraga õues käisin, et tänava teises otsas sinine vilkur töötas- selge jälle binokliga daamid kohal. Pool tundi hiljem, kui ise autorooli jõudsin, olidki nad parajasti menetluse lõpetanud ja sättisid binokli fookust just minu autole. Kuna meie autod olid pmst pea kohakuti siis ilmselt tekkis neil binokli fokusseerimisega mingi teema ja punased vilkurid süttisid alles pärast minu möödumist. Sellegipoolest jäin ma seisma- äge oli vaadata politseimammide reaktsiooni, auto keerati pmst kohe risti teele, mis sest, et sellega tekitati ohusituatsioon, hea, et miilitsaautole keegi sisse ei sadanud.

Naismilitsionäär tuli minu juurde ja väitis, et ma kasutasin mobiiltelefoni ilma HF'ta. Ma muidugi kohe vastu, et ma autos ilma HF'ta telefoni kasutada ei saagi, näitasin talle kohe ka keskkonsoolil paiknevat mänguasja, ning ka seda, et mu enda telefon paiknes hetkel jopeluku all rinnataskus, kuha ma teda nii kähku ei oleks saanud peita.
Militsionäär oli tõre, üldse mind ei kuulanud, ütles vaid, et "siis vormistame üldmenetluse...".
Pidasin loogiliseks, et kogu lugu lõpeb sedaviisi, et militsionäär saab asjast aru ja lendab oma teed, kuid sellegipoolest vormistati mulle väärteoprotokoll mängutelefoni "käedvaba" süsteemita kasutamise eest.
Miks ma selle teema siia tegin. Seepärast, et ülimalt suure tõenäosusega on tulemas pretsedent kus mängutelefoni siiski lubatakse roolis kasutada. Teise võimaliku variandina olen süüdi ja käin pärast ,häbinägu ees, linnapeal ringi ja väldin inimesi.