Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 21:34

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 210 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Jeep Wrangler 2.5l 89' Siller
PostitusPostitatud: 02.09.2010 20:21 
Kasutaja avatar

Mootorit painavad jahutusprobleemid. Maanteel tõuseb temperatuur üle normi, paneb salongivendi tööle, saab enam vähem tempi normaalsena hoida, linnas sõites on täiesti normaalne. Uus termotaat sai ka ära ostetud, vahetab selle ka ära.
Kahtlustatud on, et plokikaanetihend, kuid õli hulgas emulsiooni pole, samuti jahutusvedelik on puhas ja rõhku ka sees pole. Täna sai avastatud et radikas lekib, berliin küll. Kogu see auto võtab oma jamaga kogu raha ära. 8) Mõttetu mootor on vahel. :twisted:
Igatahes hetkel kahtlustan, et radikas on jama seest täis, seega sai ostetud radiator flush, peseb sellega läbi, ehk saab süsteemi seest puhtaks.

Muidu auto liigub. Esmaspäev läheb tagasild ka tegemisse, saab ragisemisest lahti.

Täna sai Tartu vahel natukene huligaanitsetud ka, nimelt külg ees sõidetud. Vabandused, kui kedagi segasin.

Aga seoses tormiga Tartus, sõitsin täna mööda tänavat, kui äkitselt suur oks alla sadas, mu Jeepi peale.
Sõber ütles selle peale, et
Tsiteeri:
Puu saab ise viga, kui Jeepi peale kukub

Pilt

Viimati muutis Siller, 15.03.2011 19:53, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.09.2010 20:49 
Kasutaja avatar

Kuid täna võtsin siis selle jahutusprobleemi uurimise lähemalt ette. Vahetasin termotaadi ära, valasin sisse radiator flushi, lasin mootoril normaalselt sellel ainel toimetada ning lasin vana tosooli välja ning kallasin uue sisse.
Nüüd sõites tundub parem olema küll, ei kuumene maanteel enam üle, kui siis natuke, kuid probleem saab olla ainult selles radikas. Tuleb see uus soetada, mingi aeg. Rahulikul sõidul, linnas jne, üle ei kuumene, kuid maanteel ühtlaselt sõites, tõuseb temperatuur kergelt üle normi.
Plokikaanetihendi võimaliku lekke hetkel välistaksin.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.09.2010 22:30 
Kasutaja avatar

Täna on siis ka auto kallal nokitsemist olnud.
Helistasin sõbrale, et nokitseks auto kallal, Tartus ilus ilm.
Sai kokku lepitud, et lähen tema juurde autot tegema.
Soovisin siis autol paaki maha võtta, sest bensunäidik ei näidanud praktiliselt üldse punast ala.
Paak maas, bensupump koos bensutaseme anduriga välja, natuke andurit näpitud ning asutud kokku tagasi panema.
Paak peale tagasi.
Kuid auto enam normaalselt ei tööta, puterdab kui gaasi annab, ühtlasel sõidul liigub ka edasi.
Valasin 10l ka igaks petteks juurde, et äkki asi selles, et ei saa millegipärast paagist kätte, kuid selles asi pole.
Ise kahtlustan kahte vaakumit/õhutustoru, mis paagi juurde kinnituvad. Et äkki jäi üks nendest lahti, või siis panin pumbra koos anduriga kuidagi valesti paaki tagasi.
Vähemalt näitab nüüd tasemeandur õigesti, kuid auto normaalselt ei liigu. :D

Hommikul läheb auto tagasild tegemisse. Vahetatakse sateliidid jms sinna juurde kuuluv tagasillas ära. Siis ei peaks tagasild enam ragisema.

Ühtlasi tegin täna mastiksiga auto alt kokku, ostsin korraliku 1l potsiku, Valvoline Tectoline vms ning mökerdasin vajalikud kohad ilusti ära.
Ühtlasi olen ka ise selle möginaga koos, nii juuksed, kui käed jne. Ja maha ka rsk ei saa. Täna ka ei jõudnud enam auto kallal jebida. Eks homme peale tööd ja kooli peab minema võtma kerge bensiinidussi. :D

Stay tuned.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2010 15:19 
Kasutaja avatar

Saaga Wrangleriga jätkub.

Sain niipalju targemaks, et minu tagasild pole mitte üldse Dana 35 nagu koguaeg arvanud olen, vaid hoopis Dana 44 LSD-gaaaaa. Jesssssssssssss
Ühesõnaga tellisin valed jupid sillale. Jess veelkord.
Uurides erinevate Jeepide peal sina peal meeste käest, siis minu ülekandega Dana 44 3.36 ülekandega on suhteliselt raske leida. Ja jupid sillale on ka päris päris kallid, kui neid eraldi vahetama hakata. 6k alates on LSD-ga komplektide hinnad.

Seega on ainuke ja odavam variant vahetada olemasolev tagasild välja Dana 35 non C-clip LSD silla vastu. See tähendab jälle seda, kuna sild tuleb Cherokee pealt, on ka ülekanne erinev. See tähendab jälle ka seda, et tuleb vahetada ära esisild, kuna ülekanded jääksid erinevad.
Õnneks leidsin ühe lahke tegelase Tartu lähistelt, kes on nõus Jeepi ette võtma, ning alla panna hoopis Cherokee sillad.
See on täiesti normaalne lahendus ning ka hind on täiesti soodne.

Lisaks ei käi veel mootor ka autol normaalselt, kuid see on selle kõrval hetkel pisike jama.

Stay tuned. :evil: :evil:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.09.2010 15:20 
Kasutaja avatar

Jeep endiselt veel ei sõida. Probleemid tagasilla anomaaliatega jätkuvad.

Kõige pealt pidin saama Cherokee pealt non C-clip Dana 35 LSD tagasilla, ülekandega 3.55, kuid too müüdi nina eest ära.
Sama isik pakkus mulle, et müüb mulle silla korpuse 1200kr eest. Eile hakati autot uuesti kokku laduma, kuid sinna juurde on vaja veel ka taldrikut ja tigu ning isik, kellelt silla korpuse ostsin, pakkus mulle müügiks 1250kr eest ka teo ja taldriku, sest alles siis saab kokku laduda. Kuid kuna tegu on kasutatud silla juppidega ning ma pean veel juurde ostma ka rattalaagri ning mingi laagri veel, siis pakkus mulle Texas-Service (koht, kus auto on hetkel sees) välja, et müüb mulle väga hea hinna eest mu Dana 35 sillale LSD kiti, kus on uued kettad, laagrid ja kõik muu paigalduseks vajalik. Täna läheb tellimus sisse ning esmaspäev hakatakse autot kõigi eelduste kohaselt tegema. Et tuleb siis ikka LSD alla. :rokib

Lisaks ei käi autol mootor veel hästi, segu tundub rikas. See tekkis peale seda, kui eemaldasin bensupaagi ning ka pumba, muud midagi ei näppinud, kuid auto enam ei käinud normaalselt, puterdab kiirendades ning viskab tagant musta. Tea, kas tagasivoolu voolik on kinni kuidagi vms. See jama on selle bensupaagiga miskitmoodi seotud.
Seega ei tasu töötavat asja näppida. :D

Loodan siin kaks nädalat juba autot kätte saada, kuid tuleb veel hakkama saada ilma autota.

Ja ega hetkel rahaline seis ka väga kiita pole. Jupid pole odavad jne.

Ostaks keegi nüüd tsikli ära. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2010 15:45 
Kasutaja avatar

Sain siis täna auto kätte.
Aega läks, mis ta läks, kuid asja sai.
Tehtud sai auto kallal ikka päris palju.
Kõik tööd tegi Texas-Service.
Kokku tuli töötunde 11.5.
Läbisõit hetkel 207500km

Vahetatud on siis esiamordid(ilusad punast värvi on)
Uus tühikäigumootor
(Uus) vähekasutatud TPS andur
Uus Track-Loc LSD differ, koos kõigega+ tagasillale uued laagrid
(Lukk peab ning on suhtkoht "tihe")
Uued küünlad
Uus bensiinifilter
Uus tagasillaõli

Eespool kirjutasin, et kui teenindusse sõitsin, siis auto ei käinud kohe mitte, ning viskas tagasummutist musta. Nagu arvasin, oli asi selles bensiinimajanduses, sest kui paagi alla tagasi panin, siis peale seda enam mootor ei käinud. Mehaanik kahtlustas TPS andurit ning ka see oli omadega õhtal, kuid bensupaaki uuesti maha võttes, selgus, et voolikud olid sõlme läinud, kui ma bensupaagi alla panin. Ühesõnaga tagasivool oli kinni ning kogu see bensiin, mis pumbati "suruti" kõik mootorisse.
Kuid ikkagi on mingi "kala", sest kui mootorit käivitan, siis tuleb alguses gaasi anda(peal hoida), kui käima saab, siis mootor "otsib" endale selle õige tühikäigu üles ning käib ilusti. Ainult käivitades on see probleem. Mõnikord on mootori tühikäigule lastes ka nii, et mootor läheb sinna 500rpm peale ja siis tõstab tasapisi pöörded 750rpm peale, nagu tehas ette näeb. Teinekord jälle nii, et sõidan, käik välja, laseb pöörded 1000rpm peale ning siis langetab ilusti 750rpm peale.
Kuid see mind hetkel ei häiri. Saab ju korra gaasi anda ning mootor jääb tööle.

Uuel nädalal panen veel külge uue juhipoolse peegli. Ka mootoriõli vajaks uue vastu vahetust, kuid eks selle jõuab ka mingi aeg ära teha. Radiaator on ka hetkel selline kahtlane, sest vahepeal lekib, vahepeal mitte. Kuid parandama toda ei hakka, sest eks too on umbes ka ning ei jahuta enam nagunii piisavalt hästi. Kuid talvel saab hakkama, loodan kevadeni välja vedada.

Igatahes on see pigimatitamine ka ära tasunud ning samuti uued uksetihendid. Mul pole olnud küll müramõõturiga olnud võimalus mõõta, kuid auto on kõvasti vaiksem. Ka sõber sõitis mul kaasa, kes ka vahet tundis. Kuid et Jeepi sõidumõnu veel suurendada, siis on veel ka selline plaan, et lisaresonaator panna ning "sukk" vahele. Saab vibra vähemaks ning mootorit vaiksemaks. Üldse teeb palju lärmi, kuid sellele kohaselt edasi ei käi. 5.7V8 pole tühikäigul kuuldagi.

Eks lähiajal teen ka uued pildid ning lisan siia.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2010 20:34 
Kasutaja avatar

Lubatud pildid siis:

Rahinge järve ääres. Ilus koht, suvel sai seal ujumas käidudki.
Pilt
Mootor. Pisike, mannetu, kuid töötab ning viib Jeepi edasi.
Pilt
Pilt
Uued, Jeep originaal porilapakad, kleepsude unintall ja rattakate ka maas.
Pilt
Salong selline, nagu Wranglerile kohane. Ahjaa, Makipaneeli kannan alati kaasas.
Pilt
Suvest veel näha mu värvituuningut, ühe kohapeal laik peal. Kuid ei roosteta ning ilusam kui enne.
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2010 21:00 
Kasutaja avatar

Eile hommikul sõitsime raadile koos :D Vaatasin, et kuradi tuttav jeep nagu paistis. Jätsin numbri meelde ja oligi sama auto :D
IRL paistis küll kena ja ilus, kobedam kui piltidel :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2010 18:09 
Kasutaja avatar

Küsisid Texasest madaldust ka?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2010 19:26 
Kasutaja avatar

Siller teeme sisi mingiaeg lõpuks need pildid ka ära? :D:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2010 14:44 
Kasutaja avatar

mr.dynabass kirjutas:
Siller teeme sisi mingiaeg lõpuks need pildid ka ära? :D:D

Mõte on hea!

corrado kirjutas:
Eile hommikul sõitsime raadile koos Vaatasin, et kuradi tuttav jeep nagu paistis. Jätsin numbri meelde ja oligi sama auto
IRL paistis küll kena ja ilus, kobedam kui piltidel

Nii ta oli. Läksin oma uut LSD katsetama :twisted:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2010 16:58 
Kasutaja avatar

Sinuga sai vist Tallinn-Tartu maanteel väike võistlus tehtud vist? :) (Möödusin kaks või kolm korda sinust )
Ei ilus auto on ja astub edasi ka kui vaja .

Kupi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2010 18:17 

Nägin ka ükspäev ära Viljandi maantel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2010 19:59 
Kasutaja avatar

kupi123 kirjutas:
Sinuga sai vist Tallinn-Tartu maanteel väike võistlus tehtud vist? :) (Möödusin kaks või kolm korda sinust )
Ei ilus auto on ja astub edasi ka kui vaja .

Kupi.

Kõigepealt ma ökotasin Raplast-Türile, sealt kuni sinna Tartu mnt ristini.
Kuna Tartu mnt enam ökotada ei õnnestunud, siis ei viitsinud passida ka.
Plaanisin võidukalt Tartusse välja sõita, kuid riskima ei hakanud ning läksin tankima. :rokib
Aga no ei lähe ta midagi edasi niiväga, mingi asisem mootor vaja vahele panna.
Ma just mõtlesin uurida, et kes too Golfiga oli. Nüüd siis tean, et sina.
Tüdruk Sul kõrval vaatas, et mis reissing käib, ma usun.? :D

Xen0n kirjutas:
Nägin ka ükspäev ära Viljandi maantel.

Tore et märgati.

Täna sain Texas-Servicest omale juhipoolse peegli kätte. Peab tõdema, et uuema aja aftermarket Jeepi varuosade tootja Crownparts on uut peeglit kaasajastanud, saab peegli kokku pakkida. 21.a tagasi tehaseinsenerid sellele veel mõelda ei osanud, nagu näha.

Täna sai proovitud peeglit vahetada, kuid ühe poldi olin juba varem pooleks keeranud, ühe sain kätte, siis kolmandat ka kätte ei saanud. M5 peaks poldid olema mingi ISOSOISO keermesammuga. Ühesõnaga mõtlesin siis peeglikomplektiga kaasas olnud polti sobitada külge, kuid keermesamm ikkagi erinev. Mõtlesin, et keeran siis jõuga keerme sisse, kuid keerasin uue poldi sisse puruks. Kuna väljas kiskus pimedaks, siis homme jätkab. Pean siis kuskilt uue puuri soetama ning augud läbi puurima, siis juba mõni asisem kruvi sinna sisse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2010 20:05 
Kasutaja avatar

kupi123 kirjutas:
astub edasi ka kui vaja

:hail
Ükskomakolm golfil istuks jah äkki kõrval.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 210 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis