dsl777 kirjutas:
Minu enda 325TDS võttis 7.5 peale chipi ja suhteliselt raske uskuda, et see 450kg sinna ca. 5L lisab nagu tehaseandmed annavad 725TDS-ile. (12,5L) Kahtlen ausaltöeldes, et korralik chipiga 725TDS väga rohkem võtab kui 730D.
Esiteks keegi pole väitnud, et 725TDS linnas 12.5+ võtab. See on lihtsalt tehase number mille saavutab siis kui külma mootoriga ummikutes istuda. Minu mitme päeva "linnasisene" kulu on ümmarguselt 9.5 730d'ga. Mõnipäev vähem - teinepäev rohkem kui päevakaupa mõõta - oleneb väga palju sellest kui pikalt õhtul tühjemas linnas sõita. Eks mõlema mootoriga autode omanike sealt leidub neid kes puhta ulmelisi numbreid väidavad tõepähe olevat aga nad ei mõita sellepeale muidugi tulla, et kompuuter üldiselt valetab kui pole paika reguleeritud TEST20´ga.
Teiseks - jutt oli originaalkonditsioonis masinatest. "chipiga" võidavad ju mõlemad ja mõlema jõud tõuseb ning linnakulu langeb veits. mainisid käigukaste - 730d'le pandi ainult ZFi kasti mis paremini vastu peab. seda nõrgemat GM kasti mida 99-00 530d'le pandi õnneks tollele ei topitud.
kastid surevad ka täiesti originaalina kunagi ikka ära. minul pidas ka see GM ilusti vastu 160kw/490nm - tuleb korralikult ümber käia lihtsalt.
jõukasvu poolepealt ei ole alust skeptiline olla jyrisoo pakutava ümberkirjutamise osas - eriti 3.0d puhul kuna originaalis veits üle 9s 100ni ja ~130km/h lõppkiirusega veerandmiilil sõitnud auto muutus peale de-cat ja de-egr ning jyrisoo softi ~8.0s autoks ning 1/4miili lõppkiirus 143km/h ja ajaks 15.3. Vastab täiesti ca 160kw'le "veerandmiilikalkulaatoritejärgi". E38 puhul muidugi kaalu tõttu veits kehvemad numbrid.
Kolmandaks - kuidas sa võrdled chipiga autot mitte-chipitud autoga. pole ju aus

Jah , peale nipet-näpet timmimist (lisaks remapile) saab PEAAEGU 730d numbrid kätte jah - oleneb muidugi auto enda füüsiliselt vormist.
Selle 12.5 kulu leidsin 725TDS-i tehaseandmetest, huvitav ongi see, et need kulud on nii seinast seina linnasõidu puhul. Mõni saab 11.6L, mõni 8.x ja osad saavad veel 525TDSiga ka üle 10L kulu. Seda unustasin jah mainida, et tegelikult mõtlesin võrdlust nii kui mõlemad autod (ka 730d) on chipitud ja just kütusekulu mõttes. Kas keegi on üldse eestis 725TDSi chippinud? Huvi just selle vastu, et kas ta siis ka niivõrd "uimane" on nagu räägitakse (ise pole sõitnud). Selge see, et dünaamika mõttes 730D peajagu üle, ligi 30-37kW vahet stockis. Arvestades 730D hindasi veel hetkel siis tegelikult on ju 725TDS ka väga ok auto võttes arvesse mida ta selle raha eest pakkuda suudab. Muidu üldiselt olen suga nõus ja chipi kohapealt pole üldse skeptiline, juba Leho chip tegi minu diislist väga asjaliku liikuri.