Et nädalavahetusel ka midagi vaadata oleks, siis sättisin ka teise satsi pilte valmis.
Nagu siin ühes postis mainitud, siis käisime ühtlasi ka History Garage muuseumis, mis asus kohe tolle Toyota City Showcase'i vastas, teisel pool kaubanduskeskuse pikka koridori.
Paraku küll just sel hetkel oli suurem osa remondis, kuid ka avatud osas nägi midagi ikka.
Toyota GT-st veel - olin seda autot varem näinud ainult James Bondi filmis ja piltidel ja nüüd järsku õnnestus ühe nädala jooksul näha kolme erinevat.
Üks siis sõitis mööda Yokohama tänavatel, üks siin muuseumis ja üks tuleb veel hiljem näitusepiltidel.

Toyota Model-AB Phaeton 1938

Mitte tavaline Jeep, vaid Mitsubishi Jeep 1968

Ja tagasi põhiürituse teemasse. Palju pilte autodest, mis enne jäid postitamata ning mõned ka varasematest, kuid teise nurga alt vms.
Numbritest ka veidi:
sel aastal oli üritusel 25. sünnipäev.
Külastajaid oli 16 000, neist umbes 900 väljastpoolt Jaapanit (suur osa USAst ja Austraaliast, aga ka Saksamaa, Prantsusmaa, Tai, Indoneesia, Malaisia, Soome, Rootsi jne.
Viimased kaks aastat muidugi ka Eesti

)
Autosid 300
Mootorrattaid 650
310 kohalikku ja 50 rahvusvahelist müügiletti
50 pinstraipijat
Mudelautosid 40
Auhindu 101
Lahe, et ragtop on kastikattel. Eelmise satsi piltidel oleval "Coolmint" Toyotal samamoodi.

"Risky Snail" ratrodi sisu

Engine turned goldleaf, illustratsioonid, pinstriped, custom paint, flake...
'70-te vänni- ning streetmachine kultuur tõstab taas pead üle maailma, aga loomulikult on Jaapan esirinnas.

Pinstripe ja uputatud tagatuli

Goldleaf pinstripe ja kandy paintjob

Kustom Mercury.
Jaapanis on palju autoklubisid ja paljud neist on ka üpris kaua tegutsenud. Üks hea näide on Good Fellows.

Willys

Käsitsi maalitud, nagu ikka

Mercury

Nagu sildiltki lugeda võib, siis see masin tuli Austraaliast. See peaks olema ka esimene Austraaliast sinna näitusele shipitud auto. Tavaliselt on enamus külalisesinejaid toodud Ameerikast.
Traditsionaalne '60-s stiilis hotrod.

Ja siin omakorda väheke modernsema lähenemisega hotrod. Pigem isegi streetrod.

Vanakooli lowriderite sisud on ikka eriti hullud ja ägedad. Kuigi, täitsa varajastel lowrideritel olid sisud tegelikult üsna tavalised,
tihtipeale oli vaid väiksem rool ja diamond tuck uksepolster a la. Kuid mingil hetkel ca '70-te ajal hakkas see pehme teema moodi minema ja läks ikka väga kosmosesse ära.

Huvitava plekist portfelliga külastaja. Ülikonna järgi võiks arvata, et otse töölt tulnud.
Ma olen Jaapanis kaks korda ka bändiga tuuritanud ja mõlemal korral leidus publiku hulgas ka otse kontorist tulnud ülikonna ja lipsuga tegelasi.
Eks linn on suur, tööpäevad pikad ja siis ei hakka ainult riiete vahetamiseks korraks koju minema.

Devil is in the details

See Chevy lowrider on üks autodest mida ma ei näinudki näitusel. Berit on küll õnneks pilte teinud, aga see ja mõned veel jäid kuidagi lihtsalt nägemata. Ju siis läks pea sassi juba.
Hiljem piltidelt vaatasin, et tohoh, kohapeal ei pannudki selliseid tähele.

Nissan Gloria ja bellflower exhaust tips. Puhas
sixties kustom teema.

Õhulised

"Kustomstyle" riidepoe omaniku Daisuke Sakon'i Ford shoebox custom

Kolmas nähtud GT. See oli tegelikult küll mingi veidi teistsugune mudel, vist GT3000 (ja mingi lisanimetusega mida ma kahjuks ei mäleta ja sildist ununes pilti ka teha)

Väheke erinevaid muskleid

El Camino, El Camino ja El Camino läksid baari.....

Käsitsi, ikka käsitsi.

Kodumaine kraam, Toyota Crown

Vasakul V8 Toyopet, paremal peaks olema Nissan Gloria STW

Mercury custom

Paar Vette’sid

Nüüd on küll selleks korraks kõik.
Keda teema huvitab, siis järgmine lähim
kustom kulture näitus toimub 11-12. veebruaril Helsingis Kaablitehases (Lääneterminali peauksest otse edasi 10. minutit jalutuskäiku) - Kustom Kulture Show.
Toimub sel aastal juba viiendat korda ja seekord on ka mul seal oma lauake ning vehin pintslite ja värvidega.
Koduleht:
http://www.kustomkultureshow.com/Üritus FB-s:
https://www.facebook.com/events/1698398003731788/