Mõndaaega pead vaevanud selline asi.
Kas SQ autos lähenetakse häälestuse juures naturaalse või kuntsliku lähenemisega?.
Olen istunud mitmes erinevas korralikult hääles ja aegviites autos. Kõikides on heli, pillid ajastatud ühtaegsalt kuulajani, juhuni. Toogem nüüd näiteks, et oled live kontserdil, orkester laval ja istud paigutuselt samas kohas, kus autos juhiistmel. Kui nüüd kuulata auto seadistaja juttu ja võtta tõena seda, et kõik on ühe kaugusel sinust ning iga pilli aegviide jõuab sinuni üheaegselt on õige. Samas minu arvates on se väär mõtlemine kui arvestada naturaalsust ja võimalikult originaali lähedale kontserdi kuulamisele. Kuna iga pill on kuulates sinust tegelikuses eri kaugusel ning liigub erineva kiirusega kuulajani, siis ei saa ju rääkida autos täpsest ja naturaalsest helist. Mina ütleksin, et tegu puht kuntsliku lähenemisega.
Konkreetne küsimus siis, kas on võimalik, mõtet häälestada igat pilli ka aegviitega, et saavutada naturaase täpsusega kontsert?.
Kuna õpin alles sellel alal kõndima, siis loodan et ei saa teie pahameele osaliseks