EASCA finaal on kohe-kohe ukse ees ning täiesti tüüpiliselt jäävad pooled asjad viimasele minutile. Seekord jäi viimasele nädalale siis tweetrite paigaldus ning eelnevad kolm õhtut (pigem küll ööd) läksid järgnevate nikerdiste nahka.
Eelmised tweetrid olid ScanSpeaki 600000 mudelid, mis istusid ilusti alumiiniumist kopsikutes (alumine pilt).
Peale ScanSpeaki uuemate 602000 tweetrite kuulamist otsustasin vana kraami välja visata ja uued asemele panna. Kui uued kõlarid oleks vanade kopsikusse istunud siis seda teemat siin hetkel ei oleks, paraku läks teisiti.
Esmaspäeva õhtul kell 11 istusin arvuti taga ning jõudsin järeldusele, et eelnevad 2-3 päeva mõeldud tweetrikopsiku kavand jääb mõõtude tõttu liiga suureks ning segavaks. Poole tunni pärast oli uus kavand olemas, ning nägi välja selline:
Materjaliks valisin järjekordselt plastiku nimega POM, kuna seda on lihtsalt kõige mugavam töödelda, ning sobiva mõõduga toorik oli kohe võtta.
Täiendavaks infoks nii palju, et kasutan enamuse detailide valmistamiseks CNC freespinki
. Alumine pool valmis:
Kuna antud olukorras ei olnud otstarbekas freesida kohe täiesti valmis detaili, siis tuli seda natuke liivapaberiga lihvida. Mugav nagu ma olen, tegin pisikese lisadetaili, millega sain kogu kupatuse drelli otsa ühendada:
Detail peale 150-240-400-800-1000 liivapaberitega lihvimist:
Kogu detaili lihvimine võttis tegelikult aega umbes 5-10 minutit.
Peamine mure oli selles, et mismoodi valmis kopsikut piilari külge kinnitada nii, et ta jääks tugevalt, normaalse välimusega ning mis minu jaoks peamine: REGULEERITAVALT. Kuna sobiva metallkonstruktsiooni valmistamine omal käel oleks läinud väga ajamahukaks otsustasin külastada mööblipoodi, kust lahkusin kahe pisikese seinalambiga
Peale mõningast lammutustööd jäid kahte lampi meenutama sellised detailid:
Mõlemas otsas on olemas keermed ning keskelt jookseb juhtmekanal, samuti on kogu kupatus reguleeritav nii ümber oma pikitelje kui ka kuulpeast.
Tweetripesa kinnitan otse a-piilari metalli külge, selleks oli tarvis mõningaid lisavidinaid. Kuna alumiiniumi freesimine on suht räpane ja tüütu ettevõtmine ning teatud kohtades tekkis aluminniumi tugevuse suhtes mõningaid kahtlusi, siis kasutasin hoopis 2,5mm paksust süsinikkiudplaati, millest jäigemat asja pole minu silmad veel näinud:
Igaks juhuks sai kummagi jala külge neid veel 2 tükki pandud:
Jalad ilusti auto külge kinnitatuna. Kolme poldiga tehtud kinnitus võimaldab posti asendit väga täpselt reguleerida.
Tweetripesa ennast hoiab koos alumiiniumist rõngas, mille sisse on m3 poltide jaoks keermestatud augud puuritud:
Valmis ja värvitud tweetripesa:
Piilarikattelt võtsin vana katte maha ning katsin samasuguse Alcantaraga nagu uksepolstritel kasutatud:
Auk piilarikattes on selleks, et tweetripesa kinnitust kuskilt läbi tuua
Juhtmed on tweetri külge ilusti tinutatud ning termokahanevaga kaitstud:
Ja eile õhtul kell 04.30 sai asi valmis :