Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 21:23

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 74 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Ssang Yong Musso 2.9TD A '99 ..:Aleks:..
PostitusPostitatud: 08.04.2010 15:44 
Kasutaja avatar

Sai siis äiale ostetud vana saan, millega ta saaks kalal käia, kuna vana autodes eriti ei jaga, korrashoid on minu peavalu, ja ütleme nii 80% selle auto ost oli minu otsus..

Naise isa tahtis endale suurema autot, kuna tema kaal on 120kg, kasv 185 jne, et tema Mondeo on tema jaoks väike jne, paat ei mahu, paadi mootor samuti jne.. Sai siis otsestatud, et oleks vaja osta mahtuniversaali või maasturi, raha oli kuni 60k eeki..

Valikus oli selle raha eest:
Suzuki Grand Vitara 2.0
Range Rover 2.5TDm, 4.6 HSE
Hyundai Galloper jne..

ise tahtsin loomulikult enda lemmiku maasturi, kui käisime mu endise platsil, siis muu platsidel, ja krt-jama, ei mahu äi mitte kuhugi.. siis läksime kadakale, seal oli Musso, vana mahus sinna nii, et isegi vaba ruumi piisavalt, istus-proovis, nagu meeldib, kuid mootor töötas nagu maitia :)

sai koju tuldud, loetud artikleid, vaadatud youtubet :D
eesti google näitas selliseid sõnumeid, et ala saast, peletis jne..
inglise keelsed ja eriti venekeelsed olid palju asjalikumad, oli räägitud tüübildest veadest jne..
autol plussiks:
mersu mootor (OM602 kui ei eksi)
mersu kast
mersu tagasild
suur ja mahukas kere

miinused,
4x4 on nõrk lüli, esimesed rattad lülitavad tänu vaakumile, mille torustik kippub läbi laskma, ja jne-jne.. kuid, kui autole panna alla manuaalsed HUB-id siis kaob probleem ära, kui jällegi asi pole soliidne, kuna tuleb autost välja ronida ja 4x4 käsitsi lülitada rataste küljes (soliidne kui lülitad kangist, nuppust jne..)

sai siis pühapäeval käidud Jõgevamaal, seal oli üks must Musso 2.9TD automaat kastiga müügis, müüja väidis, et auto oli jahil käimiseks ja, et sai uue maasturi töölt ja enam seda ei vaja.

autol olid pandud manuaalsed HUB-id AVM450, 600 km tagasi remontitud automaatkast, tõstetud veermik (originaalis Musso suht madal, 20cm maavara aint)..

proovisin, kast toimis ilusti, mootor tiksus samuti ilusti, suurem peavalu oli rooste, auto on aastast 1999 eesti olnud (ja Eestis ostetud), seoses sellega esitiivad ja tagaluuk olid roostes. Sai kaubeldud, aga tehing polnud tehtud, läksime koju arutama, eileks olid siis mul umbkaudsed hinnad käes, mida tuleb raisata auto peale, esitiivade keevitamine ja värvimine 3600 eeki, tagaluuki pole mõttet taastada, mõttekam Lättist tuua 150Ls eest (3300 eeki) terve luugi koos taga aknaga!

Nii siis sai võetud sõber, kes on disla mersusi remondinud ja ise kasutab disla W124 ja tulime kohale, sõber ütles, et mootor on väga hea.. ok.. saime asja diiliks, kauba peale saime 8 rehvi ja 4 valuvelga kaasa..

keegi niiguinii ei vitsi seda jura lugeda, panen pildid üles parem :) siis kirjutan lisadest ja autost üldse

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Autoks passi järgi - Daewoo Musso, kuid tegelt see on SsangYong :)
ls 279800 km
mootor 2.9 mersu - 88kW
atm kast - BTRA automaat 4 käiku

lisad:
nahksisu
el.iste
autopiloot
4x el. aknad
2x el. peeglid
ise tumenev tahavaate peegel
valukad
jne-jne

sai sõidetud ligi 400 km sellega juba, keskmine kütekulu ka 10l

vb olla keegi arvab, et auto peletis jne, tasus osta muu maasturi jne.. kuid kordan veel kord, üks vähestest pannidest, kuhu äi mahus sisse :)
samas ma olen sõitnud sellega need 400 km, ja auto sõidus meenutab mulle nii kui Range Rover P38A (see on siis range rover mis oli tootmises peale 1994), ja samas meenutab mersut, samasugune rool, üli kerge jne.. 100km-t sõita pole probleem, ja saab juhtida sõidukit ühe käega, kes on sõitnud suurte maasturitega maasturi rehvidega saab aru millest räägin

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Ssang Yong Musso 2.9TD A '99 ..:Aleks:..
PostitusPostitatud: 08.04.2010 15:49 

Kas juhi iste on teist värvi, lihtsalt sitane või on kaamera moonutus? Selle raha eest ilmselt suht mõistlik valik. Range oleks muidugi turskem olnd, aga remont ka väga kirves ja yldiselt selle hinnaklassi oma tahab seda saada korralikult, lisaks igast muud nagu õhkvedrustus ja vinged lisad mis ajaga ära kooleda tahavad. Jõudu pässile kalastamises, kuid kui nii mõnus auto sis vb naine pistab kodus kisama, et mix vanamees iga päev 100kmi kaugusele kalale tahab cruisida 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 15:55 
Kasutaja avatar

iste on pragune, sittane (jahimees sõitis sellega ju :))
ja nagu na kirjutasin ls on peaaegu 300 000 km :)

Range Rover tegelt pole nii kirves, kuna endal olnud mittu jaguari, tean mida kust tellida, lisaks oli mul endisel tööl avariiline Range Rover, olen seda taastanud, kuid kuna läksin sealt ära jäi auto pooleli, ja keegi sellega ei tegele, hallitab seal vaikselt edasi :(

aga järgmine nädal juba paadi kaasa ja kalastama!!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 17:14 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Päris huvitav tundub ,et ikka ostetakse platside pealt .No see 300000km pole minuarust mitte mingi number kui see üldse reaalne sõit on arvestades veel konkreetset isendit ja tehnikat ,tavaliselt.Päris hea maastiku suutlikusega pill vist ainult automaat kipub võibolla vist muresi tekitama teatud oludes maastikul.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 17:26 

Nagu Maire Aunaste :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 17:49 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Maire Aunaste vanaema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 18:10 
Kasutaja avatar

selle raha eest tundub värki olevat kyll ja kyll ja peatähtis,et äi kenasti sees on ja rahul :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 18:11 

oopc kirjutas:
Päris huvitav tundub ,et ikka ostetakse platside pealt .

Misasi see platsilt osteti?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 18:42 

oopc luges jälle ainult esimesi ridu...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 19:50 

üks normaalseima välimusega ssangyongi džiipe :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 20:53 

Sai see täna rocca parklas üle vaadatud ja ka alla ronitud :) ,sest hakkas silma oma teistest kõrgema välimuse tõttu,loomulikult kui polnud tegu mõne väga sarnase isendiga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 21:22 

Kõik on muidu tore, aga miks teha siia teema äia sõiduvahendist?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 21:24 
Kasutaja avatar

oopc kirjutas:
Sai see täna rocca parklas üle vaadatud ja ka alla ronitud :) ,sest hakkas silma oma teistest kõrgema välimuse tõttu,loomulikult kui polnud tegu mõne väga sarnase isendiga.

Auto pildid sai tehtud jah Kadakal, kuid ostetud eraisiku k2est J6geval.
Autot pildistasin Kadakal, kuna k2isin panni pesemas seal, ise tootan ARK hoones, ja kuna oli vaja maalrile autot viia siis hyppasin pesulast l2bi.

Roccal auto oli tegelikult olnud t2na 6htu poole, kuid autos istus mu naine, niikaua kui k2isin ERGO kindlustust ymbervormistamas, vend andis mulle kindlustuse kaasa, mis kehtis septembrini :) maksasin 66 eeki ja sain kehtivaks oktoobrini :)

Kus juures naine ytles, et keegi k2is passimas, imelik, kui see "Edgar" s6idab siis m6neb hakkavad piiluma mis imelik pann see on, meil suht v2he Musso-si (Ninasarvik korea keeles, siit ka auto hyydnimi - Edgar :))

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 21:25 
Kasutaja avatar

Anti-L kirjutas:
Kõik on muidu tore, aga miks teha siia teema äia sõiduvahendist?

sest kirjutasin juba, et k6ik mured mis tulevad auto hooldusega jne on minu kaelas, ja pr2egu seda kasutan ikka mina, kuna vana ei julge sellega s6ita :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 21:27 
Kasutaja avatar

C4V6 kirjutas:
kui nende tagatuledega midagi ette võtta, a'la ära toonida, siis ma ütleks, et täiesti normaalne asi :)

olen m6elnud seda kus juures, pr2egu plaanis:

1. tiivad korda saada
2. poleer (auto on tuhmunud, muidu mersu v2rvi - kood 199)
3. maastiku rehvid
4. power box v6i kuidas seda nimetatakse, 88kW liiga v2he

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 74 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis