Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:55

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 83 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Pontiac Firebird 92a - Speed fighter
PostitusPostitatud: 13.04.2010 12:48 

Niisiis. juba väikse poisina unistasin ja kujutlesin ennast pontiaci rooli. Nüüd 19 aastane ja unistus täitus. 12 aastat ootamist ja asi ongi mu õuel.
Auto sai toodud rakverest. Niikui renoo sai maha müüdud, sai gps kaasa haaratud ja kohe kiiruga rakvere poole mindud. Aitähh muidugi Rasmusele ja ta ustavale caliibrile, kes meid ilusti kohale sõidutasid.

Auto on ise võib öelda et 5- seisukorras.
aastaks on tal 1992
mootoriks 3.1L v6
käigukast on nagu ikka automaat.

Lisadeks on el aknad, targa katus, el pagassiluuk. signa, konditsioneer, oldschool pioneer :o , kesklukk, el peeglid, udutuled, püsikiiruse hoidja.

Kõik need asjad ka töötavad.

Pilt

Pilt

naine poosetab
Pilt

Täna sai autole natuke kingitusi ostetud. Nimelt ostsin mootori õli, kivikaitset, põhja mastiks, mootoripesu vahendit, salongipesuks keemiat, silikoon õli, ja mis kõige tähtsam, ameerika lipu värvidega lõhnakuuse:D

eks upitan siia ka pilte:P töökäigust.

eile ehitasin ka natuke autot. küünlapiibud olid otstest kõik puru
küünlad koledad ja näpuga otsa keeratud. 1 piip oli üldse otsast ära.
sumps sai ka ära keevitatud, tahaks orig tagumist potti saada et orig 2 toruga sumpa alla panna. niiet kellel on, andke teada!

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Pontiac Firebird 92a - Speed fighter
PostitusPostitatud: 13.04.2010 13:53 

Väga kena auto,ise samuti usakate fänn ja just firebird,kuid üks asi mis mulle ei meeldinud on see kroom sumps mu arust usakatele ei sobi välja turritavad kroom sumpsid :) Originaal kenam :D
Auto ise tundub tõesti väga ilus ja puhas :rokib
Kuid 3l asemel võiks 5l olla :evil: :D
Enda naaber müüb siukest autot ,kahju aint ,et raha pole http://www.carrating.org/documents/cars ... c6k9q9.jpg autol 5l mootor millel on kangem sisu +kõvem käikar :)
Ja oi kuidas selle auto hääl mu kõrvu paitab :D
Aga Õnne auto puhul naug mainitud siis tundb see isend tõesti väga korralik

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 14:11 
Kasutaja avatar

lahe ökokruiser, kuid võiks olla ikka 5.7 :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 14:29 
Kasutaja avatar

Scorpio Ghia kirjutas:

Öko koha pealt tegid ikka nalja, ma loodan - V8 ja V6 küttekulu kipub olenevalt sõidustiilist nende autode puhul isegi V6 kahjuks jääma. 350 CID sellel aastakäigul oli üliharuldane ning ega ka 305-t eriti jätkunud.

Masin ise muidu suht viisakas, kui see riisipurk ja need jubedad lisatuled elimineerida ning õiged peeglid külge kruvida.

Kuidas targa tihendid peavad? Uued on kirved ning see olemasolev "katus" kipub mõnuga roostetama nende riknemisel lisaks lombile põrandal. Kere on ka omajagu vedel ning see mõikab uksehingedele omakorda (uksed on 3 gene F-kerel kandevosa, vaata talasid ustes...).

Kui korralike suundade vastu huvi on, siis neid ma võin sulle pakkuda, enda sama aastakäigu autol olid ka Hella "traktorituled" ees, asendasin need ajutiselt Golf III suundadega, millele gabariidi sisse istutasin ning custom raamid tegin. Kuna sain originaalid lõpuks (räige vaev, isegi eBays ei liigu eriti), siis jäid need aretised üle. Pilte sobimisest võid näha http://www.usaraud.ee/?id=5_5_20_1361. Originaalsummuti (roostevaba Walker õigemini) võiks ka mul varsti üle jääda, kui veel huvi, siis võid selle osas ka kaubale saada :)

Aga edu ja muretuid miile.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 14:35 

Cool masin 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 14:40 
Kasutaja avatar

päris kena :) soovi edu ja jaksu :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 15:40 

klassika & muretuid kilomeetreid :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 15:49 
Kasutaja avatar

rnx kirjutas:
Scorpio Ghia kirjutas:

Öko koha pealt tegid ikka nalja, ma loodan - V8 ja V6 küttekulu kipub olenevalt sõidustiilist nende autode puhul isegi V6 kahjuks jääma. 350 CID sellel aastakäigul oli üliharuldane ning ega ka 305-t eriti jätkunud.

loomulikult tegin nalja :)
kahjuks auto on ilus, aga edasi ei liigu! Isegi 5.0 ei liigu mõnusalt edasi (mingi 3 aastat tagasi sai proovidud enda jagiga 4.0 Haapsalus)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 15:59 
Kasutaja avatar

Scorpio Ghia kirjutas:
loomulikult tegin nalja :)
kahjuks auto on ilus, aga edasi ei liigu! Isegi 5.0 ei liigu mõnusalt edasi (mingi 3 aastat tagasi sai proovidud enda jagiga 4.0 Haapsalus)

No saab sellest 305-st ka asja, kui hingamist tiba parandada, siis on ca. 300 hp väntvõllilt veel tänavalegaalsena täiesti reaalne. Muidugi mitte eriti mõttekas, aga reaalne. Vortec seeria kaaned-sisselase, porditud TBI, korralikud lühikesed torukolled, natuke tigedam nukk ning palju kemiseerimist aju kallal :)

305 on tehases disainitud manades silme ette head väänet madalatel pööretel ning ökonoomsust, performance tollal GM-i ei huvitanud karvavõrdgi.

Ja linna vahel kruisimiseks on juba stock 305-gi originaalveermikuga küll ja enamgi, rataste maas hoidmine on ikka paras peavalu. Eriti, kui poolraamid omavahel kokku keevitada (targa puhul eriti kohustuslik töö).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 16:06 

Kena pontiac!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 18:44 

sorry aga mis teil inimestel viga on? mul pole vaja mingit rajaautot mis laseks 400 meetrit 2 sekundiga. suur ameerika auto ongi selline cruiisimis auto. tuul sasib juukseid ja päike paistab. Kui ma tahan kiirendusautot siis ma ka ostan selle.

pole mõtet rääkida et 5.0 on parem jne. vot ma olen kahjuks töötu. ei haka ostma mingit ulmemootorit endale.
tagatipuks kui mul raha valmis oli siis oli ainult see roheline ja minuoma müügis. ja kindlalt võtsin selle, sest selline nina ja värv on kõvasti ilusamad.

niiet oma kaaneportimise jutud ja tugevad kepsud kolvid võite endale jätta.
Tundub et selliseid elukaid hindavad ainult tqhq inimesed ja muidugi usaraua foorumis.

see on puhtalt minu arvamus. minule nt meeldiks küll kui linnas selline sõidab aegluubis mööda. jätkub silmailu kauemaks.

neid riisirakettidega peenestajaid kellel sumpsi lõrin nagu sääsepinin, neid on kahjuks igalpool.

oh, no eks te sõimake nüüd mind.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 18:59 
Kasutaja avatar

Väljast tip top piltidelt.
Kahju,et mootor siuke puss peal on ,kütet võtab ta samapalju nagu 5 lidrane :)
Jõudu jaksu, kui varsti see auto ka maha müüdud sul ja teema lukus.

Tsiteeri:
Täna sai autole natuke kingitusi ostetud. Nimelt ostsin mootori õli, kivikaitset, põhja mastiks, mootoripesu vahendit, salongipesuks keemiat, silikoon õli, ja mis kõige tähtsam, ameerika lipu värvidega lõhnakuuse:D

Veider, et nimetad neid kingitusteks .
Enamus ju elementaar asjad mis vahetama pead :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 19:03 
Kasutaja avatar

Heh, keegi ei rääkinudki kiirendusauto ehitamisest :D

Lihtsalt juhtisin algul tähelepanu, et V6 on selle kere jaoks tiba lahjavõitu saavutamaks erilist ökonoomsust. 3.1 on uue põlvkonna mootor ja on ehk tiba ökom, vana 2.8 suutis kohati näidata pea 20l ulatuvaid numbreid linna vahel. Kui vaikselt kulgeda, pole vast hullu :) Samas oma 305 võtab kusagil 16 linnas ning isegi 8 kanti maanteel, kui viisakalt liikuda.

Tore muidugi, et kellelegi veel see "banshee" nina meeldib, kuigi minu isikliku arvamuse kohaselt 82-84 nina on ikka rohkem klassika.

Isiklikult, kui enda aparaadi ostsin, siis polnud kahtlustki, et valik langeb V8 peale, sest muidu poleks ju auto piisavalt "ameerika", küttekulu ja muud kulud olid valiku juures juba teisejärguline teema, kuigi endalgi raha just jalaga segada pole. Lihtsalt see fiiling, mis käib kaasas vaikset podinat kuulates ning kõrvaltvaatajate heakskiitvad pilgud on juba piisav tasu selle kulutuse eest. Pole ka ise iseenesest eriline peenestaja, aga see teadmine, et vajadusel jätkub mootoril ka jaksu neli inimest autos (tean, loomapiinamine) edasi liikuda, annab siiski unerahu natuke juurde :)

Nii, et peace :)
Ei maksa kohe kõiki ameerikamaise raua aus hoidjaid ühte patta toppida - jah, tikutakus käib vahepeal mõttetu halamine, et alla 454 kuuptolli on mänguasjad ja mida iganes, aga ega see tähenda, et selliste monstrumitega iga päev tänaval liigutakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 21:40 
Kasutaja avatar

noorele mehele hea algus küll!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 21:46 
Kasutaja avatar

Ilus auto.
Ära kuula nende kadedate inimeste möla.

:)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 83 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis