Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 20:33

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 29 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: ZAZ 968m 87a - Plekkvelg
PostitusPostitatud: 27.10.2009 21:50 

Birdshit kirjutas:
plekkvelg kirjutas:
DOTi ei või sellepärast panna, et sööb mansetid ära - need muutuvad nö plastiliiniks. Muidugi siis ei tohiks hullu olla, kui kogu pidurisüseem puhtaks teha. Igaks juhuks ostsin PSK-d, mis oli Volga poes pea kaks korda kallin DOTist. Parem karta kui kahetseda.

Mul nagunii köik uued torud/voolikud ja vajadusel ka mansetid. Seega usun, et dot4 ei tee paha midagi. :)

Ega mul endal ka selles osas kogemused puuduvad, kuid sapikaklubis ei soovitatud seda väljamaa õli sisse kallata. Mina vahetasin endal ainult piduriklotsid ja pidurite kapitaalremonti tegema ei hakanud. Muidugi ma ei tea, mis õli seal enne kasutati, kuid kaldun arvama, et siiski PSK-d. Ma usun, et seda vana õli jäi siiski natukene sisse, kuigi puhusin läbi jne. DOTi ja PSK segunemisel pidi tekkima jah selline vahu-taoline ollus, mis ei pidavat mansettidele häst mõjuma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2009 21:16 

Nonii, täna käisin siis jälle auto juures.

Käima läks paugust, kuigi ei taha eriti hästi külmana töötada. Soojana tiksub üpris hästi.
Tuled töötavad! Piisas siis lüliti tagumise osa näppimisest. Praegu on siis vaja ainult genekas ümber tõsta ühe teise sappari pealt ja siis läheb sõiduks. Muidugi.. soojenduse tahaks ka tööle saada. Punaseks läheb ta küll, aga vist bensupump ei tööta, peab selle veel üle vaatama...
Mingi kohutav hais tuleb ka kuskilt salongi:S

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2009 21:35 

Praegu on asi nii kaugel, et saan see nädal taga koju töristada. Soojendus töötab, pidurid on enam-vähem, tuled on OK, genekas laeb.
Süüde oleks vaja paika panna ja karbuss ära timmida, siis oleks OK.
(Kui keegi teab kedagi, kes teaks kedagi, kes viitsiks selle minu jaoks ületamatu probleemi mõne õlle eest ära lahendada, võib julgelt teada anda)
Pildimaterjali üritan nädala jooksul lisada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2009 23:40 

k2rpman kirjutas:
väga pull putukas :beer

naljaks on muidugi see et 1500 eeksuga teeb autole täispauk remondi ja hoolduse ära :lol

Ainuke vahe on selles, et kui sellega sõita,siis läheb seda "täispauk remondi ja hoolduse" raha 3x kuus :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.11.2009 00:52 

aga kas zaz-ile mitte NEVA piduri õli ei läinud??? nüüdseks 11 aasta eest oli ka mul sama isend ja mäletan et suur piduriremont ja siis vanaisalt varastatud mosse piduriõli (mis minuteada oli DOT) ei sobinud zaz-ile.. :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.11.2009 13:17 
Kasutaja avatar

mul on küll neva sapikates ja pole veel midagi juhtunud kummagiga... aga seda ei tohi teisega segamini ajada siis pidi klimpi minema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2009 02:31 

Neva, PSK ja BSK sobivad sapparile. Segamini ei tohi neid just DOTiga panna, sest siis pidi jah klimpi minema või vahutama hakkama vms ja seejärel pidid mansetid plastiliini taoliseks muutuma. Ei tea, kas jutt on õige või vale, kuid ei julgenud riskida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.04.2010 20:52 

Panen siia mõned pildid, lähiajal kirjutan natukene juttu ka juurde ja teen paremad pildid.

Pilt

Pilt

Pilt

Praeguse seisuga on ÜV ja kindlustus olemas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.04.2010 08:57 
Kasutaja avatar

plekkvelg kirjutas:
Neva, PSK ja BSK sobivad sapparile. Segamini ei tohi neid just DOTiga panna, sest siis pidi jah klimpi minema või vahutama hakkama vms ja seejärel pidid mansetid plastiliini taoliseks muutuma. Ei tea, kas jutt on õige või vale, kuid ei julgenud riskida.

See piduriõli jutt on täiesti õige,olen selle ära proovinud ja seda puhtalt teadmatusest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.05.2010 16:07 

Nii, lubasin natukene juttu ka kirjutada. Nüüd on veidi rohkem aega.

Sapakal on praegu ülevaatus ja kindlustus olemas ning sõitnud olen juba peaaegu 1000 kilomeetrit. Vigu on üpris palju tekkinud - geneka laadimistuli põleb, kuigi laeb akut.
Samuti on läinud läbi ka mõned pirnid ja sidur võtab liiga ülevalt - korra on hakanud isegi libisema. Samuti on kuulda mingit hullu kahinat, mis kaob, kui sidur alla vajutada. Survelaager?
Vaja on kindlasti uusi rehve, vanad ei ole enam päris ümmargused.
Karburaator oleks vaja ka veel paika sättida korralikult ja käigukastiõli ära vahetada, siis oleks juba päris mõnus.

Kõige rohkem häirib rooste - karpide tagaosad on läbi ja ühel pool isegi auk sees ja tungiga enam naljalt sealt autot üles ei tõsta. Uusi karpe vist kuskilt enam saada pole? Pisemaid roostealgeid on veel - nendega üritan tegeleda esimesel võimalusel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.05.2010 18:45 

Umbes pool aastat tagasi olid müügis tutikad kereplekid, millest ilma jäin.

Niiet kui kellelgi midagi sapakale pakkuda, andke teada!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.07.2010 15:10 

Pole siia päris kaua kirjutanud. Annan kiire ülevaate, mis masinaga vahepeal tehtud on.

Kõige suurem töö oli esisilla remont. Nimelt vana sild hakkas torsooni tihendite vahelt õli välja pressima ja kuna uusi tihendeid saada polnud, ostsin uue kasutatud silla, mis paistis olevat lekkevaba. Sellel sillal vahetasin rooliotsad ning kõik kaitsekummid ja toppisin igale poole kõvasti määret. Sild sai peale kiirelt ka mingisuguse värvkatte.

Peale seda kiskusin lahti terve salongi ning viskasin välja müramatid, mille alla oli kõvasti niiskust kogunenud ning seetõttu ka pindmine rooste. Rooste hävitasin ära ning tõmbasin pintsliga ka põhjale värvkatte peale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2010 20:16 

Pole jälle ammu siia midagi kirjutanud.. Suve lõpus sõitsin selle autoga peaaegu igapäev ja kõik toimis hästi.

Paar pilti ka enne talvepuhkust:

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Veel pilte: http://www.snoop.planet.ee/photoshoots_new/album/index.html

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.03.2011 15:13 

Sellel nädalal ajasin sapaka garaažist välja lõpuks ja esimesed paarsada kilomeetrit juba läbi sõidetud.

Toimib isegi peale mõnda kuud seismist :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 29 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis