canyondrift kirjutas:
Oota, mismõttes tsinkplekist? Katuseharja plekki panete auto külge või?
Minu mersu oli ka enne tsinkplekist üles keevitatud makrofleksi kasutades, ei taha see tsinkplekk midagi nii hästi põleda ja kes teab, siis kasvõi uute poltide, millel tsingikiht peal on, keevitamine on paras keberniit kuniks tsink maha põleb. Lihtsam on alguses natuke käiata ja puhastada...
Ja 2mm plekk? Panid lihtsalt sirge lapi? Nii palju kui mina tean, siis umbes 1,2mm plekki enam niiväga põlve peal ei vääna, sealt edasi 1,5 ja 2.0... Põlve otsas neid ei vääna ja vasaragagi töödeldes on paras käte surm kui just pole nn valtsipinki tehtud.
Ise keevitasin 1.0mm plekist ja võin julgelt öelda, et väänab seda normaalselt, raskemate kohtade peale polnud midagi parata, pidi sisselõikeid tegema, aga üldjuhul on hästi töödeldav. Olen ka 0.8plekiga mässanud ja seda on ikka tunduvalt kergem keerata, paindub väga kergelt ja sisuliselt käte vahel saab väiksemad/laugemad nurgad välja võtta.
Igatahes igasuguse keretööd jaoks soovitan minna osta Levadiast või kuskilt korralik tahvel plekki, igasugune keberniit kaob sellega, märgid peale, lõikad välja, hakkad kohe keevitama. Olen ka kapotiplekke kasutanud palju ja see värvist puhastamine on üks paras rõve töö, värvitolmu on kõik kohad täis ja kui juhtub et sai vähe puhastatud või on asi nii nurgas, et puhastada ei saa, siis see keevitus ilus ei tule... Tahvel plekki ei maksa palju, aga aitab igasugusele projektile suurelt kaasa.
Las see tsinkplekk jääb siiski oma otstarbeks, ei tee see tsinkplekk ka teda paremaks, nagunii keevitamisel tekivad tohutud temperatuurid seovad endaga parajas koguses igasuguseid aineid mis panevad keevituskoha enne roostetama kui pleki enda. Kui asi katta korralikult krunt-värv-masteks siis peaks kauaks säilima, eeldusel et pinnad on eelnevalt puhtad.
Paksema pleki keevitasin sinna kus oli võimalik sirge tükk asemele keevitada ,ilma suurema painutamiseta ,selle tsinkpleki lasin igast otsast haljaks ja nii saavutasin selle ,et sai enam vähem normaalselt keevitada nakkus normaalselt ja keevitus sulatas ka seda normaalselt .