Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 12.05.2025 00:35

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Opel rekord e2 '85, Moos
PostitusPostitatud: 02.01.2013 18:30 
Kasutaja avatar

Kuna mul on kerge hämming juba selle auto elektroonika pihta, siis teen siia teema huvipärast. Eesti kõige suurem autoteemaline foorum siiski ja äkki on keegi, kes on antud probleemiga näiteks kokku puutunud või on lihtsalt spetsialist selle auto elektroonika alal.

Mootoriks on 22E CIH ehk siis 2.2 liitrine 85kw ridaneli. Täispritse, kontaktivaba süüde ja siuke luksvärk ühesõnaga.
Kere on suhteliselt mäda, eriti uurinud ei ole aga karpe ei ole, juhiiste on ühe nurgaga läbi põhja vajunud ja noh siuke ta on ühesõnaga :D

Tema eesmärk on olla mõnda aega rallikas ja edasi juba doonoriks mu caravanile. Doonorlusel kantakse üle ainult süda ehk siis mootor koos kkasti ja osalise elektriga. Ülejäänu.. noh piisavalt erinevad autod, et midagi hakata ümber aretama ja ei ole midagi erilist selle karbi küljes :D

Välja näeb ta selline:
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Kapotialune näeb üpriski ropp välja..
Pilt

Aga põhiprobleem on siis mittekäivitumine. Eelmisel omanikul jäi ta seisma, kuna võtmest ei käivitu aga tõmmates pidi käima minema. Starter toimib(mitte kõige paremini enam praeguseks küll), süüted asjad on kenasti sees(ehk süütelukupõhi on korras), bensupump lööb aga sädet kätte ei saa.
Jagaja on korras, süütepool on toimib, kommutaator on samuti töökorras, kapotialune juhtmestik peaks ka nagu klappima ja edasi on müstika.
Süütesüsteemis on tal mingisugune aju kah eraldi, ma ei tea küll mille jaoks. Nädalakese olen juba nussinud, et sädet kätte saada :D No mida ei ole seda ei ole. Jagajast tuleb impulss kenasti välja ehk siis jagajale jõuavad pinged kenasti peale, aga edasi on tühi maa.

On mõni põline rekordiomanik kes oskaks pakkuda mingit tüüpviga? Näiteks seesamune süütevõimendi/aju vms?

Sest kui komponendid kõik on terved, siis järgmine samm on armatuur maha ja hakata juhtmestikku üle vaatama, sest seal on ka päris ropult laiali kõik all ja mingid lahtised juhtmeotsad ka jooksevad kuskilt :D

Projekti SELLEST autost ei tule, ärge lootkegi :kill

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Opel rekord e2 '85, Moos
PostitusPostitatud: 02.01.2013 18:50 
Kasutaja avatar

Klaase mustama ei viitsi hakata kuna arvatavasti see auto ei püsi sõitvana niikaua, et seda nautida jõuaks :D Mõte oli enne laialivõtmist proovida üldse ilma vedrudeta, just for fun :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.01.2013 18:58 
Kasutaja avatar

Xenonid lähevad 12k?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.01.2013 19:10 
Kasutaja avatar

Kristo955 kirjutas:
Xenonid lähevad 12k?

Samas ma võin ju lihtsalt tuled siniseks värvida :D
Tanel kirjutas:
Kuule minu omal sama jama, sädet ei saa mitte mingi valemiga kätte. Tõmmata pole proovinud muidugi

Ma ise ka pole veel jõudnud, suvel pold väga aega tegelda ja praegu on külavaheteed sellise kiilasjää all, et tõmbamise jaoks on piike vaja :D Aga onu jutu järgi oli vanal omanikul ta jah tõmmates käima läinud.

Kapotiall juba lõikusin juhtmetelt kõrisid maha, et näha mis kuhu läheb.. homme ehk proovin teise süüteajuga ka ja kui siis ka miskit ei toimu, siis tuleb armatuuri lammutama hakata, et sealt alt juhtmed kätte saada :D

Tanel oskad sa öelda, kas sel pillil on väntvõlli andur ka olemas? Mingid juhtmed sinna alla esimese otsa juurde jooksevad aga see tunduks rohkem nagu õlisurve/temp olema seal või miskit..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.01.2013 19:44 
Kasutaja avatar

Et siis mootoripöördeid loeb ta jagajast? Kuradi pask :D

Täna avastasin, et asconnil süsteem palju lihtsam ehk siis kommutaatorisse mineval pistikul kaks juhtmekimpu taga, kumbki kolme juhtmega - üks kolmene kimp jagajasse ja teisest kolmest üks läheb süütepooli impulsile, teine süütepooli plussile ja sealt edasi aku plussile ning kolmas aku miinusele = kogu süütesüsteem.
Lappasin kohe asja rekordile ümber, säde olemas aga kui ta jagajast tõesti tahab pöördeid ka lugeda, siis on see just põhjus miks ta kütet peale anda ei taha. Pump igatahes lööb kuna voolikud kõik leemetavad peale käivitamiskatset :D
Pihustile samas mingit pinget peale ei viska ja küünal on kuiv.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.01.2013 22:40 
Kasutaja avatar

Jagajast jah, tal peaks jagajas olema HALL andur??

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.01.2013 22:44 
Kasutaja avatar

Halliga jah, siis on maru hapu kui ta sealt loeb pööret :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.01.2013 23:06 
Kasutaja avatar

Mis moos on :? :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.01.2013 23:13 
Kasutaja avatar

rockfordfosgate kirjutas:
Moose kirjutas:
Halliga jah, siis on maru hapu kui ta sealt loeb pööret :D

hallikas kööga jah, omal sama probleem teist marki autoga läbi elatud.

Ma saan aru, et pikk tekst jne aga loe ikka läbi vähemalt natukenegi :D Hallikas on korras, jagajast tuleb ilusti impulss välja, kasutasin asconni pealt "lihtsustatud" juhtmestikku ja sellega kõik komponendid töötavad ja säde olemas. Aga kui rekordi aju tahab sealt mootori pöördeid ka lugeda siis on natuke fucked seis ikkagi :D
Ronny kirjutas:
Mis moos on :? :kill

Roostemoos :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis