Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:10

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 66 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Ford Scorpio 2,9 V6 Cosworth,1995,Jalamees
PostitusPostitatud: 25.10.2010 13:02 
Kasutaja avatar

Sai siis see nädalavahetus oma Sierrast lahti,mõtlesin küll alguses müüa aga läks vahetuse peale asi.Vahetuseks pakuti 3-4 scorpat(alates 2,0 efi pintost lõpetades 2,9-ga),üks e30 soomest,1 hainina ja persetäis sierrasid.Diil sai tehtud Cosworth Scorpaga,kuna auto asus Raplas siis tuli mõelda kuidas sinna saada,algul mõtlesin tõmban kindlustuse peale ja sõidan,paraku ei jõudnud büroosse õige aeg.Üritasin treilerit sebida,ei saanud ka seda.Ei jäänud muud üle kui sõites minna ilma üv-ta ja kindlustuseta.
Nii tegimegi,võtsime 13 l bensu kaasa ja hakkasime läänemaalt rapla poole sõudma,kuna ise ei julgenud sõita Sierraga Rapla siis võtsin härra Stig´i kaasa,ise sõitsin Peukariga ees igaksjuhuks tulemuseks oli see,et võeti kuskil külavahel pm vahele....Koluvere lähedal(2 auto peale oli rikkumised:mõlemal autol puudusid vahtralehed,mõlemal puudusid volitused,Sierral puudus ülevaatus ja kindlustus lisaks kõigele,mõlemad saame politseid 180.- premeerida tubli töö eest)Raplasse jõudsime natuke ennem 22.00.Paberid vormistasime kiiresti ära,hakkasime tagasi tulema,pedaali põhja tallates tuli naer suule ka kohe päris mitu korda,teepeal muidugi lendas kojamehe hoovastik lahti,kuna keegi oli vask juhtmega seda parandanud.
Aga autost konkreetsemalt.
Tegu siis Ford Scorpio 2,9 V6 24v 152kw BOB Cosworth.Esmane reg. 22.05.1995, Eestis registreerimine 27.12.2001,värvus tumeroheline,sedaan kerega.
Tehnilises passis Versioon:C343/1636/2125
Mugavus:Mäluga el.istmed,istme soojendused,el. katuseluuk,kliimaseade(poolenisti),käetoed,kohtvalgustid,kompuuter,el.peeglid,ESP,ABS,ees ja tagu akende soojendi,kesklukk,udukad,turvapadjad.
To do list:Pidasin eile Riksiga(GTO) nõu,see muuseas tema vana saan ka.
*keretöid pisut(nt taga koopa äär ussitanud)+värviparandus
*ees ja tagastangel mõrad
*abs mängib mäkra,uus pagassis
*taha uued supordid ja kässar korda teha
*lambdad jamavad,mõni tuleks välja vahetada(mootori pöörded kõiguvad 50-150 rpm ja vahest ei kõigu üldse nt)
*esisillas paar puksi
*kasti tahaks manuaali panna,vanal pisut õli vähe sees ka...peaaegu miinimum
Igatahes ootused ja lootused on suured ehk saab GTO-ga kevade poole midagi teostatud ka,talveks läheb ta katuse alla igatahes,need soolased teed keeravad auto ikka totaalselt peesse kui regulaarselt ei hoolitse ja kuna elan linnas siis seda soola pannakse siia ikka usinalt.See nädal veel ARK-sse ümber reglama ja siis võib cossu stand by peale panna.
Pilt

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Ford Scorpio 2,9 V6 Cosworth,1995,Jalamees
PostitusPostitatud: 25.10.2010 13:41 

Tundub,et hea diil.
Tee siis korda!
EDIT:
Pilt

Viimati muutis ouc-, 25.10.2010 13:46, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2010 13:42 
Kasutaja avatar

no tööd on meil mõlemal palju aga ehk saab asja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2010 23:54 
Kasutaja avatar

manuaal kasti unusta ära BOB-ga

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 01:01 
Kasutaja avatar

mis siin unustada,kõik on võimalik,muidugi scorpa loodud mugavaks autoks,patt oleks seal lapata käike,ei tea,fakt on see,et see kast mis mul hetkel all on see kõike parema tervise juures ei ole(kuigi noh käike vahetab ilusti ja ilma tõrketa,ehk on viga väheses õlis ja vaja filtrit vahetada)igal juhul vaatame mis saab,nv koju siis teen rohkem pilte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 01:22 

minu mäletamist mööda segas bobil käigukasti vahetust auto juhtaju, mis oli mingit moodi käigukastiga ühenduses ning selle eemaldades tekkisid probleemid mootori juhtimisega.

