Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 23:50

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 404 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: projekt - volvo v70
PostitusPostitatud: 30.03.2011 21:15 

Harry kirjutas:
Oluliseks muutuvad hoopis teised tegurid ja seda sa stendis ei näe ega kuule.

Nimeta palun mõned "hoopis teised tegurid".
Ise ma tean ühte - nimelt kui kui valjukatel peaks olema erinev dispersioon, siis hakkavad nad kahtlemata erinevates ruumitingimustes erinevalt käituma.
Kas sa oskad ka mõnda muud nimetada?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2011 13:01 
Kasutaja avatar

tsimpa kirjutas:
intrigeeriv küsimus on, kas loeb rohkem valmistajabränd, valjuka lahendus (kolm tviitrit on ju sisuliselt sarnased siidkuplid, üks on miski keraamikaga kaetud kile)

Sisuliselt on kõikide kõrgsageduselementide ülesanne kõrgeid sagedusi esitada.
Opel corsast vist Ferrari tulemusi välja ei venita pigem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2011 18:46 

MK kirjutas:

Harry väide oli vastupidine - ehk siis sõltub sajast asjast (mitte ilmtingimata brändist ega hinnast)

Mina ei tea mis on õige vastus, aga üritan selle välja selgitada katse käigus.
loogiline oleks arvata, et samas positsioonis võiks elemendid tõesti reastuda hinna järjekorras.
Kasutaja Rock, kes on sarnast testi teinud, väitis et temal tõesti oli tviitri kvaliteet vastavalt hinnale. Näis kas mul tuleb sama tulemus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2011 21:09 
Kasutaja avatar

tsimpa kirjutas:
MK kirjutas:

Harry väide oli vastupidine - ehk siis sõltub sajast asjast (mitte ilmtingimata brändist ega hinnast)

Mina ei tea mis on õige vastus, aga üritan selle välja selgitada katse käigus.
loogiline oleks arvata, et samas positsioonis võiks elemendid tõesti reastuda hinna järjekorras.
Kasutaja Rock, kes on sarnast testi teinud, väitis et temal tõesti oli tviitri kvaliteet vastavalt hinnale. Näis kas mul tuleb sama tulemus.

Võibolla avaldab Rock kuidas tema testi tegi?
See et nad ühel laual erinevalt asetsevad tõesti muudab üpris palju. Seda näitab ka Harry viidatud prorgammi jupp.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2011 10:00 

mul oli ümberlülitusplokk neljale tweetrile, 4 tweetrit külge ja sain reaalajas neid switchida ümber, mõistad. Täpselt nii oligi, et lauapeal olid nad kõik üksteise lähedal ja nii kuulasingi. Midagi väga üllatvat polnudki, mida kallim element seda parem hääl. Ja pole mõtet rääkida, et odav twiiiter mis lauapeal hullu häält teeb hakkab autos kuidagi paremini mängima äkki.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2011 11:10 

rock kirjutas:
mul oli ümberlülitusplokk neljale tweetrile, 4 tweetrit külge ja sain reaalajas neid switchida ümber, mõistad. Täpselt nii oligi, et lauapeal olid nad kõik üksteise lähedal ja nii kuulasingi. Midagi väga üllatvat polnudki, mida kallim element seda parem hääl. Ja pole mõtet rääkida, et odav twiiiter mis lauapeal hullu häält teeb hakkab autos kuidagi paremini mängima äkki.

Ja mismoodi see kuulamine sul seal laua peal toimus - kuulasid läbi tweetrite muusikat? Täisriba? Või üritasid läbi filtri mingite mididega neid kokkku mängima saada? Mida iganes sa ka ei teinud, need tweetrid autosse pannes, võivad ilmneda probleemid, mille potensiaalsest olemasolust sa toas laua peal küll ettekujutust ei saa.
Küsimus pole mitte niivõrd selles, milline tweeter sul laua peal parimat häält teeb, vaid selles, milline neist tweetritest õnnestub hiljem autos kõige paremini ja loomulikulmalt mididega kokku häälestada ja naturaalne lõpptulemus saavutada.
Autos tekivad su Tw sageduskarasse ja faasi karakteristikusse (peegelduste tõttu) väga suured ja järsud augud ja muhud. Ja erinevate tw puhul on need paraku erinevad (põhjusteks erinevate tw erinevad mõõdud, sellest tingitud erinev kinnitus, erinevad poodiumid ja erinev asukoht ja ümbrus, erinev sageduskarakteristik ja sageduskarakteristiku off-axix nurk, jpm.)
Tw mis muidu on hea ja kallis ja teeb plaadil "head häält", võib hiljem autos kokkuhäälestamisel selliseks pähkliks osutuda, et kogu tema headus kaob nagu kevadine lumi. Tulemus võib vaatamata "headele kõrgetele" jääda kunstlik ja ebaloomulik (juskui oleks väga hea aga miski jääb nagu ikka häirima ja ei anna rahu, ükskõik kui palju hiljem neid filtrid ka kruttida).

Erinevaid tweetreid on mõtekas võrrelda siiski ainult konkreetses lõppkeskonnas (sealhulgas lõpetatud poodiumid) ja mis veel olulisem - mitte kuulata ainult tweetreid, vaid kuulata juba mididega kokkuhäälestatud lõpptulemust.
Vaid nii saab asjast ojektiivse pildi.
Eesmärgiks pole ju oma autosse "kõige paremaid" juppe toppida, vaid saavutada terviklik lõpptulemus, kus miski ei häiri ja mida on endal hea kuulata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2011 15:32 

Loen Harry jutust välja et pigem oleks vaja alustada asukoha valikust. ja seejärel ehitada poodium. sinna poodiumisse alles viimase sammuna proovida erinevaid valjukaid.
ehk siis - kui on kavas paigaldada tviiter munakasse "õhku". siis pole vaäga mõtet tviitrit testida traadijupi osas samas kohas, vaid ikka ainult koos munakaga.

HETKEL on tviitrid plaanis armatuuri sisse panna, seega jääevad kuulaja suhtes erineva nurga alla, vasakpoolne seejuures peaaegu kuulajaga teljel. aga tviitri lähiümbrus jääks siiski enamvähem "plaadiks"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2011 16:10 

tsimpa kirjutas:
Loen Harry jutust välja et pigem oleks vaja alustada asukoha valikust. ja seejärel ehitada poodium. sinna poodiumisse alles viimase sammuna proovida erinevaid valjukaid.

Ma loen välja, et see on ikka paras "VOODOO" see SQ autosse ehitamine. Elementide valikuks tuleks kataloogiga Vormsi Ennu juurde minna, muidu on suht tõenäoline, et töötunde ja raha lendab muudkui tuulde ja saundiga ikka rahul ei ole. :twisted:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2011 17:26 

rustang kirjutas:
Ma loen välja, et see on ikka paras "VOODOO" see SQ autosse ehitamine. Elementide valikuks tuleks kataloogiga Vormsi Ennu juurde minna, muidu on suht tõenäoline, et töötunde ja raha lendab muudkui tuulde ja saundiga ikka rahul ei ole. :twisted:

ei maksa ikka päris alla ka anda :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.04.2011 22:23 
Kasutaja avatar

Targad räägivad siin, et keerulised testid ja mõõtmine ei anna niikuinii õiget pilti. Sellest tulenevalt on mul kaks arusaama aga ma ei tea kumma järgi valikut õigemaks peetakse.

1) Võtad suvalised tweetrid (näiteks) leiad neile oma autos kõrva järgi parima koha, noh paar nädalat kõrva järgi katsetamist, muud tehnikat muutmata, loomulikult koguaeg samalaetud akuga. Ja siis hakkad muudkui poest lunima parimaid mudeleid, mille jaoks peaaegu raha jätkuks, et leida see õige.

2) Ostad kõige kallimad kõlarid, mille jaoks üldse raha võiks jätkuda (kuulata ei ole ju mujal mõtet kui oma autos) ja seejärel üritad paigaldada paari erinevasse kohta võrdluse vajalikkuse huvides.

3) Tegelikult on vist ka olemas kolmas variant, osta külajuttude järgi parimad kõlarid ja panna need külajutu järgi asukohta?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.04.2011 22:44 

rookierice kirjutas:
Targad räägivad siin, et keerulised testid ja mõõtmine ei anna niikuinii õiget pilti. Sellest tulenevalt on mul kaks arusaama aga ma ei tea kumma järgi valikut õigemaks peetakse.

1) Võtad suvalised tweetrid (näiteks) leiad neile oma autos kõrva järgi parima koha, noh paar nädalat kõrva järgi katsetamist, muud tehnikat muutmata, loomulikult koguaeg samalaetud akuga. Ja siis hakkad muudkui poest lunima parimaid mudeleid, mille jaoks peaaegu raha jätkuks, et leida see õige.

2) Ostad kõige kallimad kõlarid, mille jaoks üldse raha võiks jätkuda (kuulata ei ole ju mujal mõtet kui oma autos) ja seejärel üritad paigaldada paari erinevasse kohta võrdluse vajalikkuse huvides.

3) Tegelikult on vist ka olemas kolmas variant, osta külajuttude järgi parimad kõlarid ja panna need külajutu järgi asukohta?

mina kombineeriks 3-dat ja 1-est
(3.)osta külajuttude järgi parimad kõlarid ja (1.) leiad neile oma autos kõrva järgi parima koha
sellisel juhul garanteerin, et oled igati rahul ja kulub 2x vähemaega kui joonistada graafikuid ja mõõta kuidas helilained mööda autot liiguvad ning mis iganes, sest kõrv neid helisid mida mõõta annab ei taju.

Muidugi ma mõistan ise seda voodoo jampsi võimalikult vähe ning minu tweetrite autose install on pikemat aega olnud viitsimise taga, tweetrid olemas, kõik oleks nagu ideaalne autos kui need ära installiks (heli suhtes) aga lihtsalt ei ole viitsimist sellega tegeleda kuna praegu nii palju muud teha. :) ei soovi kritiseerida ega muud sellist licalt avaldasin oma arvamust kogemuste põhjal, et tegelikult leida kohta tweetritele võttis mul aega enda autos u. 15 min

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2011 18:05 

esialgu ühendasin nii:
foobar(stereo) -> crossovover DSP (4 kanalit) -> helikaart (4k) -> võimendi (4k) -> lüliti 2x2 + lüliti 2x6 -> 2x2 tviitrit + 2x6 midi.

Pilt
Pilt

ehk siis sain kuulata stereoheli ja vahetada tviitrite ja midide paare.

teada sain niipalju et, scanspeak kõlab sellepärast ühtlasemalt, et selle on resonantssagedus madalamal kui HiVi-l. lisaks on HiVi tundlikum umbes 3 dB. Tulemus ongi ,et vahetamisel kostuks justkui HiVil oleks jube muhk, tegelikult alles hakkab 6000Hz-st mängima.
tviitrite testimist segab ka arvuti vendi mühin.

teen nüüd edasi teise testi nii, et panen iga valjuka oma kanali taha (viskan minema oma lülitikaablid) ja seega saan arvutis paika seadistada igale elemendile sobiva filtri ja leveli. lülitamine hakkab ka toimuma arvutis kanalite mutemise abil.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.04.2011 09:11 
Kasutaja avatar

See pesulõksude teema on lahe.
Kas plaanid elemente ainult toas plaadi peal võrrelda või kuulad pärast autos ka neid? Huvitav oleks teada, kas toas selgunud pingerivi autos ka kehtib sinu kogemuse põhjal.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.04.2011 10:21 

toas testimise mõte peakski olema see, et vähendada valikuid autos testimiseks. tviitritest võib ilmselt HiVi välistada, seega jääb alles kas scanspeak või tangband.
keskribas on kandidaate 0.5-2l kinnise kastiga hetkel veel 3. tuleb jätkata tubast testimist, et leida see õige - kas scanspeak, seas või omnes.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.04.2011 13:43 
Kasutaja avatar

Oi-oi.... sul on ju igale kõlarile erisugune juhe. Kas sa ei karda, et see omakorda tulemusi mõjutada võiks.... :)

'68 Ford Thunderbird 429cid BB

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 404 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis