flukee kirjutas:
Selleks see auto on jh. Nüüd oleks ainult tuunimis ideid vaja.
Pakun idee just talve silmas pidades.
1. Kõigepealt tee masinal nii nina kui saba nii kõrgeks kui suudad (klotsid vedrude alla/peale, vajadusel kummimuhvid ka 1-2 keeru vahele, kuid jäikusest vaevalt talvel puudust tunned). Madal stange minema, vähemalt selle alumine osa, vajadusel ka põhjakatteks mingi plaat, vähemalt eesmisele otsale.
2. Seejärel osta alla (peaaegu) uued (või ka protikad) täiskõrge profiiliga rehvid, ei soovita väga kitsast ega mitte ka laia, kusagil 175-195 peaks paras olema. Erandiks ehk mõni vanakooli väga kitsas täiskõrge "poolpiik" suurel kuid kitsal(!) veljel. Vaja saada lihtsalt põhi nii kõrgele maast kui võimalik, et liiguks paremini lumepudrus (hõõrdumine mh ka pidurdab!). Ise olen sageli taga relakaga ka tiivakoopa esimese ja tagumise nurga maha lasknud, et VEEL suuremaid rehve alla mahutada. Mida suurem rehv, seda parem tuleb esile ka see "linttraktori lindi" efekt pidamisel.
3. Neisse rehvidesse pikad/rasked kaubikunaastud
4. Tee kere kergemaks, pigimatid põhjast välja ja kui jääb väga lärmakas, siis nt vaibamaailmast praagikotist mingi kerge sünteetiline vaip asemele + õhuke kummimatt või orig põhjakate peale. Koos sellega välja ka kõik üleliigne pagassist (või asenda selle kola raskus igaks juhuks killustikukotiga, pagassi pole mõtet teadlikult palju raskemaks ajada, mõistlikum on autot kui tervikut kergemaks teha). Soovitan hankida esimeste asemele kerged sportistmed - kui müüma hakkad, jätad need endale järgmiseks hooajaks ja viskad originaalid tagasi.
5. Differ kinni või siis mitte (maitseasi)
6. Kisu küljest ära kõik mis defka/väärtuslik, kuid pole sõitmiseks hädavajalik ja võib valle rammides katki minna, need paned müües tagasi või müüd hiljem eraldi maha.
7. Osta oma rehvimõõdule sobivad ketid 2tk, soovitavalt isepingutuvad.
Nii saad pea olematute (pigem tulevikku silmas pidades möödapääsmatute) kuludega auto, mille liikumisvõime on nagu öö ja päev praeguse seisuga võrreldes.
Number 4.tee kere kergemaks ehk anna pagassi sisu mulle,number 5. differ kinni,number 6.kisu defka välja ja anna mulle ehk pagassi sisu,ülejäänud on mõga mida sa räägid