Tere,
Kuna foorum uus, mõtlesin, et lisaks siia ka oma liikuri, pole see ju teab mis paha mõte.
Igatahes auto on valmistatud Kanadas 1989.aastal. Esimeste aastate Wrangleri tootmine toimus Chrysler Corporationi lahkel loal London Ontarious, edasi alates 1993.a, läks tootmine tagasi USA-sse Ohiosse. Tegemist on Euroopa variandiga, mis esialgu mõõtis Saksa teid kuni 2005.aastani, mil auto liikus Viljandisse uue omaniku kätte. Seal ta siis liikus 2006.aastani, mil sai Viljandisse mindud ja auto ära toodud. Auto sai koju toodud ja hakatud vaatama, mis siis vahetust vajab. Mina peaks siis olema 6 omanik, sellel autol. Ostes oli läbisõit 125525km, kuid ei usu, et tegemist on õige läbisõiduga, sest hooldusraamatus oli auto läbisõiduks 97' aastal 96kkm. Esialgu sai ära vahetatud tagumised lehtvedrud, sest peavedru oli juba puru. See oli vaid algus ja selle kahe aasta jooksul olen auto varuosadesse matnud ligi 60kkr. Samas paarnädalat tagasi tuli autol ette 185kkm, mis tähendab, et olen nüüdseks autoga sõitnud juba üle 60kkm. Bensiini võttis algusaegadel kahtlaselt palju, nii 15l kanti. Nüüd on keskmine jäänud siiski sinna 13.5l kanti saja kilomeetri kohta. Muidugi talvel paugutades on see kulu üüratu. Igatahes nüüdseks on autos välja vahetatud palju osasid, ning auto on väga heas korras. Paar pisipisi asja on, mis vajaks veel vahetust, kuid sellega ka asi piirduks. Auto on siiani väga hästi vastu pidanud, pole alt veel vedanud.
Näitajatest ka siis:
2436cc ehk 150CID TBI
76kW@5250rpm(erinevalt japsidest ja sakslastest,mõõdavad usaautod oma võimsust tagaratastest, vähemalt nii on kirjas minu manualis)
191Nm@3250rpm
Tühimass u1500kg
0-100km/h 15.2(s)
Lõppkiirus ca 145km/h
Sillad: ees Dana30, taga Dana35 non C-clip LSD
Käigukast manuaal AX-5 (mis peaks olema väga pask käigukast oma vastupidavuselt, kuid mina ei nurise)
Vahekast NP-231
Ah ja mis ma siin ikka pajatan, jeepivõõrale inimesele need andmed nagunii midagi ei ütle.

Kütusekulu on ka igati varieeruv. Viimased mõõtmised on näidanud, et keskmine jääb sinna 13.2l kanti saja kilomeetri kohta. Puhas maanteesõit, kulu kuskil 11.5l sajale kilomeetrile. Ükskord sain linnakulu ka kätte ja oli 17.1l, aga need sisaldasid lühikesi otsi ja rasket jalga linnas.
Interjöör:
Muusikat mängib Pioneer Alpine makk (autovarastele teadmiseks, siis paneeli ma autosse ei jäta)
Ees Alpine 4x6 ning taga SPL ovaalid.
Müristab Gas supakas ja võim (200W/400W)
Ette on instaleeritud PT Cruiseri istmed, millel siis reguleerismisvõimalused olemas, lisaks istmekütted.
Eksteriöör:
Lisa Hella Comet 450 kaugtuled
Udutuled Hella Micro
Pirnideks on Blue Visionid, ei salli tavalist kollast valgust, ja xenoni ka ei taha panna, kui siis kaugtuledesse.
Lisaks on auto tagumised klaasid juba eelmiste omanike poolt kiletatud.
Plaanis:
Kunagi, kui vaese üliõpilase elu kõrvalt raha leian, siis kindlasti sooviks autot vähe mürasummutusega vaiksemaks muuta, kuid ega praegult ka sellist tunnet pole, et tankis sõidaks. Siis tagumine nö bench iste ka millegi teise vastu välja vahetada. Ja siis võib-olla kuskil tulevikus ka mootorile turbo paigaldada

(ei ole vaja siin hakata halama, et mis sa ikka turbotad jne, et raudselt ei saa hakkama jne) . Mingit offroad masinat ei näe hetkel mõtet ehitada, sest kasutan seda igapäevasõidukina.
Kokkuvõte
Kokkuvõtteks võib öelda, et olen masinaga siiani väga rahule jäänud ning JEEP väärib oma nime ja on oma vastupidavuselt ikka üle prahi. Ja, et iga maastur ei ole ikka JEEP
Paar pilti kah:
Aastal 2006, just koduhoovi saabudes

Katuseta

2010 sügis

Vahetatud varuosade list on
siin, kui kedagi peaks huvitama ning täieneb pidevalt.