Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 13:48

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Minu BMW 750i e32-kutsikas
PostitusPostitatud: 08.09.2010 10:50 
Kasutaja avatar

Tere!
Sai siis ka pikalt mõeldud ja kaalutud asja, ja läkski kaubaks.
Tegelt on mul kunagi olnud ka üks e30 kupee,ja noh seitsmene on alati meeldinud,eriti suured magusad mootorid.
Aga ok
masin siis :
Valmistus aasta:1992
Esmane regamine eestis:13.04.1994
Värv:must
Keretüüp:sedaan
Mootorimaht:4988cm3 V12
Võimsus KW:220
K.Kast:automaat(hetkel sodi kahjuks)Nüüdseks korras,sai kahest kastist 1 kokku ehitatud ja toimib ideaalselt.
Vedav sild:tagavedu
Sisu:nahktuba,2xel sportistmed igatepidi,k.a. peatoed,el.tagakardin,kardinad tagaustel,veojõukontroll,kliimad ja muud mõllud.
Masina saamine toimus siis nii:
Sai uuritud igast varjante,mille vastu vahetada oma bike(isu sai täis lihtsalt,ja elu hakkab ka juba vaikselt armsaks saama ),ja komistasin siis sellise isendi otsa.
On siis toosama isend,mis oli kasutaja fheisis-e käes.Sai siis vaatama mindud ja natuke uuritud siit-sealt.
Kõik oli normaalne,enamus vead sain teada juba telefoniteel uurides,ei heidutanud mind eml veateade,ega ka sõnaotsesesmõttes juppideks lastud differ.Kere on 99% ok,jamad on siis bagassi luuk,ja akualune põhi.Ilmselt tüüpvead neil.Sillad ka 90% head.Eest paremalt üks pisike klops kostab nats,muidu vaikne.
Sai siis masin koju sebitud ja tegema hakatud.Esiteks võib ilmselt õelda ,et päästsin ühe ok masina rullnokkade käest,sest koristasin autot 2 päeva,oli teine seest nagu prügimägi,juhipoolne laekalukusti vastus oli katki ja laegas oli 4 kipsikruviga kinni lastud( debiilid),veljed alla kinni keeratud näpuga.Kapotiall kõvasti teibituuningut tehtud õhuvõtu lõdvikutega jne,jne...
Ühesõnaga rullnokkade teema sajaga.
Ok,see selleks,sai siis differ alla ja selgus kurb tõsiasi,et ka kast laiali(koliseb,undab ja liigub aint tagurpidi)
Lahe
Nüüd vaja siis uus kast sebida ja alla keerata,siis tööjuurde diagnostikasse,ja vaadata mis jama selle EML-ga on.Loodan, et mitte väga hullu pole.Siis muidugi õlid ja filtrid ja vedelikud kõik vaja vahetada.Uude difrisse sai ilusti ka uus õli sisse,sama ilmselgelt ka uude kasti,seda koos filtriga.Muidu muud asjad enamvähem ok,kui välja arvata mõni lüliti mis aegajalt jebib.Aga need ei ole probleemid.Välimusest tahaks korralikke velgesi ja uusi esimesi suundasi,soovitavalt kollaseid,kuna hetkel küljes clearsmoke suunad,tagumised suunad ka üle lakitud,needki tahaks vahetada originaalide vastu.Tagant toonkile kiskusin esimesel õhtul maha,ei meeldi sellisel autol see,kui seal nagunii on kardinad,kohe oli ilusam. Iseenesest meeldib auto igapäevaga rohkem ja rohkem.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Minu BMW 750i e32-kutsikas
PostitusPostitatud: 08.09.2010 10:55 
Kasutaja avatar

Alguses oli selline:http://s255.photobucket.com/albums/hh140/KaSS-66/Minu%20750i/?action=view&current=Foto0065.jpg

Nüüd selline:http://s255.photobucket.com/albums/hh140/KaSS-66/Minu%20750i/?action=view&current=DSC00116.jpg

Kes oskab ja viitsib võib kõik pildid siia teemasse ka üles pista

Priit

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.09.2010 11:01 
Kasutaja avatar

Copipasten siia siis juttu bmw clubist,noh nii päeviku mõttes igaks petteks.Ja noh eks võibolla on teil ka huvitav lugeda.:D
Nüüd siis üks huvitav nädala vahetuse seiklus ka siia:
No nii!
Said siis kokku reedel peale tööd 2 autohaiget.
Autohaiget selles mõttes, et mõlemal on Jaguarid.Ja kes Jaguari omand, teab seda, et remontida saab seal rohkem kui küll.
Ok, said siis kaks inglise auto fänni kokku, vaatasid, et näe, natsi auto katki, vaatame mis karul kõhus. Teeme korda!Mõeldud tehtud.
Kell 22.00 reedel oli auto lõpuks tõstukil,kell 00.00 oli kast maas.Siis asjatati natuke, uuriti siit-sealt,tehti suitsu,mõeldi natuke ja siis edasi, lahingusse...
lõpuks kell 04.20 oli uus kast all.Lahe.Natuke röömu ja siis masendus.
Selgus see, et kasti trossi rüüs oli totaalselt mäda ja enam ei liikunud kang üldse.
Siis lõime käega, läksime suitsu järgi, sõime,võtsime teise auto, läksime garaazi tagasi vaatasime ja mõtlesime natuke ja läksime koju.
Kell 9.00 hakkasin kohe uurima ja helistama inimestele bmw foorumis, et leida uus tross.
Sellega ka minupoolsed vabanduse kõigi ees keda tol hommikul vara üles ajasin.
Sõber läks koju magama,mina uurisin kuni kella 12-ni netis trossi.
Siis vajusin jalapealt unne.
kell 14.40 oli äratus.Kiire kõne ja siis tallinna trossi järele.
Siis garaazi tagasi, ja uuesti tegutsema.
Nii,kell 00.00 oli eeltöö tehtud ja hakkasin tagumist pauna keevitama, see võttis aega 4 tundi, kuna pauna mõlemad küljed ja pool ülemisest poolest sai uue pleki.Ja muidugi oli veel vaja seal näppida summi klambreid jms..., siis vahepeal sai korra kõrini kogi jamast aga see kadus varsti ja tegin ikka lõpuni.Vahepeal muidugi sai pitsa tellitud ja söödud.
Siis vahepeal sai ka ilma summita v12 käima aetud ja naabritele äratust tehtud.
Siis summ alla ja testsõitu tegema.
Sai siis selgeks, et auto liigub omal jõul aga kastiga mingi jama,aga ikkagi liikus.Siis sai mingised 2 tundi lennuväljal täiega minna antud ja proovitud erinevaid asju, et saaks kasti ok-ks.
Siis millalgi kell 12 midagi sai lõpuks pikali kukutud voodisse ja enne kella 20 ei tõusnud.
Rahu-rahu rahvas.Nii hull ma ikka ei ole.
Selles mõttes ei paarutanud,et koguaeg ei andnud lapats põrandas minna ja ega siis päris 2 tundi ka ei kimanud,vahepeal ikka jätsin seisma auto ja nuputasime et mis edasi proovida.Ja kimatud sai vaid 2-3 korda ühest otsast teise,proovitud kickdowni.Sai erinevaid ajusi proovitud ja pistikuid jms..katsetatud,et pistik külge ja küljest ära,siis andis vahepeal muid käike ka.Õliga ei juhtund midagi,seda sai ikka pidevalt vaadatud.

Asi siis selline,et auto liigub täitsa omal jõul.Hetkel küll mitte koguaeg(vaja veel näppida teist),aga liigub.
Ja trossimure sai ka hetkel lahendatud,kuigi peab ilmselt ikka uue tellima.
Uus tross maksab esinduses miskised 3-400 eek,aga kahjuks kohapeal seda pole ja siis peab ootama 2-3 nädalat.
Näppida vaja siis sellesmõttes, et kast hetkel avarii reziimis, st. sõidab ainult 3-nda käiguga.
Avarii reziimis sõidab sellepärast, et kastid pole ühe aasta masinate pealt.
Minul siis 92a auto a kast 87 või 88a pealt, nüüd oleks vaja kast uuesti maha võtta, vana kasti sisu kõik minema peale juhtploki, uue kasti sisu vana kesta sisse ja vana juhtplokk külge ja siis peaks ok olema.
Sellised lood siis siinpool sood!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.09.2010 11:05 
Kasutaja avatar

Vahepeal siis niipalju tehtud, et võtsin siis vana kasti juppideks ja te ei usu milline see kast seest oli. Puhas muda oli seal sees.Seal vist kasutatud seda tehnikat ja juttu, et kastil eluaegne õli, ent on unustatud, et ilmselt tähendab see kasti eluaegne...
Igatahes sai siis kogu hüdraulikakupatus laiali võetud ja puhtaks pestud,Nüüd olen paar päeva rahulikult peale tööd kastist sidureid välja nokkinud.Kastist hetkel järel ainult kest,mis ka puhtaks tehtud on nüüdseks. Loodan homme ka all oleva kastiga sama teha,siis uue sidurid kogutäiega vana kesta sisse, vana hüdraulika külge ja siis peaks toimima.
Ja kogu see jama sellepärast, et ei teadnud seda, et 89 või 90 muudeti kastijuhtimist ja vanema ja uuema elektroonika enam ei istu kokku .Kastiküljes oleval pistikul erinev arv pinne.
Oleks hulgim seda va krabisevat, oleks saanud ka elektroonikat ümber teha ja oleks ka toiminud,aga noh nagu me kõik teame siis seda va krabisevat pole kunagi küll.
Igatahes loodan, et hiljemalt järgmine nädal kast all ja toimetab nii nagu peab.
Muude asjadega pole hetkel viitsinud tegeleda kuna kast toimima saada on teema nr.1 hetkel.
Kui see tehtud siis juba uued asjad ja uued seiklused...

Sellised lood siis.
Priit

Nüüd siis juba tegelikult kast korras, sõidetud on ligi 300km ja toimetab ilusti.
Et esimese korra kohta tuli kasti remont ilusti välja. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.09.2010 11:05 

Päris sile tundub. :)
Pilt
Pilt

Viimati muutis ouc-, 08.09.2010 11:06, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.09.2010 11:06 
Kasutaja avatar

Eile oli siis jälle selline päev kus sai auto kallal nokitsetud.(et siis väikestviisi nagu autopede või nii )
Sai siis üle käidud igasugu juhtmete pistikuid ja klemme contact cleaneriga.Tulemust niipalju, et nüüd ei ole enam parema tagumise piduritulega jamasi.
Põhjaall sai ka natuke korda loodud, ehk siis üks bensutorude vaheline voolik korraliku vastu vahetatud ja ilusti sätitud nii nagu ta käib(enne oli nagu kalts põhjaall ja oli kinnitatud öötsa külge miski nööriga).
Summutile sai uued tripid pandud.Tagumised tuleb ka korda teha, need nii roostes, et ei saa polte ei lahti ega kinni.
Sai siis ka kõik põhjaall olevad torud kivikaitsega üle vööbatud, igaks petteks ja kõik kohad kust vana mastiks maas oli sai samuti puhtaks tehtud ja üle vööbatud.
Siis jõudis järg piduriteni,(Õigemini velgede vahetuse käigus avastasin sealt ka ühe jama),nimelt on mu kallil autol selline komme, et kui sõidad siis annab aegajalt teada, et "check brake linings", ja pidurid alati ei toimeta nii nagu vaja, vahest vajuvad nagu läbi.Tänu sellele oleks ma auto kord peaaegu ka pooleks sõitnud.
Põhjus ka nüüd teada, parem tagumine pidur ei toimi, kuna sellel klotsid ära põlenud ilmselgelt eelmise omaniku burnoutide käigus, ja tänu sellele on supordis kolb kinni mis kinni.Proovisin teist lammutada aga kahjuks tulemusteta.Ei hakanud raip liikuma , ei sisse ega ka välja mitte.
Niiet kellel on vedelemas paremat toimivat tagumist suportit seitsmesele(ei tea ka neil kõigil ühesugune), siis võiks vahetada ntks vedela leiva vastu selle või mingi sümboolse summa krõbiseva vastu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.09.2010 11:10 
Kasutaja avatar

Kastist siis sel aadressil pilte
http://www.jagnet.ee/foorum/viewtopic.php?t=520

Kusjuures täna sai siis lahenduse ka el.istmete mitte toimimine.
Viga oli nii lihtne, et seda ei osanud isegi kahtlustada, nimelt oli kaitse lihtsalt läbi.
Ja ka kojamehed said täna korda, iseenesest peaaegu.Nokkisin taguistme alt neid releesid ja asju, peale seda korra tegid lollust ja siis korras.Imelik auto ikka. Aga noh, eks seisnud auto, sellest ka neid vigu ikka on.
Ja üldse möödus tänane päev koristamise tähe all.Terve auto sai seest nii puhtaks tehtud, kui seda koduste vahenditega teha saab.Väljast sai eile pestud tööjuures pesulas.
Hetkel häirib seest veel see, et tagumine el.kardin ennast sisse ei keri kui alla lasta, vaid lapib ennast aknalauale volti. Ei tea kas vedru tagant ära või miski muu viga.Siinid iseenesest toimivad ilusti.Eks peab veel tegelema sellega.
Priit

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.09.2010 13:07 
Kasutaja avatar

kus sul vanad veljed on?
oleks huvi nende kohta (kui istuvad peale jagile)

ja mis tagatuled sul on, sõber, kellel E32 750 '94 küsib :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.09.2010 20:24 
Kasutaja avatar

To: Scorpio Ghia:
Vanad veljed kuuriall, ilmselt jäävad omale talvekateks.Samas mul olemas jaguari 15" originaalid, mille pilte leiad lugejate autode teema alt jagnetist.
Ja tagatuled ikka e32 (92a.)omad, suunad toonitud tumedaks.Terved muidu.
Kui tal kollase suunaga, siis võib vahetada küll ja kui tal esimesed suunad ka kollased, siis võin need ka vahetada clearsmoke tulede vastu, mis mul omal küljes hetkel.Kuna ilmselt jäävad mu seitsmeka ainukseks nn. "tjuuning" elementideks uued veljed. 8)

Priit
53866697

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2010 11:54 
Kasutaja avatar

Teema lukku, kuna autot pole enam.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2010 12:33 
Kasutaja avatar

Räägi rahvale kah mis Oss korda saatis

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2010 12:35 

kui midagi põnevat siis terve sr orgija on üks suur kõrv :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2010 12:36 
Kasutaja avatar

Vana asi ju juba, kõik peaksid olema teadlikud...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2010 12:37 

kj kirjutas:
Vana asi ju juba, kõik peaksid olema teadlikud...

see on see sama 7. mis haapsalust mingi tatt varastas ja rimaks sõitis, pärast siin palus vabandust jne...?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2010 12:42 
Kasutaja avatar

Jah.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis