Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 19:22

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 252 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Chevy Blazer 4.3 V6 98'a Harry_R
PostitusPostitatud: 06.07.2010 08:59 
Kasutaja avatar

Täiesti õigustatud küsimus. Kui pikad su sõidud on? Arvesta sellega, et külma mootori sa sõidad ikka bensuga soojaks ja külm mootor võtab kõige rohkem kütust. Ise lasin kunagi panna 750 E38 peale ja praegu järele mõeldes oli suht mõttetu tegu. Esiteks algul pidi teine põlvkond tulema, aga seda ei saadud tööle, siis pandi esimene. Gaasikulu oli jube suur, lõpuks leidsin küll ise vea üles, aga see oli oma 4-5 kuud hiljem. Kuna V12 läheb kaks seadet, siis ühe poole regullaator oli ühe ringi rohkem lahti ja sai oluliselt rohkem kütust. Lisaks ei suutnud maanteel reduktoreid piisavalt üles soojendada, selleks panin sisemise ringluse tsirkulatsioonipumba kogu aeg tööle, mis oli aga jälle koormaks kliimale suvel, pidi selle võrra rohkem jahutama.
Lisaks on ju gaasi kulu niikuinii suurem. Kuna mul olid lühikesed otsad ka, siis tasuvus oli ikka väga väike, sest TTÜ juurest startides sai heal juhul linnu tee ristis gaasi peale lülitada ja kesklinn oli juba lõpp-peatus. Kui sul pikemad sõidud siis jah, aga kindlasti arvesta kalkuleerimisele sisse külma mootori soojendamine (seda ükski kalkulaator ju ei arvesta ja ega paigaldajad ei kipu rääkima ka).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2010 18:34 

dellu kirjutas:
Täiesti õigustatud küsimus. Kui pikad su sõidud on? Arvesta sellega, et külma mootori sa sõidad ikka bensuga soojaks ja külm mootor võtab kõige rohkem kütust. Ise lasin kunagi panna 750 E38 peale ja praegu järele mõeldes oli suht mõttetu tegu. Esiteks algul pidi teine põlvkond tulema, aga seda ei saadud tööle, siis pandi esimene. Gaasikulu oli jube suur, lõpuks leidsin küll ise vea üles, aga see oli oma 4-5 kuud hiljem. Kuna V12 läheb kaks seadet, siis ühe poole regullaator oli ühe ringi rohkem lahti ja sai oluliselt rohkem kütust. Lisaks ei suutnud maanteel reduktoreid piisavalt üles soojendada, selleks panin sisemise ringluse tsirkulatsioonipumba kogu aeg tööle, mis oli aga jälle koormaks kliimale suvel, pidi selle võrra rohkem jahutama.
Lisaks on ju gaasi kulu niikuinii suurem. Kuna mul olid lühikesed otsad ka, siis tasuvus oli ikka väga väike, sest TTÜ juurest startides sai heal juhul linnu tee ristis gaasi peale lülitada ja kesklinn oli juba lõpp-peatus. Kui sul pikemad sõidud siis jah, aga kindlasti arvesta kalkuleerimisele sisse külma mootori soojendamine (seda ükski kalkulaator ju ei arvesta ja ega paigaldajad ei kipu rääkima ka).

Dellu, loe seda lehte
http://www.ecotrans.ee/Gaasiseadmete_erinevad_polvkon.58.0.html

Sa ju võrdled kahte täiesti erinevat süsteemi.
Sõite hakkaks kindlasti rohkem tulema, kui saab odavamalt hakkama, kuid praegugi neid piisavalt. Ja nagu teiseks selgus, siis kogu summast pean ma tasuma ise ainult 50%, sest teine pool otsustati kinkida sünnipäevaks. :D Ja 9000 eest tasub ta mulle väga varsti ära. Nüüd pool tundi tagasi andsingi auto gaasimeestele üle ja täpselt sünnipäevaks tagasi saangi, ehk siis laupäeval.

Nii, mis veel. Eile tehti diagnostika ära ja kõik on OK, samuti sai kojameeste mure vist lahendatud. Trükiplaat vahetuses ja siiani pole nöökinud.
Ja sain ka pakkumise esimestele valgetele suunadele/gabariitidele. 1500 eeku. Aga nüüd ei teagi mida teha, sest need oranzid on päris meeldima hakanud. :P Oleks see pakkumine varem tulnud, siis poleks mõelnudki.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2010 19:05 

Oi blinn, neid pilte vaadates tahaks täiega dsiipi lihtsalt, niii muretu on sellisega sõita, sest ta on nii kõrge, augud ei huivta vapsee üldse ju :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2010 19:22 
Kasutaja avatar

Harry_R kirjutas:
Dellu, loe seda lehte

Mis vahet seal on mitmes põlvkond on, soojaks pead ta igal juhul sõitma enne kui ta ringi lülitab. Muu oli juba näitena toodud, et võib tekkida igasuguseid ettenägematuid probleeme. Ma pidin ka algul teise põlvkonna panema, aga seda ei saadud ülejäänud autoga koos toimima. Ma usun et sinu auto on nendele meestele samamoodi esmaskordselt teha, ei usu et neid Eestis väga palju on ja kõigile gaasiseadeid peale aetakse. Lihtsalt mina lõppjäreldusi tehes jõudsin selgusele, et kogu selle peavalu eest oleks odavam olnud bensuga edasi lasta. Seda et pead autot soojendama bensuga jne ei räägi keegi. Kui pidevalt pikad otsad, siis loomulikult pole see nii suur probleem.
Lisaks oli muidugi veel see, et 750 ju päris isukas ja gaasi paak suht väike, seega pidi suht tihti tankima ka. Arvestades et tanklaid on vähe (siis oli veel vähem) pidi enamasti ka veel planeerimata ringi tegema ainult tankimise pärast. Igatahes nagu selgus, siis kas järgmine või ülejärgmine omanik juba korjas selle süsteemi maha ja müües ei anna see ka midagi juurde.

Aga eks anna siis meile ka teada, palju sa kuus säästad.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2010 19:27 

Harri_K kirjutas:
Oi blinn, neid pilte vaadates tahaks täiega dsiipi lihtsalt, niii muretu on sellisega sõita, sest ta on nii kõrge, augud ei huivta vapsee üldse ju :P

Oleneb august. Nii öökulli silmadega enam tõesti ei sõida, kui Audiga, kuid suuremaid väldin ikka. Muretu on selles suhtes, et sõida enam-vähem kus tahad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2010 19:40 

dellu kirjutas:
Harry_R kirjutas:
Dellu, loe seda lehte

Ma usun et sinu auto on nendele meestele samamoodi esmaskordselt teha

4.3 Vortecit nüüd Blazeril küll ainukesena ei ole ja nende endi sõnul on nad sellele mootorile enne paigaldanud. Kõigil on oma arvamus või kogemus. Töökaaslane on jälle väga rahul enda 2 gen. seadmega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2010 20:48 

Gaasiseadme teemasse rääkides, siis töökaaslasel on 2006a saabi bensukas ja tal ka IV põlvkonna gaasiseade, tal lülitab gaasi peale ~1 min peale käivitust juba praegusel ajal, ei taha mingit erilist soendamist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2010 22:39 

vallo kirjutas:
Gaasiseadme teemasse rääkides, siis töökaaslasel on 2006a saabi bensukas ja tal ka IV põlvkonna gaasiseade, tal lülitab gaasi peale ~1 min peale käivitust juba praegusel ajal, ei taha mingit erilist soendamist.

Eks see gaasiseade ole ka selline teema, mille üle võibki vaidlema jääda. Teeme nii, et siin neid rohkem ei tekita. Vastan vaid konkreetsele küsimusele, kui oskan ja vaidlus jama lasen kustutada.

Aga ei teagi mida teha. Võimalus soetada usast 1500.- lõpphinnaga valged suunad/gabariidid ette. Varem oleks need kohe vahetusse läinud, nüüd on nagu oranzid meeldima hakanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2010 22:50 

Jäta oranzid, kui plasti ringi mustaks muutub, siis jääb oranz veel parem vast. Kui just külje suundasid ja tagumisi tulesid ka valgeid ei saa. Muidu poolik liiga ma usun.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2010 23:04 

vallo kirjutas:
Jäta oranzid, kui plasti ringi mustaks muutub, siis jääb oranz veel parem vast. Kui just külje suundasid ja tagumisi tulesid ka valgeid ei saa. Muidu poolik liiga ma usun.

Ega jah, kogu ringi vahetama ei hakka ja nagu mainisin, siis oranz meeldima hakanud, seega nii vist ikka jätan (kinnitust sain avatari vaadates :D). Esialgu tehtud küll juba selle ajaga, mis ta mul olnud on, nüüd võiks mõnda aega nipet-näpet asjadega tegeleda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2010 23:16 

kas tahad ikka veel uute velgedega vt-sid

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2010 07:15 

-infire-- kirjutas:
kas tahad ikka veel uute velgedega vt-sid

Ei, aitäh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2010 21:44 

Sai jälle Priiduga räägitud ja arvatavasti järgmiseks projektiks peale puhkust saab armatuuri ja nuppude valguse muutus. See originaal kollakas või roheline (pole siiani aru saanud) mulle ei meeldi. Proovime asendada selle ilusa punase LED valgusega, mis läheb ka maki valgusega paremini kokku.
Peaks igaksjuhuks enne linnast ära minekut ka sillastendist läbi käima, sest rööbe laienes päris korralikult ja äkki vajab nüüd korrastamist.
Täna käisin ka gaasimeeste juures autot piilumas. Balonka oli põhja alla kruditud ja toimetati kapoti all. Siiani oli nende sõnul kõik plaanipäraselt kulgenud ja ehk siis on lootus reede õhtu - laupäeva hommik auto kätte saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.07.2010 19:58 

Sain täna 2 velje tsentreerimisrõngast kätte. Tänud selle orgunni eest Argole ja BLRT laevatehase treialile. Isegi raha ei küsitud selle eest. :) Kuigi üks rõngas oli näidisena olemas, peab veel proovima kas uued said ka õiget mõõtu.
Käisin ka gaasimeeste juurest läbi ja seal olid nad avastanud paar paha lugu. Mingi ajugeenius (ei tea kas eelmine omanik) on vahetanud õhufiltri vale mõõduga filtri vastu, mis on paar cm lühem ja natuke laiem ja seetõttu oli ta seal suhteliselt kortsus ning kogu pask on kenasti mootorisse jõudnud. :rokib Teise asjana oli mingi roostepurune vedelik paisupaagis, mis kindlasti ei olnud jahtusvedelik. Homme, kui auto kätte saan, siis esimese asjana ostan uue õhufiltri, mille vahetus oli mul niikuinii plaanis ja äkki saab kuskil ka "jahutusvedeliku" ära vahetada. Ma ei tea, mida teha mootorisse sattunud kräpiga? Filter tundus suhteliselt värske, ehk pole siis väga pikalt niimoodi sõidetud.
Homme vist raske leida töökoda kes töötab ja jahutusvedeliku ära vahetaks, seega kui keegi viitsib selle töö ettevõtta, siis andke palun märku. Tahaks Viljandisse puhkama minna, kuid sellise jörriga ei julge riskida. Igaksjuhuks tuleb vist kõikvõimalikud õlid seal ikka ära vahetada, aga neid ehk saab Viljandis teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.07.2010 16:41 

Käisin täna kohti uurimas, kus saaks pildistamist harjutada. Keerasin kruusteelt metsavahe teele, kuid tagasi tulekuks ei olnud enam kohta ümber keeramiseks ja pidin tagurdama. Järsku tegi tagaots kerge jõnksu kõrvale ja liikumine muutus raskemaks.
Sry, osad pildid udused, kuna polnud aega sättida - parmud tahtsid elusast peast ära süüa, aga tulemuseks oli:
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Esimene väike offroad kogemus nüüd olemas. :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 252 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis