Ega ma ei tahtnudki teemat teha aga oli vähe igav ning mõtlesin tuleviku jaoks remondipäevikut koostama hakata.
Üldiselt olen Golfist unistanud kaua, eriti hakkas kipitama siis, kui Andres oma kauni kollase pilliga uhkeldas siin. Ükspäev, mõtlesin, ükspäev on minul ka siuke pill.
Lõpuks mitu aastat Rootsis töötanuna tekkis see (finantsiline) võimalus endale siuke pill soetada. Mitte küll peen TDI aga GTD 1,9 55kw ehk siis mehhaanilise pumbaga. Mets on oma mustikasaagiga minu vastu helde olnud ja seetõttu sai Golfi raha paari suvega kokku.
Muidugi oli teada väike viga autot ostes - see ei käivitu. Seedisin, vaagasin ja peaaegu oksendasin mind vaevanud pohmaka tõttu ja tegin omanikule autot nägemata ülekande.
Täna varustasin siis end:
Köiega - 129SEK-i
Käivituskaablitega - 129SEK-i
Tahtsin jahutusvedelikku ka igaksjuhuks aga polnud kindel, kas viimase mustikalaari eest oli ülekanne kokkuostjalt tulnud. Pealegi on vesi tasuta.
Tassisime auto siis köie otsas koju ära, kuna kaablid ei avaldanud elektripuudusele mingit mõju.
Näppisin siis ühtemoodi ja teistmoodi, küsisin Eliidi eliitidelt nõu, kuniks taipasin kaaskorilase Volvo aku maha keerata ja sellega proovida. Paar korda pots pots ja auto käis nagu kellavärk. Auto oli seisnud vist oktoobrikuust saati.
Varustust on vähe ja olgem ausad, elektriaknad, elektripeeglid ja konditsioneer on pededele. Airbäägid on transvestiitidele. Kuna tegu kaasaegse autoga siis roolivõim on peal. Seega pähklit roolis oluliselt pumbata ei saa. Küljes ka konks, kuhu saab pagulasi karistuseks istuma panna.
All on tutikad Vallai Formulad, õli ja filtrid vahetatud enne seisma jätmist eelmisel sügisel.
Sain auto käima, tegin ümber küla ühe kiirema ja peab mainima, et oma kere kohta liigub see 55kw üllatavalt hästi. Eelmine omanik oli jätnud ka peaaegu täispaagi kütsi seega sellega on pikalt muretu.
Plaane otseselt pole, tuleb kergest autoostust jäänud majanduslikust august välja ronida, millalgi ehk ümber kirjutada ja niisama autot nautida.
Mõni pilt ka:

Peab mainima, et sisu vaadates tundub, et odonäit võib tõene olla - 9114km