lahedusi on tänapäeval muidugi lademetes alustades megasquirdist lõpetades......
aga ma võin sulle siin praegu vabalt hambase puhuda ka, sest viimati kui ise selle teema vastu huvi tundisn oli mitu aastat tagasi ja ei tundunud selle alla pandav vaev olema võrdeline tulemusega.
aeg areneb ja tehnika muutub. vb keegi nupumees on ammu mingi kiire ja odava meetodi välja mõelnud kusagil garaazinurgas.
edu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 02:58 
Kasutaja avatar

lõpetage ära, see manuaal kast ei anna midagi erilist juurde. mugavus kannatab. ma ise sõitnud nii manuaali kui atm vahet küll väga pole...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 10:07 
Kasutaja avatar

lifted kirjutas:
minu mäletamist mööda segas bobil käigukasti vahetust auto juhtaju, mis oli mingit moodi käigukastiga ühenduses ning selle eemaldades tekkisid probleemid mootori juhtimisega.

lahedusi on tänapäeval muidugi lademetes alustades megasquirdist lõpetades......
aga ma võin sulle siin praegu vabalt hambase puhuda ka, sest viimati kui ise selle teema vastu huvi tundisn oli mitu aastat tagasi ja ei tundunud selle alla pandav vaev olema võrdeline tulemusega.
aeg areneb ja tehnika muutub. vb keegi nupumees on ammu mingi kiire ja odava meetodi välja mõelnud kusagil garaazinurgas.
edu

minul oli BOB manuaal kastiga, see oli nii ammu, et läks meelest mille juhtmestik oli mu autol.. see oli Mondeo 2.5 oma (koos ajuga)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 11:44 
Kasutaja avatar

Scorpio Ghia kirjutas:
lifted kirjutas:

edu

minul oli BOB manuaal kastiga, see oli nii ammu, et läks meelest mille juhtmestik oli mu autol.. see oli Mondeo 2.5 oma (koos ajuga)

ei olnud mondeo oma. bob oma oli. sinu auto on ju ka minukäes... ma võrdlesin mondeo mootori jutmestikuga...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 12:26 
Kasutaja avatar

Muhe pill :rokib
sai enda v6 110kw joonetstaud kunagi,napilt saime ära :D
Nüüd ütleb gto et k6ik lambdad olid rikki + sada muud viga,aga oleks on paha poiss,tee siis korda ja saad suvel rallida :burnout

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 12:33 
Kasutaja avatar

Ford98 kirjutas:
Muhe pill :rokib
sai enda v6 110kw joonetstaud kunagi,napilt saime ära :D
Nüüd ütleb gto et k6ik lambdad olid rikki + sada muud viga,aga oleks on paha poiss,tee siis korda ja saad suvel rallida :burnout

1.lambda peaks okei olema,2 tükki peaks neil diagnosti omad olema,aga jah,tööd on ja olen sellega arvestanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 17:57 
Kasutaja avatar

GTO kirjutas:
Scorpio Ghia kirjutas:
lifted kirjutas:

edu

ei olnud mondeo oma. bob oma oli. sinu auto on ju ka minukäes... ma võrdlesin mondeo mootori jutmestikuga...

sinuni ta jõudis peale seda, kui keegi seal vahetas mootori jm kraami ;)
kui müüsin enda cossu, siis oli aeg vahetada õli jm hooldust teha, kuid kutt kes ostis, sõitis veel mingi 8k km vana õliga, ja lasi mootori kohviks, ja ma juba ei mäleta kes, aga pani teise mootori peale

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 23:55 
Kasutaja avatar

Njaa, siis kui GTO juures seisis sai ka seda masinat nähtud. Segu oli küll ikka pääääris rikas. Muidu tundus täitsa enamvähem viisakas masin. Mäletan isegi kuidas seda autot toodud sai. GTO-l oli vist päris hea "soe" ja nähtavus esiklaasist ei olnud ka just väga kiita. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.10.2010 00:13 
Kasutaja avatar

hetkel kütab auto ikka megahästi,ilusti käivitub,segu seal kui ma ei eksi siis õhutemp lugejaga kuidagi lakke pekstud,aga see ka minuteada nüüd korralik...igatahes,autot on ikka natuke teostatud:P põhja alla pole veel kiiganud...ei tea kas julgen ka :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.10.2010 08:53 
Kasutaja avatar

Scorpio Ghia kirjutas:
GTO kirjutas:
Scorpio Ghia kirjutas:

sinuni ta jõudis peale seda, kui keegi seal vahetas mootori jm kraami ;)
kui müüsin enda cossu, siis oli aeg vahetada õli jm hooldust teha, kuid kutt kes ostis, sõitis veel mingi 8k km vana õliga, ja lasi mootori kohviks, ja ma juba ei mäleta kes, aga pani teise mootori peale

Väike OT veel aga selle cossu esimene BOB mootor sõidab, siiani...polnud nii läbi midagi! Mootori ja elektrisüsteemi vahetuse tegin ise, kuna elekter oli täitsa p***e keeratud ja käigukast oli läbi, lisaks pakuti lihtsalt väga head mootorit. Alguses oli sellel ka BOB elektrisüsteem ja ajud...lihtsalt paljud lahendused olid mõtetult keeruliselt tehtud.

Jalamehele sooviks edu ja äkki saaks autost rohkem pilte? Kui õieti tehtud manuaal, siis on minuarust BOB väga lõbus mänguasi! Valesti tegemisel läheb mootori juhtimine avariireziimi ja sellega kaotad üsna palju jõudu!

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 66 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis