Kuna foorum on vastav, siis kindlasti tuleb siit omajagu läbu, aga proovime siiski mõtteid arendada ja arvamusi koguda

Sissejuhatuseks tsiteerin üht mu tänast postitust:
"Olen aastaid juba rääkinud ja sain täna taaskord kinnitust - pensioniealistele tuleb teha sõiduoskuste kontrolliks korduseksamid. Olgem ausad, täiesti tuntav protsent nõuka ajal load saanuitest jääksid tänaste ARK'i eksamitasemetega hätta.
Paraku liikleb igapäevaselt tänavail suures koguses juhte, kelle sõiduoskused jäävadki aega, mil load sai omandatud. Seekord ei aidanud ka väääga pikk signaali andmine 84-aastase härra tähelepanu köita, et edasise tagurdamise tulemusena rihib ta sirgelt mulle tagumisse otsa... Pisike Golf 3, ei olnud toonklaasi vms segavaid faktoreid ja kõik peeglid olid olemas, ent siiski härra lihtsalt ei näinud... Oeh..."Ühesõnaga, mina olen endiselt veendunud, et teatud vanuses tuleks siiski teostada korduseksameid. Üks võimalik ettepanek oleks seda teha alates pensionieast iga 5a tagant. Jah, mul on endalgi on(/olnud) vanemaid autojuhtidest eelkäijaid, aga oleme ausad... nii mõnegi autos viibides käib/käis turvavöö esimese asjana kinni.
Seega proovin esimest korda foorumiformaadis küsitlust läbi viia, eesmärgiga puhtal 'olukorrast riigis' antud foorumi lõikes arusaama saada. Kui asjal on jumet, siis mine tea...