Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:48

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 20 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mitsubishi Galant GLS 2.5iA 1997 KINNI!!
PostitusPostitatud: 17.04.2009 23:13 
Kasutaja avatar

Nii kirjutan autost, mis jäin ainukesena minu käes.
Auto oli ostetud 03.01.2008 naisele, kuid paari nädala pärast naine sai teada, et ootame last, ja naine keeldus üldse roolis istuda, ja autot hakkasin igapäevaselt kasutama ise.
Auto oli tootud Taanist (ise tõin), ja et oleks vaba papp ise müüsin endale seda liisingusse, selle pärast auto jäigi alles, et jääkväärtus on präegu kõrgem kui turuväärtus, ehk siis pole mõttet maha müüa, sama 1100 eeki kuus pole kriitiline maksta, ka tänase kriisi olukorras.

Galant pole ega Jaguar, samas ka nats erineb GMC-ga

Nats autost, varustusest ja remondist.

Nagu mainisin juba, tõin panni Taanist, ls oli selleks hetkeks 240 000 km.
Auto oli ostetut otse ühest omanikust, aasta arv on 11-1997, kuid tegelt kasutusele läks alles 30.03.1999, enne oli vist demoauto esinduses või ootas oma ostjat esinduses 1.5 aastat :) Eesti passi läks aastarv - 1997 :(

Auto oli päris korralikult hooldatud.
Mootor oli vahetatud 178833 km-l ja oli see 29.05.2004, vahtust teostati Mitsu esinduses Taanis, ja selle peale on olemas meeletu arve :D
atm kast vahetati 24.08.2007 ja ls oli selleks ajaks 236415 km :)
samuti 11.09.2007 Taanis käis auto viimast korda esinduses, ja siis sai vahetatud: aku (mitsu logodega, ilmselt originaal :), õli 5W40, filtid, amortid, pidurikettad-klotsid ja uued rehvid Yokohama. Kui ostsin mõtlesin, et hakkan lihtsalt muretu ringi vurrama, kuid tegelt ca 250k km peal tuli teha päris kulukas töö: esisild sai kannatada Eesti teede peal, kuna all 16" valukad ja 50% profiiliga rehvid. Kõik see lõbu koos õli vahetusega läks maksma 9k eeki (kõik alusvankri osad jne). 10000km pärast jälle kallis lõbu, kuna mootor sai sõita 90000km, siis otsustasin ära vahetada rihma, rullikuid, pumba jne.. tuli välja, et õige ajaliselt! silikoonrullik olid suht ära kulunud, samuti vahetasin õli (BP 5W50), filtrid jne, see lõbu läks maksma samuti 9k eeki. Kuid nüüd arvan, jätkub mul seda investeeringut päris pikkaks ajaks. Mis tuleb veel teha: esistange ja tagastange värvimist (auto suht madal tegelt, ja Haapsalus parkides sõitsin vastu kiviäärt esistange puruks), tagumise stange ka vigastasin, kuna endal haagissuvila ja tagurdasin liiga kiiresti, nüüd tagastange nats kõver :(

Tehnika ja varustus:
Mootoriks 2.5 (6A13)
2498cc SOHC 24 valve
120kW @ 5750 rpm
223Nm @ 4500 rpm

kiirendus passi järgi 9,6sek sajani
reaalselt tundub kah nii, sest auto suht terava minekuga, kuid hiljem, kui saavutab teatud kiirud kiirendub mitte nii mõnusalt nagu koha pealt minnes.
kütekulu väga mõistlik üks säästlikumadest autodest mida olen omanud, suvel keskmine kütekulu oli 9,8l sajale, ja see töötava kliimaga!

autol automaat käigukast - INVECS-II, mis on adaptiivne, ja selle kasti miinuseks minu jaoks on see, et tal pole eraldi nuppu sport, ja kui mõni kord vaja kiirendada, ja sa sõitsin enne seda suht rahulikult, jääb auto uimaseks!

Varustus:
autos on olemas:
Nahksisu, esimeste istmete asendit saab regullida elektriliselt (kahjuks pole mälu nendel), 4SRS, ehks siis turvapatja, lisaks tähtis asi minu jaoks - tempomaat, kuid häirib see, et lüliti ON-OFF on armatuuri peal, aastast 1999 on rooli peal. Kliima mul ei lekki, ja töötab ilusti, mida ei saa öelda temperatuuri anduris, kui käin pesulas või sõidan veelombist üle, läheb kliima lolliks, ja siis näitab kas 46C sooja või siis -23C külma :D kuiva ja hea ilmaga töötab ilusti, ilmselt peab otsima viga stange all, seal kus on temperatuuri andur.
kõik aknatõstukid on loomulikult elektrilised, mis pole enam haruldus 10a vana autodel :)
kuna mul Elegance varustus, siis autol on "puit" liistud, mis on ilmselt vääris plastikust :D

tümps - vb olla imelik küll, kuid Aleksil autos on tehase mitsu makk (puit imitatsiooniga), ja originaal kõllid, kuid tegelt rahuldavad nad mind tänaseks, sest peale uudiseid raadios ma ei kuule mitte midagi (hakkan vanaks saama vist :), järgmine aasta 30a täis)

Muudatused:
autol olid oranz suunad ees, vahetasin valgede vastu, samuti peale väikse laksu tuli vahetada hall iluvõre '99 galandi kroom iluvõre vastu.

+ ja -
+ terav rool, suht ökonoomne, hea minek koha pealt, ees piisavalt ruumi, hea varustus, töökindel
- heliisolatsioon (suvel panen pigimattid sisse), jäik vedrustus (talveks on 205-60 R15 ja ikka jäik, räägimata 16" 205-50 rehvidega), kirved jubinad, väga vähe ruumi tagaistmetel (et panna Maxi-Cossi taga istmel, tuleb liigutada esi isted ette poole), suht kitsas pagasi ruum (kogu aeg nussin lapsevankri sisse toppimisega).

Pildid:
selline auto oli enne suunade ja iluvõre vahetamist:
Pilt

nüüd:
Pilt

sisu
Pilt
Pilt

90000km sõitnud jõuallikas :)
Pilt

üldpildid
Pilt

Viimati muutis Scorpio Ghia, 13.05.2010 23:18, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Mitsubishi Galant GLS 2.5iA 1997 .:Aleks:.
PostitusPostitatud: 18.04.2009 11:45 
Kasutaja avatar

Ega selle mudeli Galandil ongi kõige nutusem see, et stanged on nii madalad.
Enda omal kunagi ei viitsinud lappida lõpuks neid, sest iga kord kui keegi teine sellega sõitmas käis siis oli stangel kriimud jälle peal või katki.

Aga kena masin :)
Endal oli diisel ja pääääris öko.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.04.2009 17:44 
Kasutaja avatar

Kena galant. Mul samasugune, ainult, et nahk on tume :o Copy see teema mitsu klubisse ka kui viitsid :wink:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.04.2009 20:22 
Kasutaja avatar

kristjan128 kirjutas:
Kena galant. Mul samasugune, ainult, et nahk on tume :o Copy see teema mitsu klubisse ka kui viitsid :wink:

hea meelega kopiks, aga mul pole eriõigust seal :)

btw, tulevikusest kah
hetkel majanduskriis riigis, ja mul enam pole nii palju pappi, et omada mittu masinat, ja midagi erilist teha nendega, kuid plaanis:

toonkile (last häirib päikene, kui ta magab autos)
tahaks 99- kapotti ja tagatulesi
17" valukad
ja vaatan USA ebayst veel midagi, võib olla mingi huvitama bodykit, mida pole siinmaal eriti levinud, ja samas oleks tagasihoidlik

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.04.2009 22:24 
Kasutaja avatar

Tüüpiline jaapanlane.. samas maimõista kuidas saab automaat kast 2.5 v6 mootori nii võrriks teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.04.2009 23:13 
Kasutaja avatar

Samas tuleb tunnistada, et üsna terava minekuga on see auto küll. Ise samasugusega ainult manuaaliga kulgenud(oli siin tuunituna müügis kah vms). Kuidas vastupidavusega lood on? See millega mul au oli sõita, lagunes küll ropult(kuigi hooldati korralikult ja kõik vigane vahetati välja)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2009 08:25 
Kasutaja avatar

M4rt kirjutas:
Tüüpiline jaapanlane.. samas maimõista kuidas saab automaat kast 2.5 v6 mootori nii võrriks teha.

Ei tea kui võrr ta on, aga eile hilja ühtul (ca kell 23) Mere puistele sai punane E30 valge bagasnikuga ja vahtralehega ja suure sumpsaga lütti, kuigi enne ma sõitsin rahulikult ja kast oli Comfort asendis, vb olla olid sina selle punasega ristapikendusega, mis kõvasti lörises ja lasi ketsi, ja pärast päris korralikult sõitis tüüpilise japsi tagant :)?

kus juures ma pole üldse japside fänn, Galant ainuke japs mis mulle meeldib väliselt, Galant on üldse mul esimene japs elus, enne olid mersud, fordid, bemm, jaguarid, chevid, chryslerid jne-jne, väga palju panne, Galandi võib töökindlusega võrelda ainult kunagi minul olnud 230CE W124-ga

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2009 11:10 
Kasutaja avatar

välimus on ja ruumikus on head. Vastupidavust mina küll ei kiidaks. Aga automaadi otsas on see 2.5 ikka jube uimane(eriti alla 100 kiirustel),manuaal on hea.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2009 20:25 
Kasutaja avatar

M4rt kirjutas:
välimus on ja ruumikus on head. Vastupidavust mina küll ei kiidaks. Aga automaadi otsas on see 2.5 ikka jube uimane(eriti alla 100 kiirustel),manuaal on hea.

Pole ta nii uimane midagi, kui kickdowni teha, siis liigub ikka suht erksalt. Mul 2a olnud selline ja sõbral manuaal 2,5 ca 4a juba ja probleeme väga vähe olnud, ainult veermikus stabikaid ja zarniire vahetanud ning korrapärased mahlade vehetused. Kunagiste e39 bemmidega ei anna vastupidavust võrreldagi...neid oli mul 3 järjest. Müratase on jama, mina pigimatitasin ära, probleem lahenes ning muidugi ka see, et madal on ja äärekive tuleb karta. Japsi kohta roostetab ka vähe, va. tagumised koopaääred kipuvad paljudel. Ruumikus tagaistmel minumeelest küll väga hea pole, sama kitsas kui bmw e34. Aga üldiselt on hea auto ja endal pole plaanis niipea välja vahetada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.04.2009 22:32 
Kasutaja avatar

kristjan128 kirjutas:

Pole ta nii uimane midagi, kui kickdowni teha, siis liigub ikka suht erksalt. Mul 2a olnud selline ja sõbral manuaal 2,5 ca 4a juba ja probleeme väga vähe olnud, ainult veermikus stabikaid ja zarniire vahetanud ning korrapärased mahlade vehetused. Kunagiste e39 bemmidega ei anna vastupidavust võrreldagi...neid oli mul 3 järjest. Müratase on jama, mina pigimatitasin ära, probleem lahenes ning muidugi ka see, et madal on ja äärekive tuleb karta. Japsi kohta roostetab ka vähe, va. tagumised koopaääred kipuvad paljudel. Ruumikus tagaistmel minumeelest küll väga hea pole, sama kitsas kui bmw e34. Aga üldiselt on hea auto ja endal pole plaanis niipea välja vahetada.

iga sõna alla panen ka enda allkirja! :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.04.2009 22:49 
Kasutaja avatar

no esiteks on galant ja e39 teistest klassidest ja kuna ma pean mitsudega igapäev kokku puutuma siis tean,et laguneb galant samapalju kui 39, plus roostetab nii meeletult(ei räägi ainult kerest vaid silladetailid, piduritorud jms asjad millega sakslastel probleeme pole)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.04.2009 23:13 
Kasutaja avatar

M4rt kirjutas:
no esiteks on galant ja e39 teistest klassidest ja kuna ma pean mitsudega igapäev kokku puutuma siis tean,et laguneb galant samapalju kui 39, plus roostetab nii meeletult(ei räägi ainult kerest vaid silladetailid, piduritorud jms asjad millega sakslastel probleeme pole)

Ma ei võrrelnudki sõiduomadusi, neis loomulikult bmw parem. Vastupidavus on aga KINDLASTI parem, kuna kaal mitsul väiksem, peavad sillaosad kauem vastu ning ka igast elektristaffi ja andureid poole vähem. See metsiku roostetamise jutt, et sillatalad ja torud on küll jama :lol Piduritorud tehakse ikka ju mittekorrodeeruvast metallist :lol Mitte, et ma hullult kiidaks, aga sinu jutt on jura...no offence. Läkski otsapidi offtopicuks ära teema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2009 00:10 

Endal Galandil roostetas tagumises koopas olev piduriõli toru läbi...ja tagumised koopad olid ka kole roostemaiad, aga muus osas(vastupidavus) jne ei oska kyll midagi ette heita, tehnika kestis väga hästi - ahjaa, roolikarp võib mingist hetkest saba anda(tekib selline klõbin aukudes jne), aga Alexil see kindlasti ilmselt vahetatud juba(vaadates läbisõitu)....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2009 18:09 
Kasutaja avatar

Ma käisin kohe ja vaatasin neid piduritorusi, kraapisin pealt vähe, mingist imelikust metallist---valge sulam? Ei tea kas siis ära vahetatud, või peavadki olema sellised. Korrosiooni ei märganud. Galandil pole ju roolikarpi, vaid on roolilatt...vähemalt minu omal on...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2009 17:05 

98a omal oli minu mäletamistmööda roolikarp....vähemasti nii väideti teeninduses mulle....motoks oli 2.0 100kw bens.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 20 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis