anty28 kirjutas:
Mina olen seda meelt olnud,et uurin enne professionaalilt ja siis hakkan materjali kasutama...kõik asjad maksavad raha ja pole mõtet niisama asju pekki keerata,sest vaevalt kellelgi raha kunagi liiga palju on...vahet pole palju seda on....ise alustasin atv vormist ja pöördusin paate valmistava ettevõtte poole...nemad juhendasid mind väga lahkelt ja nende käest said ka ostetud vajaminevad kogused materjale....Keevitusega tutvustas mind aga esivanem,kes on enam kui 25 aastat keretöödega tegelenud....nii,et keevitus pihus ja vaigurull või tünn näpus ma siiski sündinud pole,kuid kui veits nutti on ja huvi siis saab kõike õppida....jutuga,et teen ja katsetan võite kviaega tagasi kolida...nahhui "jalgratast" leiutada....kõigepealt tuleb ennast harida (teooria selgeks teha)ja siis katsetada.... Näiteks autol hammasrihma vahetad,siis ju ikka uurid enne,kus märgid ja nullpunktid jne on....miks te seal siis katsetama ei kuku,et äkki nii või äkki naa,et kui pekki läheb ostan uue...mõte jääb ju samaks sellisel juhul! Kindel on ka see,et mina ei hakka oma tegemistest ja asjadest mingit teemat tegema....piisab sellest kui fb sõbra list mõningaid pilte minu tegemistest näeb ja need reaalis näevad,kes tunnevad....ilmselt ei viitsi suvaliste pihkurite mulli lugeda ja pole ka nii,edev,et kogu rahvas,kes foorumis käib peaks nägema minu asju! Põhjus,miks asjakohast kriitikat jagan on selles,et kahju on vaadata kui jälle järgnev projekt pooleli jääb raha või aja puuduse tõttu kuna on tegeletud mõttetustega! Loo moraal on selles,et lihtsam on targematelt küsida! Ise olen 29 ja omas ametis pädev aga alati on asju millega pole varem kokku puutunud...mina ei häbene küll küsida! Pälju naeruväärsem on ju olla see mees,kes teeb näo,et on maailmatark ja siis kõik asjad pekki keerab!
Kle esiteks ma arvan et ma ei pea sulle midagi siin tõestama,sina ela oma elu nagu elad ja mina oma,arvamusi on erinevaid see on selge..
Kuid lihtalt ei saa nagu aru et millest sa järeldad et ma pole midagi kelleltki küsinud ega uurinud?Ja loomulikult siingi olen tänudlik igasuguse näpunäidete eest,sinu teks aga annab kohe kindla näite et "nahhui sa teed seda kui ei oska"
Oskan paremini kui mõni teine oss kes aint arvutit oskab kasutada..
Sealt kust vajaliku varustuse ostsin,rääkisime pikalt laialt,mis ja kus,niisama lampi ma mäkerdama ei hakanud(väga tore sell ja selliseid vähe kellel vastuseid rohkem kui küsimusi)...alati olen varem kuskilt uurinud,kuid õpetamise all pean silmas seda et keegi ei näita sulle ette kuidas asi käib,muidu neil endil kaob leib laualt...
Siis veel ei saa ma aru su jutust et miks sa inimesi lahterdad niimoodi?et nagu mõnel ossil siin ei saa projekt valmis ja kohe sa eeldad et mul ka ei saa?olen täiesti kindel et saan selle valmis niikaugele kui plaaninud olen,kindlasti mitte ei jää see projekt kuskile raha taha seisma,kuna suuremas osas teen kõik ise,loomulikult on ka vaja palju sebida-joosta,küsida jne,kuid siiski mul pole ühtki projekti kuskil ripakile/pooleli jäänud,sa ei tea mind ja mis kuradi eeldused need sellised on?
Loomulikult võib oma arvamust avaldada,aga nagu sa isegi kirjutasid et sina ei pane oma tegemistest pilte üles teistele ossidele kommenteerimiseks?miks siis?kardad samasugust kriitikat mida sa ise teistele annad?
Endal sul jutt sama "nutti on ja huvi on siis kõike annab õppida"
Ma mõtlen ka nagu nii aga millegipärast sa ei tahtnud sellest alguses aru saada...
kõik me oleme kuskilt alustanud ju...
et miks siis tulla kohe jutuga et sa ikka ei oska seda ja teist...
Ja mingi hammasrihma jutt,no tegelt ka w?kaks täiesti eri asja ju..kui hammasrihmaga asja untsu keerad on mootor kottis ja kahju mitmetes sadades eurodes,kui mitte tuhandetes.
kui aga ühe klaasfiiber tiiva käraka peaks kuidagi täiesti perse keerama et seda kasutada kuidagi ei saa siis materjali kadu ca 20-30 euri eest,no see on jah tõesti summa mida ei kannata välja käia.
See teooria läheb nii pikaks et ma tõesti ei viitsi selle üle enam arutleda...
Tänasega siis niipalju vähemalt et ühe tiiva sain vormist kätte,pind ei jäänud kuigi sile,nagu ma arvasingi,vibraga üle ja vähese pahtliga saab aga heaks,pole midagi oluliselt perses,iseenesest on sirge ja kuskilt eriti painutama ei pea et sobiks,seega olen rahul,esimene tiib siiski

Ja igaljuhul on see parem kui eelnev vana metallist kärakas mida 100 korda keevitatud ja pahteldatud,ning kaalub ka 10 kilo rohkem.

Siin siis ka väike video,panin asja korraks käima veendumaks et kõik juhtmed on sinna ühendatud kus nad käima peavad,kuna ei näinud vajadust neid üles märkida(pistikud ja juhtmete pikkused erinevad),kuid siiski paar juhet oli mida pidin genereerima kus käia võisid...igaljuhul kõik kellad,laadimised ja rõhud olemas...
https://www.facebook.com/video.php?v=692742830816359&l=7598985246837437334seniks aga