Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 02:15

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Chrysler 300M Special 2002 - Croff
PostitusPostitatud: 09.04.2012 11:11 

Tere!
Olen tegelt ennast siin kasutajaks juba varem teinud ja käinud niisama teemasid lugemas ja nalju naermas. Vahest on tekkinud tahtmine endalgi sõna sekka öelda ja sellepärast mõtlesingi ennast tutvustada kõigepealt. Muidu natuke imelik lihtsalt tühja koha pealt ilma teretamata sisse hüpata.
Autoks on mul 2002 aasta aprillis Kanadas sündinud Chrysler nagu teema pealkirjaski mainitud. Olnud minu kasutuses alates 2008 sügisest. Saamislugu oleks võibolla selline algusest peale, et kunagi 98 aastal kui Autolehes ilmus artikkel 300M ja mingis autosaates näitas tutvustust ka siis tekkisid üsna tugevad tunded. Aeg ajalt käisin Chrysleri kodukal pilte piilumas ja unistamas kuni 2002 aastal tekkisid sinna Special versiooni pildid. See oma 18" velgede, madalduse, spoilerringi ja kahe eraldi toruga tagaosas läks tugevalt hinge. No ja mingi aeg siis tekiski võimalus ühe tüübi kaudu lasta tuua üks selline endale. tegelt oli muid mõtteid aga aga mingist huvist küsisin just palju need maksavad seal. Kuna nad maksid tol ajal USA's mingi 6000 - 14000$ olenevalt seisukorrast ja läbisõidust siis sai välja valitud üks kerge avariiga eksemplar. Plaan oli temaga natuke sõita ise ja siis maha müüa aga ülemaailmne majanduslik mädapaise oli plahvatanud ja hinnad tulid kõik kolinal alla ei näinud ma enam pointi müüa. Nüüd olengi üle 3a pea muretult ise sõitnud ja võiks öelda et täistsa rahul. Preaguseks on läbisõitu üle 11k miili, kui tuli oli ees 88k, mis peaks ka õige olema CarFaxi andmetel. Värvi poolest oleks tahtnud valge sisuga hõbedast või graniidi karva. Üks selline viimati mainitud oli enne just sihikul aga sel olid 17" velg ja rohkem kahjustusi.
Kuna baas mudeliga võrreldes on sel varjandil 0,5" madaldus, sport vedru ja amort ning spoilerring peab arvestama et igasugu kõrgemad kohad kuhugi viga ei teeks. Alguses juhtus paarkorda et esiotsaga sõitsin parklas äärekivi peale. Samuti lootsin et ta on pehmem. Samas maanteel on täpselt paras ja kurvi võttab ka hästi. Roolilatt on neil ka teise häälestusega. 245/45R18 rehviga on üsna närvesööv sõita mööda Tallinna rööpaid ja aukke. Mootor on tal väga tagasihoidlikud 5hj võimsam, kokku 259hj ja 350Nm väänet. Koos kiirema peaülekandega peaks võibolla vähe teravam olema tavalisest mudelist aga ma pole ise neid võrrelda saanud, ei oska öelda. MotorWeek sai kunagi oma testis 0-60mph ajaks 7,2s. Käigukast on tal neljakäiguline. 02a Specialit peetakse entusiastide seas kõige paremaks kuna sel on kõige rohkem lisasid ja käigukasti juhtprogramm pidi olema üks agressivsemaid mis Chrysleri toodangule pandud. "D" peal sõites on minumeelest vahetused päris pehmed. Ise vahetades toimub tõesti vahetus päris kiiresti aga madalatel pööretel käivad kõvad jõnksud läbi, gaasi järgi andes enne vahetust jõnkse ei toimu. Margi foorumis liigub aegajalt just selle sama 02a Speciali ajusid müügis et kes tahab võib oma baasversioonile peale panna, täisefekti saamiseks eeldab sama 3.89:1 peaülekannet ja dual exhausti. Aga see sama käigukast ise röövib päris palju mootori poolt antavat võimsust ja võiks vähe efektiivsem olla. Käigud on üsna pikad, üks käik võiks veel olla. Teine käik on maantel möödasõitute jaoks ideaalne aga linnas on jälle liiga pikk.
Kütet kulub keskmiselt 11 kuni 13L sajale. Vastupidavuse poolelt olen hoolduse väliselt vahetanud ära termostaadi ja soojendusmootri, mis paar aastat tagasi -30 talvel ülses ütlesid. Muidu olen vahetanud korra esistabika pukse, rooliotsad ja pidurite klotsiringi. Praegu olen täheldanud et jahutusvedelik kaob kuhugi ja vaja oleks vahetada ära karterituulutuse klapp ja sinna juurde kuuluvad voolikud. Samuti hakkavd taga amordid ära väsima. Rangelt soovitatekse originaal amorte panna, tahtsingi siit küsida, et kas mõjutab vägapalju juhitavust kui tavalised amordid panna, mis on poole odavamad?
Vahepeal olid ka tuuningu plaanid aga praegu pole laristamiseks finantsi ette nähtud siis püüangi teda lihtsalt korras hoida ja millalgi ikkagi maha müüa. Pereautoks on ta natuke ebapraktiline. Lauge katusejoon teeb väikelapse paigaldamise turvatooli üsna ebamugavaks ja kui neid veel kaks on peab tihti mõne sõbra maha jätma. Samas pagass on hea suur.
Ei maksa arvata et olen mingi paandunud Chrysleri või 300M fänn. Autod on mind huvitanud juba väiksest peale - esimesed sõnad olid "sibuli" ja "mokits". Olen erinevaid marke fännanud minevikus. Kui oleks piiramatult raha ja võimalusi peaks väga suure garaaži ostma kuhu kõik soovid ära mahuks. Hetkel aga tahaks mõelda miillegi mõistliku ja praktilise peale ning muretseda midagi millega pühapäeviti närve puhata.
Päris pikk jutt tuli nüüd , panen pilte ka.
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Chrysler 300M Special 2002 - Croff
PostitusPostitatud: 09.04.2012 11:35 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Väga kõva tundub antud isend.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.04.2012 11:51 

Jubedalt meeldivad need 300M -id, oleks nad vaid tagaveoga..
Antud isend tundub aga päris heasti hoitud ja korralik.
Numbreid oli jube palju su postituses, aga mida välja ei lugenud, mis kubatuuriga see mootor on nüüd ? 3.5?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.04.2012 11:54 

Mõnus sile näeb välja :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.04.2012 12:35 
Kasutaja avatar

Selline Special on täitsa kena :) Kui sul lekkeid auto all pole, siis võib kahtlustada kaante tihendeid, aga eks muidugi on lootus, et viga on väiksem :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.04.2012 14:37 
Kasutaja avatar

väga, väga kena 300M, paremat ei oskaks tahtagi :)
näita salongipilte ka rohkem..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.04.2012 15:23 

Tagavedu võinuks tal tõesti olla. Aga igapäevases kulgemises väga puudust sellest ei tunne. Mootor on 3,5 V6, selle olulise asja unustasin mainida. USA's üks hakkaja mees kel oli palju vaba aega ja tahtmist tegi Dodge Intrepidi tagaveoliseks. See on sama auto aind teine plekk on ümber. Kapoti aluse vahetas ka 5,2 V8 vastu välja. Nii et kui väga tahaks seda tagavedu võiks isegi ümber teha aga kas sellel on mõtet. Parem osta juba tagaveoline auto.
Juhi poolse silindrirea kaane vaheline piirkond on kahtlaselt niiske küll. Suvel plaanin sisselaske nagunii maha võtta korraks. Nad kipuvad sinna õli koguma kui karterituulutus ei toimi. Kui see maas saaks selle tihendi ära ehk vahetada aga enne on vaja 100% kinnitust selle kohta.
Mingiaeg kipus puterdama vahepeal natuke. Vahetasin küünlad ja puhastasin seguklapi ära. Peale seda käib hästi ja gaasipedaali tundlikus läks ka paremaks. See klapp oli korraliku kõntsa kihi all.
MP3 mägija sisendi lasin ka makile teha eelmine aasta. CD box on tal olemas aga ei viitsi neid plaate lapata koguaeg. Praegu võib üks kõik mis seadme taha lükata millel on standart auk ja kütta mussi niipalju kui tuleb.
Salongi pilte mul millegi pärast ei ole väga palju. Peab tegema. Üks selline pilt on.
Pilt
Kuna roolinahk oli tulles üsna kulunud lasin uue naha sinna peale panna. USA foorumis üks kutt hakkas kibelema et ta tahab ka ja neil seal pidid nahatöö ulme kallis olema. Umbes et kui ma laseks tall siin rooli ära nahatada ja saadaks Ameerikasse oleks ta või sees ja paarsada dollarit jääks veel taskugi. Siis tegin mõned pildid roolist. Aga kaup jäi katki kuna ta tegi avarii autoga. Pildil on veel näha carbon imitatsioon armatuuril, euro ja baas mudelil on seal puit. Seest on muidu korralikum kui väljast. Istmed on terved ja ilma suurema kulumiseta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.04.2012 16:07 
Kasutaja avatar

Alguses hakkasin seda pikka juttu suure õhinaga lugema ja ajasin juba sassi et see "kirst" ehk 300C :D Lugu sai läbi siis vaatasin ooo et ikka 300M :D

Ma CHRi fänn otseselt ei ole aga peab mainima et väga ilus isend on 8) Eriti lahedad on oranzid suunad peeglites

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.04.2012 16:27 

teisip2ev kirjutas:
Palju pöördeid maanteel 90-100ga sõites on?

90 on u. 2000 ja 100ga on umbes 2100

Reimers kirjutas:
Alguses hakkasin seda pikka juttu suure õhinaga lugema ja ajasin juba sassi et see "kirst" ehk 300C :D Lugu sai läbi siis vaatasin ooo et ikka 300M :D

Ma CHRi fänn otseselt ei ole aga peab mainima et väga ilus isend on 8) Eriti lahedad on oranzid suunad peeglites

Ma ka eriti ei ole. Chrysleri kirjadega nokats, jope ja T-särk puudub garderoobist :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.04.2012 16:34 
Kasutaja avatar

Vaata et sa autojuures ennast sedasi ei väljenda jätab veel teele :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.04.2012 23:31 

Meil täitsa sarnased autod:)
Paremat ju ei oskaks tahtagi eks:D