Tere Usku
Olen küll foorumi pikaaegne kasutaja, kuid sõna võtan harva. Alati on olnud mõnus lugeda Su reisikirjeldusi ja muid postitusi – keeleliselt korrektselt, sorava lauseehitusega ja suhteliselt sisukad.
Ma ei taha midagi halvasti öelda, sest Sa oled kindlasti palju selle foorumi sisukusele juurde andnud. Mul on lihtsalt väikene palve, Sa ei pea kõiki omi ettevõtmisi kirjutama nii, et need on maailma parimad ja õigemad tegevused.
Ühe külje pealt räägid, kuidas inimesed ei tohiks leppida ümbrikupalkadega, tuleks tasuda kõik maksud korrektselt ja siis oleks meil parem maailm ning ühiskond. Teise külje pealt kirjeldad, kuidas Sa nii mõnigi kord sõidad tehniliselt ebakorras masinaga, mõnikord ülekaalus autoga. Muidugi, Sa oled osav auto juht ja Sinuga kindlasti ei juhtu midagi. Kas on see ikka nii? Võimalik, et nii mõnigi pereisa töötab oma ümbrikupalga eest, et hoida ülal pere ja lapsi. Võimalik, et mõnel inimesel alternatiivseid võimalusi ei olegi – saad ümbrikupalka või oled töötu? Jah, ma tasun ka ise kõik riiklikud maksud korrektselt, kuid ei leia, et peaks seda tervele ilmale kuulutama ja see oleks ainuõige lahendus. Ideaalses maailmas küll, kuid kas sellist leidub?
Autode juurde tulles, ma tsiteerima ei hakka, kuid kirjeldad esialgu, kuidas auto on Sulle sõiduriist, mitte riistapikendus. Siis räägid, kuidas Sulle meeldib väga autoga sõita – automaatkast ja muud luksused on „kõvatajatele“. Ma usun, et tavainimene tahabki just igapäevaselt võimalikult mugavalt punktist A punkti B kulgeda. Sõidan tihti tööalaselt Citroen Berlingo kuudiga – pikk vahemaa väsitab päris mõnusalt selga. Ma olen enam kui kindel, et kui on vajalik tihti autoga igapäevaselt liigelda, siis teeksin seda võimalikult mugavalt, et õhtuks ei ole väsinud ja füüsiliselt kurnatud – see jätab rohkem aega pere jaoks. Ma ei leia, et õige autofanaatik peaks igapäevaselt higistama päevinäinud Lada roolis , sest see ongi fanatism. Jah, ma ei mõista ka neid inimesi, kes igapäevaselt sõidavad suurte velgede ja meeletu madaldustega. Selle jaoks olekski hea, kui on olemas nö hobiauto – mille inimene vastavalt vajadusele garaažist välja ajab ning siis sihtotstarbeliselt kasutab. Igasugune peenisepikenduse jutt on minu arust lame ja suhteliselt madalale laskumine. Võiks ju veidi paremaid argumente kasutada?
Ma ei tea, kas Sul lapsi on, kuid kahtlen selles sügavalt. Tõenäoliselt räägiksid Sa siis natukene teist juttu, „luksuskaup“ konditsioneer / kliimaseade on lapsega reisides kuumal suvepäeval kindlasti abiks. Auto turvalisuse osas nõustun Sinuga 100%, sest enamik uuemaid autosid on vanematest turvalisemad. Vene autode turvalisusest ei ole ju tänapäeval üldse mõtet rääkida.
Jah, ostsin ka juba aastaid tagasi salongist avataril oleva uue auto. Tookordseks argumendiks oli see, et mul on kindel püsikulu – liisingumakse kuus ja lisaks hooldus korra või kaks aastas. Samuti, ei saa lisamata jätta suhteliselt soodsat hinda. See ei tee veel antud Korea toodangut maailma parimaks autoks, vaid tol hetkel minu vajadustele ja võimalustele vastavaks masinaks. Muid ootamatuid kulutsi mul sellega ei kaasne ning kuna on tegemist uue autoga, siis ei saabu ka üllatusi eelmiste omanike repertuaarist. Praegu vaatan, et pakin lapsevankri pagasnikusse ja muu jaoks nagu ruumi ei jäägi. Täna ma kindlasti sarnast otsust ei teeks, vaataks suurema ja turvalisema auto poole. Kindlasti hindan selle juures ka mugavust, kuid ei välistaks kasutatud ega ka uue auto ostu. Kindlasti vastavalt vajadusele ja rahalistele võimalustele. Selle juures on ju oluline, et pere heaolu oleks tagatud, kodukulud kaetud ja mingi osa sissetulekutest võib ju kuluda autole (jällegi, igaühel vastavalt võimalustele).
Sa oled intelligentse jutuga, õppisid vist juurat? Ma küll ei tea, miks Sa erialaselt juristina ei tööta, sest tihtilugu üritad ka siin musta valgeks rääkida. Kindlasti suudaksid ju Sa läbi lüüa ja selleks ka antud ala õppisid, et teadmiste najal hiljem töötama hakata. Lihtsalt, Sa ei pea iga oma otsust ja tegevust õigustama, et nii on kõige parem ja õige. Ela ise ja lase teistel elada, Sinu kirjutisi on huvitav lugeda, kuid liigne „tarkus“ hakkab pigem pikapeale rumaluseks muutuma. Ei ole siit keegi veel nii elutark, et ilmatõde ainuõigena kuulutada. Las need rullnokad parklas olla, paljudele on see läbitud etapp, mõni ei saagi sellest üle. See ei tee neid teistest meeletult halvemateks inimesteks, lihtsalt, selline on nende preagune elustandard. Intelligentsus seisneb ka ju selles, et aktsepteerida teistsuguseid olemisvorme.
Kiiret elutempot arvestades hindavad inimesed üha enam mugavust ja turvalisust. Seda ka autode puhul, antud Lada ei paku mitte kumbagi. Jah, olen ka mina nooruspõlve mingil määra null-viie seltsis möödunud, kuid tänapäeval seda perele ainsaks autoks ostes peaksin ma ennast lauslolliks. See on kõigest minu arvamus. Jõudu Sulle tegemistest ja kirjuta palun pigem oma tegemistest topeltmoraalita. Aitäh Sulle!
Lihtsalt, mina ei pea ju sõitma selle jubedalt madaldatud ebamugava autoga Eesti oludes või ei pea passima Statoili parklas autost tümmi keerates. See ei ole minu elu, see ei pea mind häirima. Samas, kui mingi jobu maanteel sõidab nt. tuledeta vastu või sõidab kehvast nähtavuses mu ees ilma tuledeta, sõidab haagisega, mil tuled ei põle – siis see võib ju mõne teise inimese elu fataalselt muuta. See ei tähenda, et tegemist on maailma seadustkuulekama maksumaksjaga ja parima autojuhiga, kõigil võib juhtuda. Palju õnnetusi juhtubki inimestega, kes hindavad enda võimeid üle. Suvel upuvad enamasti need, kes oskavad ujuda, mitte need, kes ei oska. Lihtsalt natukene mõtteainet Sulle...
Vabandan väga, et teemat risustasin offtopicuga, kuid tuli tahtmine üle pika aja foorumisse kirjutada. Vahepeal teemaarendus edasi läinud, kuid kahjuks ei jõudnud varem kirjutada. Jah, mul kohati tuli palju mõttekordusi sisse, kuid vast on mõte arusaadav.
Tervitades Priit
_________________ Piirdeaiad, väravad, automaatika, tõkkepuud. Privilo OÜ või telli materjal otse internetist Aiakaubamaja.ee Teen vahel autodest pilte ka...
|