Flying bucket of rust.
Jep. Igast nurgast kaunistab seda pilli rooste, mida sujuvalt üritatud peita suvalise tumeda spreiga.
Aga keda kotib? Peaasi, et sõidab, kuigi jah - ega seegi pool tal hiilgav pole.

Liikurloomaks on siis pealkirjas mainitud musta värvi luukpärakas Obljad.
Mainin ka kohe ära, et auto omanik pole tegelikult mina ise - kasutan seda masinat igapäevaselt juba mitu kuud ja võib juhtuda, et igavusest soetan ta ühel hetkel omale äragi.
Mõtlesin, et äkki on Teilgi huvitav jälgida, lisaks on mul parasjagu ülifaking igav.
Lisadega ei hiilga - esiaknad, ka "katuseaken" käivad kinni/lahti lihasmassi abil. Tagumised aknad ei käi lahti, sest väntasi pole - pole vaja noh. Ainus enamvähem tõsiselt võetav lisa on kompu, mis näitab kõike peale kellaaja.
Kliimaautomaatikut pole, see-eest on pagasipõhjas rusikasuurune auk, mis peaks salongis õhu värskena hoidma küll..
Kapotiall tehasest tulnuna 150 möllavat ponijõudu mis küll asendub lähitulevikus 116 hobusega.
Downgrade on moes.
Tegelikult sai see masin soetatud suht ainult mootori tõttu.
Sõbrakese võistlusmasin vajas vähe jämmemat kone ja sai see koju veetud.
Millalgi tulevikus lendab see MITTE KUNAGI remonti saanud 110kw vahelt välja ja asemele läheb VÄRSKE KAPREMONDI saanud 85kw otomoto. Viimast kaunistavad veel torukolle ja paar pisemat vidinat vadinat, mida otseselt näha pole.
Kuna masin minu käsutuses, olen tasapisi sinna ka raha uputanud - milleks siis sõbrad ikka on.
Kuna varuosad käe-jala juurest võtta ja vahetamisrõõm ka endale jäänud, pole siiamaani veel hullu. Maksab ju kilohinda.
Hetkeseisuga tehtud küll vähe aga see-eest on teha veel tohhuijaa

Peale läksid Remy süütejuhtmed, värsked NGK küünlad, uued jahutusandurid, paagitorud said uued, sumpa keevitatud. Alla krutitud veljed, koos veidi laiade rehvidega, mis Pärnu tänavail rooli sikutavad ja vedelate amortide kaasabil tiivakaartest tükke välja rebivad. Üka velg on valge, sest nii on reissing.
Kõige enam tahaks tegemist kere. Roostet on meeletult, tiivakaartel ja karpidel kohati läbiv.
Tulede kronsad suht nüssad ja loksuvad. Esistange puruks. Tagaluugi serv (õigemini see, mis sellest järgi on) tühjaks mädanenud. Jagaja vist kutu. Klaasipesu düüsid vaja uute volladega varustada. Roolilatt vajab vahetust (vasakule pöörates kaob võim ära). Esiamordid vajavad vahetust. Sisemised poolteljeotsad läbi. Miksit koliseb ka põhjaall - õigemini kõlab see kui aisakell kaunil talveõhtul.
Tümmi üritasin ka sisse panna aga millegipärast on heli kuidagi väga pläss.
No kohe üldse ei taha nagu häält teha. Pss pss pss.
Edasi lisan mõned pildid ka, vähemalt Pärnu striitreissimehed teavad teeäärde tõmmata kui mind peeglist tulemas näevad

Alloleval on pagasipõhi.

Luugi serv.

Praeguseks kõik. Miskit muutub, eks panen jälle kirja.
Cheers.