Iff kirjutas:
Vahe on selles, et Lada mootoril pole potensiaali väga. 120kw on lagi. Paned sama rahaga Opeli 110kw peale ning peale selle arendamist hiljem on sul juba 220kw või enam. Seal tekib jälle see tupik, et siis jääb kere nõrgaks jne.. See on see miks ma olen loobunud Ladadest. Raha läheb sinna kuhu pole vaja, kergem on osta teine auto, ala BMW, tagavedune Opel vms.
120kw lagi my ass. Omal väheke näpitud motoga 05 millel 112kw ning tõesti seal midagi väga suurt näpitud pole. Samas tuttava kopika stendi numbrid näitasid alla 140kw paar grammi ning kestab, aga kui midagi lahkub siis suure pauguga
ladaliivak kirjutas:
1982. aastal ilmus VAZ 2105 baasil ehitatud, tänaseks Lada entusiastide seas kultusobjektiks kujunenud Lada VFTS (T16), mis vastas tollastele B-grupi nõuetele. Autol oli tagavedu, 1,8L 16-klapiline mootor, turbo ja kokkuvõtteks 240 hobujõudu:)
vastav lõik on võetud ladaklubi leheküljelt.
arvutatuna tuleb välja,et 1982 aastal suudeti lada mootorist välja ajada 168kW.(1hp=0.7kW) 240*0.7=168
ma ise arvan,et tänaseks oleks lada mootori lagi umbes 200kW
tagaveduse lada mootorist sa ilma ülelaadimata küll üle 140kw ei võta, ära nüüd selle 200kw'ga väga kõrgelt unistama hakka

Samara 16V ja ülelaadimisega on küll teised jutud.