Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 13:38

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 77 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Citroen Berlingo, 2003a, milkogreen
PostitusPostitatud: 03.11.2009 23:09 
Kasutaja avatar

Mis kile sa sinna tagaseinale pannud oled? Kas vähendab mingil määral müra ka? Enda tööberlinksile (sama kerega, aga tutikana esmakordselt arvele võetud selle aasta augustis, praegu neid enam küll vist ei tehta) ostsin 25mm peno, lõikasin parajaks, värvisin mustaks ja vaiksem on küll. Salongipeegel muutus küll mõttetuks sellega.

Mismoodi sa selle paagikorgi said maha unustada? Enda omal ma ei saa võtit kätte, kui ma korki paagile ette ei pane...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2009 18:32 
Kasutaja avatar

insche kirjutas:
Mis kile sa sinna tagaseinale pannud oled? Kas vähendab mingil määral müra ka? Enda tööberlinksile (sama kerega, aga tutikana esmakordselt arvele võetud selle aasta augustis, praegu neid enam küll vist ei tehta) ostsin 25mm peno, lõikasin parajaks, värvisin mustaks ja vaiksem on küll. Salongipeegel muutus küll mõttetuks sellega.

Mismoodi sa selle paagikorgi said maha unustada? Enda omal ma ei saa võtit kätte, kui ma korki paagile ette ei pane...

Ma üldjuhul teda koos võtmetega seisma ei pane äärele, kuigi nii oleks kindlam, et maha ei jää. Pähe mahtus tol hetkel vaid lõhkine rehv ja oligi ants.

Selle kile kohta ei oska ma sulle miskit öelda. Kui auto minuni jõudis oli see seal juba sees. mingil hetkel kiskusin küll maha aga siis tundus nagu oleks tuul tugevamalt läbi käinud. Sõitis muga kongis kaasas mingi aja aga konksud kolisesid piki plekki meeletult ning laisk nagu ma olen, selleasemel et kuskile ära paigutada toppisin tagasi . :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2010 01:34 
Kasutaja avatar

Teeks kerge upi ka vahepeal.
Kilomeetreid tiksub aina juurde ja "püsikliendid" tunevad juba kaugel ära selle õnneu aparaadi.
Õnnetu seetõttu, et eile õhtul poodi piimajärgi minnes käis ilge jõmakas ja auto jäi vakka.
Olin siis seal keset teed kuni kamraadid tulid ja vedasime auto ära Revalisse.
Täna hommikul siis sai hakatud uurima, et milles probleem.
Esialgu olin suht kindel, et hammasrihm ütles tsauka aga kuna mootor ilusasti ringi käis välistasime selle variandi. Igaksjuhuks sai maha kakutud ka KKK, et äkki seal miskit pahupidi. You never know.
Kompjuuter andis programmi kaudu teada, et pihustid, lambda, kütusepaagi tuulutusklapp, kütusepump jne ei toimi. Naljakal kombel on need kõik ühe kaitsme alla. Üks vahva kaitse (F15 - 30A).
Lähem investigeišön näitas, et kaitse terve aga ei saa voolu peale. Sai sis otsevool peale antud - nagu kellavärk poolest pöördest käima, juhe välja vaikus majas. Okei. Sai siis kaitsmeplokk maha krutitud. Mingi tark prantslane otsustas kõikvõimalike liimide ja jootmistega releed külge joota. Lõppkokkuvõttes võib neid vist tänada, sest TEGELIK viga oli maailma kõige labasem ja tundsin eelkõige ennast ikka erilise kilplasena.
Tuleb välja, et eile, kui rooli välja keerasin ja sõitma hakkasin otsustas parem esimene vedru paar keeret maha raputada ja põrutas ilgema mürakaga pikki kere, nii et kapotiall olev AVARIILÜLITI SÜSTEEM oli 100% kindel, et nüüd oli mega avarii ja tuleb põhisüsteemid välja lülitada. Päris ma ju teadsin et seal kapoteall selline kaadervärk on :err .
Ilus suur punane nupp alla vajutatud, töötas asi edasi nagu kell. Vedrud möllud värgid tellitud, homme läheb vahetuseks. Hooldus ka käes, super. Ilmselt keegi seda reemat peale minu ei loe aga vähemalt mul hea meel, et sain asja südamelt ära pajatada :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2010 01:42 

milkogreen kirjutas:
Teeks kerge upi ka vahepeal.
Kilomeetreid tiksub aina ... :D
kui ma hakkasin seda juttu alguses lugema siis ma nagu ei osanud ette kujutadagi, et sellest võib nii huvitav jutt kokku tulla seega peaks mainima, et väga huvitav juhus :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2010 01:46 
Kasutaja avatar

:lol

Viispluss et lugeda viitsisid . :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2010 11:15 
Kasutaja avatar

Võid enda üle uhke olla.
Lugesin terve selle teema läbi :D

See viimane leht on neist kõige põnevam.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2010 14:04 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Sellise avarii lüliti värgiga ka ma olukorda sattunud ja pärast ka esinduse tegeleased ei jaganud pikka aega matsu lahti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2010 19:41 
Kasutaja avatar

bomsch kirjutas:
Kohtutäituri abid lasevad nüüd sarimõrvari (Euro-style) bussiga ringi, potentsiaalsed kunded lendavad kuuti, kus neid nii kaua töödeldakse kuni rahad laekuma hakkavad. Töö kiire, puhas ja korralik. Selle eest seisab hea kongi tõmmatud kile :D Elu on ikka huvitavaks Eestis läinud.

Tegelikult on see Sitikas niivõrd hirmuäratav massin, et käiakse kaarega mööda, seega ei õnnestu kedagi "pordumajja" toppida. :lol

offline kirjutas:
Võid enda üle uhke olla.
Lugesin terve selle teema läbi :D

See viimane leht on neist kõige põnevam.

No eks äksjön ongi huvitav ju :rokib

oopc kirjutas:
Sellise avarii lüliti värgiga ka ma olukorda sattunud ja pärast ka esinduse tegeleased ei jaganud pikka aega matsu lahti.

No ka minu juhtumi puhul ei pakkunud Catwees isegi välja, et selline asi võib ola kuigi sai neile selgitatud, et mis viga ja kuhu vool ei tule. Õnneks avastati too süsteem enne seda kui Catwees oleks terve tunnijagu diagnostikat välja kasseerinud.:)

Muud juttu ka vahepeale: täna siis sai eest püstak pulkadeks võetud ja ennäe imet - oligi vedrul kaks keeret maas. Peasüüdlaseks tembeldasin totaalselt kinni roostetanud tugilaagri. Jee emake loodus. :kill
Nii muuseas kuna nagunii tuli silastend pärast teha uurisime muud detailid ka üle - peale ühe välimise rooliotsa, poolassi välimise kummi ning lõtku roolilatis polnudki midagi. Good for you Veho. :)

Kokkuvõtteks sai siis autole külge riputatud tutnoid esimesed vedrud, mõlemad tugilaagrid, parempoolne amordipadi, uus otsakumm(siiski poolteljeotsa) parem välimine rooliots. Sillastend näitas, et tagumine nn sild on nii nagu ta on nendel torsioonivärdjatel ikka - omaette. Eest sai kõik vägahea ja parankagi sai sirgelt peale. Nina tõusis kogu selle remondi peale tublid sentimeetrid ja nüüd auto enam ei sosista velje järgi vaid suisa kisendab kõrva.

Kiituseks sai auto täa puhtaks ka lakutud ja kui õues pime poleks olnud selleks ajaks kui lõpetasin, oleks paar kenamat klõpsugi teinud. Jääb teiseks päevaks.
:)

PS! Kui Pärnumaal mõni agar hing asub, kes sooviks mu parema esitiiva pahtli ja värvialla mõistliku sulli eest lükata võib mulle privasse kirjutada. On siis teine küll sellest varatalvisest matsust kenasti üles löödud aga lainetab ja tahab ilusaks ja värvialla saada. :hail

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2010 19:06 
Kasutaja avatar

Tere taaskord. Seekord kurdaks muret millele mõni teadjamees oskab ehk kindlamat vastust öelda kui ma ise.
Nimelt sai eile küll esisillas kõik vahetamist vajav tehtud aga täna täheldasin kiirendamisel* ja teatud pööreteni jõudmisel
nii rooli kui käigukangi läbivat selgelt tuntavat resonantsi.
Ise kahtlustan, et pooltelg kõver vms. Muu nagu neile mõlemile seda nii edasi ei annaks.
Aga see muidugi minu arvamus, sest oleks ma autode kohapealt väga tark töötaks ilmselt lukksepana ja nõu ei küsiks :)

Võibola leidub keegi, kes tahab, viitsib ja oskab nõu anda. Täname.
:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2010 20:06 
Kasutaja avatar

Pooltelg nüüd küll vaevalt kõver on. Pigem pakuks esimese hooga, et parema pooltelje tugilaager on ära surnud ning telg laperdab. Tasuks üle katsuda. Tegu vägagi tüüpilise veaga neil autodel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2010 20:17 
Kasutaja avatar

mul oli ka sama teema...avastasin et sisemise liigendi laagrid olid puruks ja panin uued lootes et ok kõik,aga ei, läks hullemaks...võtsin pooltelje maha ajasin ringi ja oligi raip kõver...ei kujuta ette ka kuidas läks..aga panin lammarist toodud ``uue`` ja kõik ok.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2010 20:59 
Kasutaja avatar

Margus_ kirjutas:
Pooltelg nüüd küll vaevalt kõver on. Pigem pakuks esimese hooga, et parema pooltelje tugilaager on ära surnud ning telg laperdab. Tasuks üle katsuda. Tegu vägagi tüüpilise veaga neil autodel.

Vabanda nüüd mu võhiklikku küsimust aga kus see tugilaager asub.. :oops:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2010 21:17 
Kasutaja avatar

kui sa inkasso oled ja see sul firma käru, siis oled küll si*a firma otsa sattunud, et sellise käru said võlgade sissenõudmiseks.
Vana S klassi mersu musta värvi vms mõjuks ikka oluliselt paremini. :D
Berlingo on talvel paras driffdikas, aga ega ta suuremasi auto siiski ei ole.
Ning kui sinna heli või midagi hakata tegema, siis pigimatti tuleb seal vist igalepoole panna. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2010 21:58 
Kasutaja avatar

Sul auto üles tõstmise võimalust on? Või kasvõi kanalit? Sealt oleks hästi näha. Mootori salongipoolsel küljel on kronstein, kust läheb pooltelg läbi. Selle kronsa sees jookseb ta laagri peal. Need laagrid kipuvad aja jooksul läbi minema. Hakkab siis undama/loksuma või jookseb puhta laiali. Võtad sealt lähedalt poolteljest kinni ja püüad loksutada üles/alla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2010 22:15 
Kasutaja avatar

noname kirjutas:
kui sa inkasso oled ja see sul firma käru, siis oled küll si*a firma otsa sattunud, et sellise käru said võlgade sissenõudmiseks.
Vana S klassi mersu musta värvi vms mõjuks ikka oluliselt paremini. :D
Berlingo on talvel paras driffdikas, aga ega ta suuremasi auto siiski ei ole.
Ning kui sinna heli või midagi hakata tegema, siis pigimatti tuleb seal vist igalepoole panna. :D

Ei inkasso ma pole ja võlgu ka sisse ei nõua. Otseselt igatahes mitte. :lol
Ess mersu kütusekulu on samuti teisest klassist ja kuna ma parimatel aegadel liigun autoga 1000+ km nädalas oleks asi suht raiskamine. Kuigi tuleb tunnistada, et tehasepoolt antud berlinksi 8,9 l sajale ning tegelik 9+ sajale ei ole ka just odav sõidumassin. Sinna oleks 1.9 tdi ideaalne.
Muusikat ei plaani ehitada. Osted sai küll omale üks komplekt päris tegusaid Hertze mis KA tahavad juba ustesisse isolatsiooni. :)

Margus_ kirjutas:
Sul auto üles tõstmise võimalust on? Või kasvõi kanalit? Sealt oleks hästi näha. Mootori salongipoolsel küljel on kronstein, kust läheb pooltelg läbi. Selle kronsa sees jookseb ta laagri peal. Need laagrid kipuvad aja jooksul läbi minema. Hakkab siis undama/loksuma või jookseb puhta laiali. Võtad sealt lähedalt poolteljest kinni ja püüad loksutada üles/alla.

Võimalus on, ning kui aega tekib siis piilun kindlasti järgi. Tänud :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 77 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis