Nüüd olen siis jõudnud ilmselt lagunemise staadiumisse

Ja probleemo on tulnud mootoripoolelt.
Algatuseks ei saanud ülevaataja kuidagi heitgaase normi. OK leidsime et sumpsi tagapüti kinnitus on hakanud isuga läbi laskma. Sai see siis nö tihedaks tehtud ja gaasid mahtusid ka normi piiridesse ära ja siis hakkas juhtuma. Mõnikümmend km hiljem läks põlema mootorituli. Diagnoos näitas et otsas on esimene lambdaandur.
Sai see uus külge ja mina umbes 1500.- eeku vaesemana läksin kergele ringile et vaatan kuidas asi käitub. Juba mõnda aega enne oli mul tunne et kütusekulu pole enam see mis peaks. Esialgu sain 5-5,5 L/100 keskmisega hakkama kui otsad vähegi pikemad olid (4,6 on olnud parim tulemus), viimasel ajal alla 6,5-7 enam väga ei näinud. Uue anduriga mingit muutust numbrites ei tekkinud ja kui mootor soojaks sai siis läks asi hoopis käest ära. Gaasile mootor enam alluda ei tahtnd. Jõnksutas kergelt ja keeldus kiirendamast. Rahulikult ja linnatempos ei andnud nagu tunda.
Järgmine päev sama rida. Niipea kui soojaks sai enam pöördeid ei tahtnud ja lõpuks pani ka mootoritule uuesti põlema. Nüüd edasi paistab mis diagnosti ja andurivahetuse teostanud kodanikud Jaapani Autost räägivad. Kusjuures kummaline tundus see et nad peale anduri vahetust uut testi ei teinud ? Kahtlus langeb sellele et KAT on umbes ja kui sinna värsket originaalosa hakatakse nõudma siis on sel liikuril reaalne oht kellelegi varuosadeks minna vms. Kuuldused räägivad et Toyota'd ei pidavat väga leppima universaalsete detailidega eriti just katalüsaatorite osas.