Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 07:03

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 118 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Honda Civic 2002; ZaintS
PostitusPostitatud: 06.10.2012 13:05 
Kasutaja avatar

Paar päeva tagasi sain tänu foorumikaaslasele enda sinivälgule kettad alla :D
Eks nad veidi värviparandusi taha saada, aga talveveljeks käivad hetkel küll. Kevadel teised veljed tulemas.
Ütleme nii, et võrreldes originaal kilpidega, on üldmulje ikka hoopis teisest puust...
Offset väiksem ning kuna rehviprofiil on madalam, kui enne, siis tundub, et ka juhitavus hoopis täpsem. Aga mis seal ikka, pilti ka:

Pilt

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2012 18:31 
Kasutaja avatar

Sain just oma sinivälgu Vehost korralisest hooldusest kätte. Oli teine hommiku 8-st peale seal. Arve 510€ :D

Ja siis tehti muidugi hinnapakkumine asjadele, mida vaja tellida ning mis samuti veel vahetamist vajaks: :kill
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2012 21:16 
Kasutaja avatar

Pole väga pikalt midagi kirjutanud. Seda põhjusel, et pole väga midagi märkimisväärset juhtunud, auto ennast probleemideta ülal pidanud. Paraku on ka ajaga äärmiselt kitsas olnud, et midagi edasi ehitada.
Hiljuti tekkis autol aga konditsioneeriga probleem:

Mure siis selline, et hiljuti külmemate ilmadega hakkas konditsioneer jukerdama. Aru sain sellest, et enam ei tahtnud aknad udust puhtaks minna.
Lähemal uurimisel selgus, et kui A/C nuppu vajutada, ei võta konditsioneeri pumpa järgi. Rihm terve ja ülejäänud seadmed kerivad ilusti ringi, ka konditsioneeri pumba ratas käib tühjalt ringi. A/C nuppu vajutades, aga siduriga pumpa järgi ei võta.
Avastasin ka sellise tendentsi, et kui auto välja suretada ning siis pärast taaskäivitust proovida, midagi ei muutu. Ei muuda ka see, kas mootor on soe või külm.
Mis aga midagi muutis oli see, kui võtta mootoriruumis olevast kaitsmekarbist A/C kaitse välja (mis on muideks terve) ning siis uuesti tagasi panna.
Seejärel proovides, läheb nuppu vajutades kohe pump ja muud agregaadid tööle, töötavad umbes 3 sek ning siis lülituvad jälle välja. Hilisemad lülitamised konditsioneeri tööle ei pane. Aitab vaid kaitsme sisse/välja liigutamine.
Korduvatel proovimistel oli lugu selline.

Autoks 7. põlvkonna Civic aastast 2002. 1.6 mootoriga.

Oskab keegi aidata? Iga info eest äärmiselt tänulik!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2012 21:27 
Kasutaja avatar

Päris paljud autod ei võtagi kliimapumpa üldse järgi kui välistemp alla mingi väärtuse langeb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2012 21:29 

ZaintS kirjutas:
Sain just oma sinivälgu Vehost korralisest hooldusest kätte. Oli teine hommiku 8-st peale seal. Arve 510€ :D

Ja siis tehti muidugi hinnapakkumine asjadele, mida vaja tellida ning mis samuti veel vahetamist vajaks: :kill
Pilt

Päris kirves hooldus.
Mul 07a s-klassi mersul ei maksnud ka hooldus nii palju :D:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2012 21:52 
Kasutaja avatar

mihkel-m kirjutas:
Päris paljud autod ei võtagi kliimapumpa üldse järgi kui välistemp alla mingi väärtuse langeb.

Okei, aga mul ei ole kliima, vaid tavaline konditsioneer. Samuti tekib küsimus, miks ta huvitav pärast kaitsme sisse-välja liigutamist korraks tööle läheb?

ksenoon kirjutas:
ZaintS kirjutas:

Päris kirves hooldus.
Mul 07a s-klassi mersul ei maksnud ka hooldus nii palju :D:D

Järgneval nädalal käis auto veel kord esinduses ning lisandus 285€. Nii et kahe nädalaga hoolduseks 795€ :D

Konditsioneeri küsimus vaevab endiselt pead :?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2012 23:05 
Kasutaja avatar

Pump ja külma puhumise tööpõhimõte on ikka nii kliimal kui konditsioneeril sisuliselt sama. Lihtsalt ühel puhul juhib salongi poolset osa elektroonika. Seda ma ei oska tõesti öelda, kas manuaalsel variandil ka selline automaatika on või ei, aga seda on ju lihtne kindlaks teha. Mine mõnda sooja parklasse ja on ju kohe näha kas toimib või ei. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.12.2012 01:23 
Kasutaja avatar

Kui alla teatud kraadi siis kliima ei lülitugi sisse :D Osadel autodel juba alla +5C ei rakendu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.12.2012 03:08 
Kasutaja avatar

Reimers kirjutas:
Kui alla teatud kraadi siis kliima ei lülitugi sisse :D Osadel autodel juba alla +5C ei rakendu

Just.
Klaasid lähevadki uduseks, kui on kasutatud lähiajal pikemalt konditsioneeri/kliimaseadet "A/C" peal. Pane soe korralikult puhuma (ikka välist õhku võttes), sõites aken praokile ning saad sellest niiskusest lahti.

Miks kasutada ikka veel, madalatel temperatuuridel, konti? Teatavasti lisab see kütusekulule nii mõndagi, üldiselt liiter sajale kilomeetrile.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.12.2012 10:29 
Kasutaja avatar

DeLaBig kirjutas:
...Miks kasutada ikka veel, madalatel temperatuuridel, konti? Teatavasti lisab see kütusekulule nii mõndagi, üldiselt liiter sajale kilomeetrile.

Konditsioneeri olen kasutanud selleks, et salongis õhku kuivatada.

Samuti ju räägitakse, et tuleks ka talvel kord nädalas konditsioneeri kasutada, et süsteem ka suvel korralikult töötaks...
Aga mis moodi on see võimalik, kui ta alla teatud temperatuuri tööle ei lähe? Või ongi nii, et iga kord peab kuhugi sooja garaazi minema, et tööle saada?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.12.2012 12:19 
Kasutaja avatar

ma ei tea, mu Acural on läinud küll hetkel miinuskraadidega tööle see AC.. ja kuidas veel puhub!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.12.2012 14:47 
Kasutaja avatar

No ma lähen varsti proovin kas mul läheb AC tööle

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.12.2012 16:31 
Kasutaja avatar

OliverV kirjutas:
ma ei tea, mu Acural on läinud küll hetkel miinuskraadidega tööle see AC.. ja kuidas veel puhub!

Seda minagi, et peaks töötama. Kui siin kuu aega tagasi ka lumi maha tuli ning veidi külmemad ilmad olid, siis nagu oleks töötanud mul too AC.

Hetkel kipub aga viitama sinna poole, et on kas elektri kala, või pump ise küpse.

Elektri vea poole viitab see, et kord pärast rohkem raputavat teed töötab, kord jälle ei tööta. Aga võin seda ka ette kujutada

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.12.2012 17:33 
ZaintS kirjutas:
OliverV kirjutas:

Seda minagi, et peaks töötama. Kui siin kuu aega tagasi ka lumi maha tuli ning veidi külmemad ilmad olid, siis nagu oleks töötanud mul too AC.

Hetkel kipub aga viitama sinna poole, et on kas elektri kala, või pump ise küpse.

Elektri vea poole viitab see, et kord pärast rohkem raputavat teed töötab, kord jälle ei tööta. Aga võin seda ka ette kujutada

võta nüüd asja rahulikult. minu autol (audi a4 b5) ei hakka samuti kliima tööle, kui välistemp on alla 5 kraadi.

kõige kindlam oleks Sul ilmselt uurida Vehost, kuidas konkreetsel margil see kliimamajandus töötab või teine võimalus, et aja auto kuskil sooja garaaźi & vaata, kas hakkab tööle. kus muidu välitemp andur asub autol? stange taga kohe?
mõttetult asju vaimusilmas ette kujutada ja asjata pead vaevata pole ka mõtet. :)

e: tahtsin küsida, et mis asi see seal arvel 941 eurot kopikatega maksab ? :D

Üles

PostitusPostitatud: 02.12.2012 17:45 
Kasutaja avatar

skask kirjutas:
e: tahtsin küsida, et mis asi see seal arvel 941 eurot kopikatega maksab ? :D

Elektilise võimendiga roolilatt :D Veho tunnistas vigaseks, aga ennast ei häiri - erilist kolinat ei ole ja võimendab ka. See oli kõigest hinnapakkumine. Nii vihane ka raha peale ei ole :D

Tahaks lihtsalt selle kondi majanduse selgeks teha endale... Sooja garaazi kahjuks Tallinna lähistel võtta pole. Kaubanduskeskused ainsad, kus ehk saaks proovida...

Igaljuhul hakkasin järjest süsteemi elemente üle kontrollima, aga kuramus pimedaks läks ja päris nadi katuse all lihtsalt kükloobi valgel toimetada.
Siiani selgeks saanud, et too AC süsteemi rõhu lüliti (ei oska paremini seletada seda silindrikujulist kopsikut, kust juhe AC kompressorile läheb) on igal juhul terve.

Oskab aga keegi öelda, kust kandist ma peaksin AC termostaati otsima? Seal küljes 3pin pistik. Loogiliselt võttes tuleb see peale seda rõhu lülitit, aga ei suuda mööda juhtmeid teda leida - Kõik juhtmed jooksevad ühes pundis plastikkõri sees... :waah

Edit: ma ei tea, kas ja kus tal üldse väljas temperatuuri andur on. Salongis välistemp. näidikut ei ole. Tean vaid seda, kus salongis 2 sisetemperatuuri andurit on.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 118 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis