Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 19:22

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 20 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Bmw 318i E46 2001.a Defekt
PostitusPostitatud: 17.07.2014 13:28 
Kasutaja avatar

Tere kallid foorumlased.

Seoses mu teise auto ümber tegemisega mis on võtnud oma jagu aega juba soetasin endale ajutiseks sõidukiks 2001.a E46 universaali.
Mootoriks on tal tavaline 1,8 millel otsas manuaal kast. Tehasest veeres välja auto rohelisena millest pole enam palju alles. Sain auto väga odava hinnaga, kuid sellel odaval hinnal oli ka põhjus. Auto on 2 aastat seisnud. Vasak tagumine kolmnurk aken oli puruks ja tänu sellele oli sisul korralik hallitus sees. Kapott oli ära roostetanud(keegi oli veel mingid suuremat sorti tuuningut sellega teinud), uksed mõlkides ja roostes ning vasak esimene plekk üsnagi suure mõlgiga roostes. Tagapidurid olid olematud, esimesed amordid surnud.
Hea küljena on see ,et muu kere osa on suhteliselt roostevaba, paremal tagumisel tiivakaarel mõlk.
Paras ruun on aga mõtlesin ,et mis seal ikka, tõmban ta enda seisvast hauast välja ja vaatan mis saab.
Lisadena on cruise control, orginaal xenon, sportlikumad istmed millel esimesed padjaga, konditsioneer, esimesed el- aknad jne... Vist siis M pakett vms ?
Esimene stange on mtech vist aga kahjuks oli nii ribadeks, et ei viitsinud taastama hakata.

Alguses oli auto selline kui ostsin.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Kuna laiskus on suur siis ei viitsinud ma neid mõlke välja ajama hakata ja mingit rooste eemaldust korraldama. Parasjagu sain hea hinnaga uue kapoti kõik neli ust ja stanged. Sai lihtsalt ümber visatud.
(siin pole veel kapott ära vahetatud)
Pilt
Pilt

Siis kakkusin sisu välja ja tegin korraliku puhastuse sellele, sain hallitusest lahti ja suutsin istmed päästa.
Kahjuks ainult üks pilt tegemisest.
Pilt

Siis sai mõtlema hakatud mis ma selle välimusega teen, sellise kirju lehmana nagu ta hetkel on ringi sõita ju ei kannata. Kuna katus oli osaliselt juba mustaks eelnevalt värvitud siis otsustasin ,et kuni klaaside alumise ääreni teen kõik mustaks. Sellega sai täna tegeletud.

Pilt

Just ennem kui värvima sai hakatud.

Pilt
Pilt

Alumist osa ei hakka värvima, tellisin sinise aluminum brush vinyl wrapi ja tõmban sellega alumise osa üle.
Muidugi ennem ajan kõik siledaks ja teen korda. Vahepeal mõtlesin plastidipi peale aga kuradile sellega.
Kui aega saan siis läheb taha toonklaas, plaanis on ka 50mm madaldust aga võib juhtuda, et panen üldse coilid alla. Hoian hetkel silma peal velje turule, tahaks midagi head ja vähemalt R18.

Tehnlise poole pealt on tagumine pidurisüsteem korrastatud ja uued amordid on riiulil oma aega ootamas.

Selline küsimus oleks ,et kas airbagi tuld saab kuidagi ilma diagnostikas käimiseta ära või see ainus varjant ?`Nimelt kui ma sisu välja võtsin ei ühendanud ma akuklemmi lahti ja nüüd airbagi tuli põleb.
Teine probleem on mul võtmega mis puldist uksi ei aja. Seal vist mingine omamoodi patarei sees mida vahetada ei saa ?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Bmw 318i E46 2001.a Defekt
PostitusPostitatud: 17.07.2014 14:23 
Kasutaja avatar

See võti laeb oma patareid, kui auto sõidab/ töötab. Peale pikemat otsa peaks nupud jälle funksima, Mu täditütre E46l oli kunagi sama häda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.07.2014 16:35 
Kasutaja avatar

Miski netis leviva õpetuse järgi tuli vist korra süüde sisse keerata sama võtmega, siis uuesti välja ja avamise nuppu (keskmine junn) peal hoida oma 5 sek ja seejärel vist ka sulgemist vajutada ja seejärel mõlemad lahti lasta. Mina ei tea kumb avamine, kumb sulgemine, aga idee oli sellest, et nn keskmist logoga tuli hoida. Sõbra autol nii katsetasime, aga tööle ei saanud. Üldiselt on E46 kogu see keskluku mooduli teema suht õnnetu, netis teemasid miljon ja üks, kus need süsteemid lollitavad. Enda signa paigaldustest ka üks näide kus sama moodul sulgemise käsku võttis juhtmemajanduses vastu, aga avamist mitte. Teisega oli samuti mingi jama, peale seda mina enam E46-te signa paigalduses näha ei tahtnud ka, seleta siis klientidele, et mina pole süüdi, vaid auto teatud eripära, kus osaliselt töötab ja osaliselt mitte. Sõbra autole läks nüüd igatahes alternatiivne juhtimissüsteem peale, ei viitsinud isegi kuskil lammarist otsima hakata.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.07.2014 19:08 
Kasutaja avatar

Korrektne õpetus kuidas pulti "õpetada":
http://www.youtube.com/watch?v=aje2eoDg5v8

Pole neil E46 keremoodulitel(alarm,kesklukk, aknad, uksed jms) häda midagi.

Puldist ei toimi ilmselt sellepärast, et puldi aku ära surnud. Keremooduliga ei juhtu tavaliselt midagi, kui just vett ei saa(ebatõenäoline)

Viimati muutis GTIDriver, 17.07.2014 19:12, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.07.2014 19:10 
Eliit

Minu e46 ei teinud puldist uksi lahti kui oli pikalt seisnud. Kinni läksid aga lahti mitte aga viga paranes iseenesest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.07.2014 19:48 
Kasutaja avatar

Mul on vist üldse uut pulti vaja... Mul see keskmine nupp küljest ära
Aga uue puldi vist saab ainult esindusest ? Kindlasti saab empty shelli ebayst lambi raha eest aga kuidas see programeerine on ?? Seda ilmselt niisama põlveotsas ei tee

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.07.2014 23:01 
Kasutaja avatar

No siis on mulle kõik kehvad variandid sattunud järelikult (3/3). Sõbra omal ei olnud kindlasti puldi patarei viga, sest autokey tegi seal igasugu imevigureid - sõber lendas esmalt neile peale, kuna just paar päeva varem tehti seal autole uus võti. Ebayst tellis samamoodi, aga midagi seal ei klappinud ja lõpuks osa juppe tuli ikka autokey omadelt. Ise pole jah midagi väga teha, sest immot ikka ise tööle ei saa.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.07.2014 12:33 
Kasutaja avatar

See võti on kokku liimitud ning tuleb lahti lõigata, et sisule ligi pääseda.
Immoga pole midagi vaja teha, kui ta sul käima läheb. See kiip puldi sees toimib. Tuleb lihtsalt kontrollida kesklukustuse aku pinget ja kui see alla 3V ei kuku nupuvajutusega, siis on aku korras. Viga puldis skeemis.

Samas võib võtta siis suvalise lammari E39/E39/E53/E38 teemandkujulise võtme sisu sebida ja immo kiibi sinna ümber joota. Kaugjuhtimise "tutvustus" ära teha ning korras.

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.07.2014 13:06 
Kasutaja avatar

Jutt oli ju ebayst uue võtme tellimisest, seega on ka immo teemas küll (ei saanud nagu aru, et jutt oleks olnud elektroonilise sisu tellimisest), vaid ikka võtme 2 lisaks tellimisest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.07.2014 22:46 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
Jutt oli ju ebayst uue võtme tellimisest, seega on ka immo teemas küll (ei saanud nagu aru, et jutt oleks olnud elektroonilise sisu tellimisest), vaid ikka võtme 2 lisaks tellimisest.

No vanast võtmest võid immo kivi võtta , siis pole midagi vaja kodeerida. (Kui vana võti tõesti ei toimi)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2014 12:43 
Kasutaja avatar

Kahjuks jah... praegune võti on hukule määratud. Sellesuhtes immo töötab ja võtmega saab uksi lahti keerata aga skeemi küljes on ainult kaks nuppu. .. ?? Skrollisin netti, et ehk ongi selline aga ei leidnud ühtegi teist sellist. Hiljem viskan pildi milline ta mul on.

Eile tegelesin igasuguste põlevate tulukeste eemaldamisega mis blokil põlesid. Nüüd jäänud veel airbagi tuli. Kõik võimas internet ütles ,et kui viga pole siis peaks asi iseenesest ära kustuma ?

Siin paar pilti eilsest
Juhi uksele ja vasakulse esimesele tiivale on kile peal juba.
Pilt

Ka katus sai valmis. Lakiga läks vähe lappama, seda tuleb nüüd veits lihvita ja poleerida.
Pilt

[img]ˇhttp://static4.album.ee/files/1153/34/large_28833565_9av7.jpg[/img]

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2014 13:42 
Kasutaja avatar

Starter andis otsad :waah pm enam ei kannata võtmest käivitada ... Nüüd peab paar päeva ootama kuni edasi tegutseda saab.. Muidu 4 ust ja üks tiib on juba kile all

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2014 18:20 
Kasutaja avatar

selline küsimus: kui airbagi tuli põleb, kas siis püsikas jms lõpetab töö?ennem kõik töötas, vahetasinseal uksi jms tuli airbagi tuli ette ja rooli pealt miski enam ei tööta .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2014 19:26 
Kasutaja avatar

Asi on siiski roolilindis või kuskil juhtmetes, kui rooli maha ei kiskunud, niisama tule süttides töötavad asjad edasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2014 23:42 
Kasutaja avatar

Seda neti soovitust ei tasu ka väga tõsiselt võtta, et kui kõik korras, siis AB tuli kustub ära. Pole veel mina ühtegi autot näinud, kus see ilma kaabliga sekkumiseta lahkuks. Piisab isegi sellest, kui näiteks kellad maas ja süüde sisse keerata. Juba on tuli ees ja nii ta ka jääb. Samuti pole tõesti kuulnud/näinud, et AB tuli püsikat mõjutaks.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 20 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis