Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 12:29

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1117 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 75  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Honda Civic EG, 1.3 55kw > 1.6 118kw Swap '93 djelton
PostitusPostitatud: 01.09.2011 13:05 

Tänud kõigile positiivsete sõnade eest. Täna sai siis hommikul auto järel käidud enne kooli. Uus klaas läks 80euri + 40euri paigaldus, tahtsin samast kohast, sest siis on hiljem võimalus mölisema minna. + ostsin kõrval olevast romulast ka ühe aknaliistu juurde, et kohe üks vahetamine.

Peale kooli sai siis paar kiiremat ringi tehtud ja kodu poole suund seatud, kui ilmesid esimesed probleemid. Nimelt salongi hakkas auru ajama, mitte tossu, vaid nagu vee auru moodi asja ja mootori temp oli punases. Ok, jahutasin maha, vaatasin, et radikatorud on küümad jne. Nii ma siis sõitsin 500meetri kaupa koju, 10mintaste pausidega. Sai siis Raidiga ka arutatud ning põhiliseks veaks võib olla see, et kuskil on õhk vahel, sest radikas ise oli jahe ja vedelik seal sees ka mulle korki pealt keerates näkku ei hüpanud. Panin ka salongi radika kuuma puhkuma täie raha eest, et äkki ei ole salongi radikasse jahutusvedelik jõudnud ja nüüd ongi mull vahel, aga tutkit, kuuma asemel tuli tavalist jahedat välisõhku.
Igaksjuhuks vaatan üle ka veepumba, äkki on tollega mingid probleemid. Homme vaatab Raidiga üle need torud, sest telefoni teel suht raske juhendada, määrisin küll lumivalge triiksärgi ära, kuid palju paremaks midagi ei muutunud.

Agakurat, klaas on ilus ja läbipaistev, täna panen veel küljepeegli ja Hello Kitty kleepsu ka tagasi ja küljekarbid + veel pudipadi:P

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.09.2011 13:26 
Kasutaja avatar

homme mäxa sünnipäeval hakkad inimesi mäxa kodu-indukas vedama??:D:D:D
igatahes mina tahan küll:D oot, ja sa lubasid ju, et kui uus moto peal, siis eesti tripile ka ju:D lähme siis w??:D:D:D::D:D
sorry, et nii palju smilesid, ma lihtsalt häppppiiii

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.09.2011 14:35 

Homme mind kahele sünnale kutsutud, aga arvatavasti tuleb siiski napsu võtta, seega selline sõidutamine jääb ära:D Eesti tripist eiteagi nüüd, tuli paar ootamatut väljaminekut, seega vaatab:P Esialgu vaja auto jahutus kontrolli alla saada, sest hetkel temaga eriti sõita ei saa, noh, saab, kuid ei taha riskida sellega, et blokki vms mõra lööb:P

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.09.2011 15:03 
Kasutaja avatar

Äkki termostaat kinni?
Õhu saad välja nii et esiosa kuskile estakaadile,kork lahti ja annad paaru koha peal,pressib välja lõpuks.Kuigi enda autodel mis teinud olen on õhk ise lihtsalt välja tulnud.Lõdvikud kõik õieti ühendatud radikasse ja termostaadi korpusessse?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.09.2011 15:24 
Kasutaja avatar

Päris suur töö on ära tehtud ikka, ise oleks selle info avaldanud sinuasemel siis kui mingile rullikale koti pähe oleks tõmmanud.
Värv oleks võinud ka ikka vähe neoonim olla ja õige auto värv mitte sprei, aga muidu täitsa okeika. Aga ostad uue kapoti või taastad vana?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.09.2011 15:33 

Ise ka kahtlen termostaati hetkel.

Jah, esialgne plaan oli nii teha, et kott pähe kellelegi ja siis avaldada, aga siis ei oleks saanud linnas normaalselt sõita(normaalse all mõtlen VTEC'is aeg-ajalt elamist) vaid oleks pidanud ökotama, seda ei oleks vastu pidanud + mis see üks sõidukene ikka annab, ega kõik rullikad ka foorumeid ei loe ning välja näeb ta suht ront hetkel, seega võimalust veel on:d

E: Proovin siis natukene õhutada ka, aga tahtsin seda küsida, et kui termostaadi välja võtan testimiseks(viskan vee keema ja siis riputan sisse, vaatan mis siis teeb) ja tahan tagasi panna, kas siis tagasi panemiseks pean seal olevad tihendid uued panema?

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.09.2011 15:41 
Kasutaja avatar

djelton kirjutas:
E: Proovin siis natukene õhutada ka, aga tahtsin seda küsida, et kui termostaadi välja võtan testimiseks(viskan vee keema ja siis riputan sisse, vaatan mis siis teeb) ja tahan tagasi panna, kas siis tagasi panemiseks pean seal olevad tihendid uued panema?

Üldiselt jah on uued tihendid pandud.Ise enda omal olen einud nii et tihend ja kuumakindel hermets peale..ei leki veel :D:D .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.09.2011 15:43 

Ei saan aru, kui vahetamiseks läheb, aga tahaks testida esialgu ainult:/
Pmst idee järgi peaks mu 1.3-me termostaat ka kõlbama ju? Siis lähen krutin selle maha ja testin tolle oma.

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.09.2011 15:46 
Kasutaja avatar

Jah sobib ikka :) .Keevas võis ka muidugi proovida,kas avanab üldse kui vesi keeb.90kraadi juures peab juba avanema,kui termomeeter olemas,siis võid selle ka potti panna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.09.2011 16:03 

Jah, siis jh teada, et oletame et 90-100kraadi juures Ei avane, sisi tuleb uus termostaat, uute tihenditega, aga oletame, et avaneb, siis pmst pean olemasolevale termostaadile kuskilt tihendid sebbima?:S

Muidugi on variant 1.3-me termostaat ennem ära testida, siis kohe uus asemele panna, kui juba 1.6-el lahti kakun:P

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.09.2011 16:08 
Kasutaja avatar

djelton kirjutas:
Jah, siis jh teada, et oletame et 90-100kraadi juures Ei avane, sisi tuleb uus termostaat, uute tihenditega, aga oletame, et avaneb, siis pmst pean olemasolevale termostaadile kuskilt tihendid sebbima?:S

Muidugi on variant 1.3-me termostaat ennem ära testida, siis kohe uus asemele panna, kui juba 1.6-el lahti kakun:P

Kahtlen miski pärast et avaneb.Kui see mootor seisnud pikemat aega,siis pole ime et termostaat jääb kinni.Neil ongi kombeks seistes kinni jääda.Sinu asemel prooviks ka 1.3 juba ära,ja kui see ilusti toimib(no ma usun et toimib ikka,miks ta ei peaks :D ),siis katku uus lahti ja vaheta ära.Pane mingit hermetsi ka ja värki ja ehk jääb pidama.On tal termostaadi korpus heas kohas?Mõnel autol on küll nii jubedas kohas et tuleb pool elamist lahti lammutada,siis ei viitsi küll hermetsiga jännata vaid tuleb panna kohe tutikad tihendid et ei lekiks,topelt töö pärast muidu.Ideaalis muidugi ma telliks sinu asemel juba uue termostaadi koos tihenditega,saad järgmise nädala alguseks küllap kätte ja saad külge panna.Ajutiselt võid sõita hetkel selle vanaga ja hermetsiga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.09.2011 18:03 
Kasutaja avatar

tule minu juurde ja viskame selle 1,3me termostaadi peale, mul on niipalju hermetsi, et võiks terve su auto punaseks teha sellega ja ma ise ei jõua seda nkn ära kasutada:Dtegelt tahan ma sellepärast,et sa siia tuleks, et ma tahan su lennuki üle vaadata:D või no teglt võin ise linna ka tulla ja sulle mõksi tuua:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.09.2011 20:17 

Esiteks ma ei tea kas see 1.3-me terostaatki terve on. Teiseks on mul juba 500meetri läbimisega probleeme, seega sinu juurde kindlalt ei jõuaks. Ja kolmandaks...
...leidsin vist mingigi probleemi üles. Pmst olin juba kallaku peale ajanud ja juba 2liitrit juurde valanud radikasse, kui jäin mõtlema, et nahhui sinna nii palju mahub. vaatasin sisi kõik voolikud üle, et ei lekiks, maa oli kuiv jne. Jäin mõtlema, et WTF siis ning siis tuli meelde(koos sõbra suunamisega telefonist), et kust kurat mul täna see jahutusvedeliku aur salongi tuli, kui terve see süsteem peaks olema suletud ring ja sealt ei peaks kuskilt vedelikku välja pääsema, veel vähem aurama. Mõtlesin, et vaataks salongi ka siis. Ja siis ma nägin, pmst kaks toru, mis lähevad salongi radikasse lekkisid suht asiselt, tilk tilga järel(koha peal seistes). Ei saanud aru ka täpselt kust sest lekkekoht on umbes seal, kus 2cm tuleb tulemüüri juurest paksud vasktorud, siis on mingi plaadisarnane liitekoht ja edasi uuesti vasktorud, sellest liitekohast lekkis, umbes:D Seega tuleb vist homme terve armatuur lahti kakkuda ning arvatavasti tuleb lasta lekkekohad kinni joota vms.
Siis peaks ära kaduma ka kuumeneisprobleem, kuna ennem oli lihtsalt kogu jahutusvedelik välja imbunud ning sellel natukesel(3liitrit?) mis seal oli, ei olnud ringet, kuna kõik tossas salongist välja.

E:Piduritega tuleb natukene oodata, kuna vaheaeg sai tänasest ametlikult läbi ning töö aeg on piiratud. Eks ma proovin veel väikseid otsi endale juurde orgunnida kooli kõrvalt, et saaks ikkagi natukene raha auto alla maetud, kuid kõigepealt on vaja mingi baasraha taaskord koguda, õnnetuste jaoks(hetkene baasraha sai ära raisatud esiklaasi jaoks ja jäi veel nati kapoti jaoks isegi):P

Tegin ka pildi lekkekohast ning sain aru millises kohas probleem võib olla(punane ümbrus lekib, arvan, et asi sinisega märgitud lõpus ja klambris):
Pilt

Ainuke asi on see, et ei saa aru, kuidas kurat see juhtus, sest terve swapi jooksul seda radikat või seda puhuriosa ei puutunud, eemaldanud, näppinud, seega wtf, et ta just nüüd lekkima hakkas:S

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.09.2011 23:08 
Kasutaja avatar

Täiesti võimalik,siis on termostaat õnneks korras.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 22:12 

Rsk, täielik masendus on peal juba, terve nädalavahetus(laupäev ja pühapäeva valge aeg) sai autot tehtud. Said küll külge paar plastikut(logarid+küljekarbid), õhumullid said ka välja(st. ei kuumene üle enam moto), aga lekke osas sai täielikku downgradet tehtud. Päev aega jamasin sellega, et proovisin leket salongist, salongiradika torude juurest peatada ja kinni panna kuidagi silikooni(kuni 1500kraadi taluva silikooniga) vms asjadega proovitud ning ei tulnud välja. Sai küll väiksemaks lekke, aga ikkagi polnud nii mõtet asja jätta. Täna sai siis jälle armatuur + muudki lahti kakutud, et võtta salongiradikas ja terve see süsteem välja, kuid sittagi.Kõik sain lahti, kuid voolikuid mis kapoti all radika külge lähevad, neid lahti ei saa. Liikumisruum seal on ka ülikitsas ning käega mahub ainult mingi X-nurga alt ja väga valusasti ligi torudele, st. kaua ei kannata olla. Hetkel on mõtted koos:S Hetkel valasin salongi veel hunniku silikooni(nknii pohhui, mujal pole selle 1500kraadise silikooniga sittagi teha), et last ta siis kuivab seal, äkki on lolli kanti vedamist ning jääb leke kinni. Kuigi arvan, et ei jää ning tuleb midagi muud nuputada. Võib-olla tuleb ära lõigata ja siis midagi nuputada, aga esialgsel vaatlusel ei tule ruumipuuduse tõttu ära lõikamisest ka midagi välja:S
Kui kellelgi on kogemusi/ideid või soovib abikätt Võrus pakkuda, siis andku teada:P

+positiivsena võib öelda, et kapott on leitud ning tuleb ainult järgi minna ja järgmine NV Raidi abiga ära värvida(ei viitsi mingit sprey jama korraldada):p

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1117 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 75  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis