Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.07.2025 22:57

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 245 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: bmw 525tdsat killer666
PostitusPostitatud: 11.03.2012 21:09 
Kasutaja avatar

mm, mootor oli sellel küll tibitobi, liikus vägevalt, minuteada sai veel uue kõrgsurve pumba ka peale.
aga miskit klõbinat ma kõll ei mäleta...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2012 21:13 
Kasutaja avatar

Kui ammu see v6is olla? :D

No praegu on elu-uimerdis , aga pumba kohapealt ei saa miskit öelda , läheb käima nii soojalt kui külmalt.

Tulevad soojad ilmad , siis plaan ikka kaas maha v6tta , kuna pooled v.l.kolle poldid katki ja tihendid vajavad vahetamist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2012 21:24 
Kasutaja avatar

killer666 kirjutas:

No praegu on elu-uimerdis , aga pumba kohapealt ei saa miskit öelda , läheb käima nii soojalt kui külmalt.

Tulevad soojad ilmad , siis plaan ikka kaas maha v6tta , kuna pooled v.l.kolle poldid katki ja tihendid vajavad vahetamist.

Pritsehetk võib varane olla, kui klõbiseb palju ja minekut pole ja kahtlaselt liiga hästi käivitub :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2012 21:29 
Kasutaja avatar

killer666 kirjutas:

mõningad kuud tagasi... sa ostsid selle või tegid vahetuse?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2012 22:20 
Kasutaja avatar

Ma ostsin selle detsembris tartust.
See klõbin on pigem nagu ühest silindrist , viis järgmist klõbinat on vaiksemad.

Minuteada reguleeritakse sel syydet elektrooniliselt. Vändal on andur ja pritsehetke kontrollitakse läbi anduriga pihusti. Kui süüdet pole v6imalik õigena hoida v6i kui selles süsteemis on viga , siis peaks süttima pihusti tuli. Mul aga see kustub kohe ära. Seeg apansutaks , et süüde on õige.

Kes neist m51 konedest ja toiteseadmetest paremini jagab v6ib mind ka valgustada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2012 22:31 
Kasutaja avatar

killer666 kirjutas:
Ma ostsin selle detsembris tartust.
See klõbin on pigem nagu ühest silindrist , viis järgmist klõbinat on vaiksemad.

Minuteada reguleeritakse sel syydet elektrooniliselt. Vändal on andur ja pritsehetke kontrollitakse läbi anduriga pihusti. Kui süüdet pole v6imalik õigena hoida v6i kui selles süsteemis on viga , siis peaks süttima pihusti tuli. Mul aga see kustub kohe ära. Seeg apansutaks , et süüde on õige.

Kes neist m51 konedest ja toiteseadmetest paremini jagab v6ib mind ka valgustada.

524td-l oli näiteks selline ajuvaba süsteem, et hüdrotõukurid + reguleeritavad nookurid :err Üks tõukur äkki surnud või midagi sellist. Muidugi võid pihustid ükshaaval üle kuulata metallvardaga, üks ots pihusti kere (mitte kõrgsurvetoru) vastu ja teine kõrva. Kuseva, kinnise pihusti hääl on hoopis teine, kui korralikult töötava oma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2012 22:33 
Kasutaja avatar

Pihustid Moistu juurde !! :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2012 22:41 
Kasutaja avatar

KristjanH kirjutas:
Pihustid Moistu juurde !! :D

Palju sellise bemmi diagnost maksab? Ja ee mingeid pritsekoguseid v6i misasju pannakse ka arvutiga paika v?
Alguses kahtlustasin uimasuses map andurit , aga prooviks sai 1 juurde ostetud ja siis veel 524oma proovitud , aga vahet ei miskit. Turps ise tundub korras olevat , pikilõtku pole ja õli ei ole kulunud .

Tagant tossu ei tule ja millegipärast kütet juurde ei anta. V6i ma ka ei tea . Igatahes on lugu selline , et gaasipedaali ja mootoriv6imsuse suhe on paigast ära. Sest kui ma vajutan õrnalt gaasi siis kohapeal küll pöörded tõusevad , aga maanteel viiendaga ei ole miskit aru saada ja kui veel vajutada , siis v6tab käigu - kaks alla.

Püsikaga sõites tegi ka nalja nigu mäkketõus siis on näha , et ökonomaiseri seier tõuseb aeglaselt kuhugi 12 peale , autol aga kiirus väheneb , siis viskab käiku alla ja kukub kiirendama. Suht loll lugu , eriti libedaga.

Kogu selle pumba- jama lahenduseks ja mineku natukese paremaks saamiseks liigutasin pumba kaanest vähe kütet peale , aga asi on paigast ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2012 22:55 
Kasutaja avatar

Ma bemmist ei jaga eriti, mehaaniliste pihustite kontroll on 2eur tk..
Aga ise pead pihustid maha võtma, mul Jeebi omad kontrollis mu enda silma all ära...
Kuid uuemate ja elektrooniliste pihustitega ta ei taha eriti tegeleda. Hea jutu korral võtab ta auto ka enda tiiva alla natukeseks ma arvan, et midagi regullida vms.
Muidu diagnosti pistik on mul olemas kah, kuid ei tea kas tööle hakkab, see Delphi rammib ajudesse pidevalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.03.2012 08:33 
Kasutaja avatar

Ee, no sellel ongi mehhanilised pihustid , lihtsalt ühel on andur küljepeal , mis annab impulssi kui nõel liigub.
Saaks v6i algul veakoodidki loetud , oskaks miskit edasi arvata.

Kui pihustite peale hakata mõtlema, siis mul sõvral on maal olemas veneagne pihusti kontrollimise asi , isegi korra mingi plõnku pihusteid seal testinud , aga peab uurima , kas on mingit vahetükki , et bemmi omad sinna otsa keerata.

Samas me keerasime käimise pealt ükshaaval pihusti torud lõdvaks , hakkas küll lonkama , aga kolin ära ei kadunud.Samas kui juba pihustid maha peaks v6tma , siis oelks kaval ühe soojaga surved ka ära mõõta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2012 20:02 
Kasutaja avatar

Õige ta on.

Kas selline kontrollimis pink, kuhu paned pihusti koos toruga, ning saad jälgida pihustamise hetke?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2012 21:20 
Kasutaja avatar

Ma ei oska öelda:D.
selline , kus pumpad ja siis näed mis surve pealt pihustab umbes. Noh manomeeter on peal. Saab umbes surve teada ja lehtri kuju näha. All on nagu kauss , kuhu siis see küte pritsib.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.03.2012 00:11 
Kasutaja avatar

Justjust, Moistu paneb samasuguse asjaga alguses, kui seal on näha, et pihusti kuseb, siis hakkab süvenema.

Ta vahetab pumpadel tihendeid ka jnejne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.03.2012 09:39 
Kasutaja avatar

KristjanH kirjutas:
Ma bemmist ei jaga eriti,
Muidu diagnosti pistik on mul olemas kah, kuid ei tea kas tööle hakkab, see Delphi rammib ajudesse pidevalt.

Sul oleks nüüd hea võimalus bemmiga tutvust teha :D. Palju selline asi maksma läheks kui viskaks juhtme sappa ja vaataks mis juhtuma hakkab.

Teine küsimus ka , et kes ja kus on Moistu?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.03.2012 09:41 

killer666 kirjutas:
KristjanH kirjutas:
Ma bemmist ei jaga eriti,

Sul oleks nüüd hea võimalus bemmiga tutvust teha :D. Palju selline asi maksma läheks kui viskaks juhtme sappa ja vaataks mis juhtuma hakkab.

Teine küsimus ka , et kes ja kus on Moistu?

Lepnal elav pets, oma kodus mässab diislitega.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 245 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis