Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 19:42

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 137 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Audi 90 typ85 2.0 85' - Harry_R (LUKKU)
PostitusPostitatud: 07.02.2011 22:37 

Läks see kahe auto teema ühes topicus liiga segaseks.
85 kw, esivedu, manuaal käigukast.

Alustan tsiteerides ennast, kuidas ma selle auto omanikuks sain, kuupäev oli siis 18.09.2010.

Eile ta kogematta Audi klubi foorumist "Huviliste autod" teema alt leidsin, kus omanik poole sõnaga müüki mainis. Esialgu armusin autosse ja siis sai kohe õhtul kõne tehtud ja täna bussiga Tartusse sõidetud - sealt tagasi juba sellega. Audi siiski esiveduline, kuna ei näinud mõtet soetada teist nelivedust, selleks mul Blazer ja kindlasti tõhusam. Eesmärk oli just võimalikult soodsate ülalpidamiskuludega ja samas ka taaskord vähe haruldasem liikur. Ainuke lisa on katuseluuk ja see ka vändaga ning kui kütusenäidik ei kala, siis tegu on öko massinaga. :D Kaasas on ka hooldusraamat, mille põhjal võib lugeda läbisõidu reaalseks (280K lõpp on vist, kui umbestäpselt mäletan), seda usku süvendab ka salongi seisukord, mis on IDEAALNE, kena shokolaadipruun. Välimuses on koopaäärtel paar kohta, kus rooste on hakanud mullitama, aga kõik muu on sile ja sirge. Pisemaid nokitsemisi leidub, aga kõik on lihtsalt tehtav. Ei oskagi oodata, et 25 aastat vana auto uus peab olema, kuid oma vanuse kohta on ta hästi säilinud. Lõpupütti summutil ei ole, on 3'' toru, all on -30mm madaldust. Hinna kohta nii, et üle keskmise palga. :D
See mul tegelikult teine sama kerega Audi.
Panen mõned vana omaniku pildid, sest tal ilusa ilmaga ja puhtast autost tehtud. Minu tänastele klõpsudele eelnes 200km märga ilma:
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Natukese ajapärast tegi kütusenäidik mulle suuremat sorti tünga. :D

"Ja täna õhtul sain ka Audi käima jälle. Aitas bensu lisamine. :D Kütusenäidiku järgi oli ca. 15 toopi sees, aga mõtlesin, et äkki näitab see mulle aiateibaid. Saigi kanister bensu täis lastud ja Audisse valatud. Lõpptulem oli positiivne."

13.10.2010 sain uued kasutatud, kui korralikud esimesed suunatuled:

Pilt

Vahelduseks tegin pilte:

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

01.11.2010 soetasin Forssist uued suunatule pistikud 261 eeku 2 tk.
02.11.2010 paigaldasin uued kasutatud blinkerid, koos uute pistikutega:

Pilt

Vanad suunatuled jäid kappi paremaid aegu ootama, juhuks kui praegustega peaks midagi juhtuma. Ei jää vähemalt tühja auku.

Pilt

04.11.2010 ostsin Aabe varuosa poest uue õhufiltri, õlifiltri ja klapikambrikaane tihendi. Rahaline kulu 289.90 eeku.
Paigaldamata on nad siiani, ootavad kevadet.

10.11.2010 läks ta garaazi kevadet ootama, kuigi nädal hiljem pidin kasutama veel tema teenuseid, sest Chevy loobus oma genekarihmast.

Ja õige pidu algas 28.12.2010, mil ma hakkasin valet esitule klaasi vahetama. Nüüdseks on saanud sellest suurema mahulised keretööd. :D Järgneb pikem pildiseeria. :P

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Salong välja ja põrand puhtaks:

Pilt
Pilt

Ja sealt edasi:

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Vahelduseks veel üks kena pilt:

Pilt

01.02.2011 sain osa uusi plekid kätte:

Pilt

Asjad hakkasid järsku kole kähku liikuma ning 02.02.2011 oli Fronti juba treilal ja teel pleki - ja värvitöödesse.

Pilt

Ja hetkel tööd käivad:
Pilt

Viimati muutis Harry_R, 17.04.2011 12:06, muudetud 3 korda kokku.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Audi 90 typ85 2.0 85' - Harry_R
PostitusPostitatud: 07.02.2011 22:58 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Respect masin,korralik.Velg ehk võiks mingi erilisem all olla .Mis huinja iluvõre küljes on ,ilma selleta ehk veel õigem.Miskit selles masinas tundub kihvti,erilist aga mis see on ei oskagi täpselt öelda ,kogu tervik ja värk.
Mis tal velgede valemid on.Kusagilt välismaistelt piltidelt on nagu meelde jäänud ,et on pandud ka mingid uuemad orig ilukilbid suurematele velgedel ja ka päris kipa.
Mainin veel ,et esimestel piltidel ka teglt super konditsioon ja ka nende all olevate velgedega.
Uued numbrid ka tulevad või kasvõi vanade sarnased ja need kirjad luugil ka sellised kaheotsaga värgendused.

Viimati muutis oopc, 07.02.2011 23:07, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.02.2011 23:05 
Kasutaja avatar

Väga viis pill :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.02.2011 23:23 

sai kunagi ise ka sellist audit ehitatud,mu meelest üks ilusamaid audisi mis kunagi tehti ,mõnus oldskool pill ,hoia seda kindlasti :) :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.02.2011 23:23 

oopc kirjutas:
Respect masin,korralik.Velg ehk võiks mingi erilisem all olla .Mis huinja iluvõre küljes on ,ilma selleta ehk veel õigem.Miskit selles masinas tundub kihvti,erilist aga mis see on ei oskagi täpselt öelda ,kogu tervik ja värk.
Mis tal velgede valemid on.Kusagilt välismaistelt piltidelt on nagu meelde jäänud ,et on pandud ka mingid uuemad orig ilukilbid suurematele velgedel ja ka päris kipa.
Mainin veel ,et esimestel piltidel ka teglt super konditsioon ja ka nende all olevate velgedega.

Velg olude sunnil jääb see aasta sama, kuna keretöödele läheb minu esialgsest eelarvest kõvasti suurem summa :P, lisaks, et proovida ülevaatus (mis lõppes märtsi kuuga) läbida legaalselt, pean ma vähemalt vahetama 3" toru korraliku summutipüti vastu + lisaks täistule reflektorid taastama, vahetama (1000 eeku tk.) või hoopis uued tuled. Hetkel kaldun viimasele variandile.
Tiibadel lasen servad niiöelda "rullida" keretööde käigus, sest hetkel all olevad rattad käivad vastu. Kui keegi pakub korralikke 195/40/16 suverehve, siis andke märku, sest ka see päästaks.
Kuna nüüd hakkas C-kategooria tegemine, siis aega jälle natuke vähem, kuid lähipäevil proovin ära osta poleepasta ja esimesed suunatuled ja tagumised tuled ära poleerida. Vilt vaja soetada, mis põrandale läheb. Oh krt, tegemist on palju. :D

See aasta veel mitte, kuid ehk aasta - paari pärast loodan midagi sarnast näha enda garaazis:
Edit: sellisena olen ma seda autot oma vaimusilmas viimasel ajal näinud, pildi leidsin alles eile, seega ei kopeeri. Sain lihtsalt tõestuse, et tasub sellist malli hoida.
Nii madalaks võiks ma muidugi juba täna õhtuks saada, kuid ma hoidun vedrude lõikamisest. :D

Pilt

Viimati muutis Harry_R, 07.02.2011 23:29, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.02.2011 23:29 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Sellisena ma kujutasingi tegelikult ette.Tuled ka originaalsed võivad olla ning ei pea ka madal olema.. :D Kasvõi näiteks velg selline aga eks variante ka muid ja olgugi ,et ka esimestel piltidel asi tiptop.
Arvad ,et seadusilikult sa sellega läbi ei saa see kahtlane ja kui hullud need tuled siis ikka on.Kas proovisid ülevaatusel ka ennem juba käia ,et nii kindel ,et ilma altkäemaskuta läbi ei lähe.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.02.2011 23:39 
Kasutaja avatar

Väga lahe vanakooli masin 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 21:26 

Jagage nüüd oma teadmisi. Kuskohast saab liimiga 15mm paksust vilti?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 22:39 

usku kirjutas:
seda vildi asja ma ei tea, kuid ma mõistan, miks sa sellesse autosse kohe ära armusid. Kui sa mainid poole sõnaga auto müümise plaani, siis ma helistan sulle kohe ja olen 24 h jooksul sulliga kohal.

EDIT: seda muidugi siis, kui see mainimine enne madalaks laskmist tuleb :D

P.S See helistamise teema tuletab mulle, et ma pidin ühte lammarisse kõne tegema :) Kas on veel vaja või said juba mujalt? Piinlik.

Saatsin neile kirja, kuid Eestisse nad ei saada ja ma loobusin. Usast tellitud uued peeglid juba küljes. :)

See mul teine sellise kerega B2, kunagi esimene Audi oli samasugune. Saatuslikuks said iseendale antud lubadus ja selline pakkumine. Pikka mõtlemisaega ma endale ei võtnud, sest ca. 12 tundi jäi autoteema (mitte kuulutuse) vaatamise ja tehingu vahele. :D Otseselt müügis ei olnudki, omanik alles mainis enda värskest plaanist auto teemas.
Minu müügikuulutust ära niipea oota. :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 22:51 

Kas värvid täielikult üle ,kallis ehk on värvida kuid kui juba lammutatud ja tõsiselt asja nokitsema hakatud jne siis ehk oleks mõistlik ning kasvõi püksirihma hiljem pingutades vajadusel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 22:59 

Ei värvi. Siis oleks veel mõelnud, kui värvitooni vahetada, kuid praegune meeldib mulle. Uksed, katus, stanged ja kapott jäävad vanad. Kapoti värvimine oli mul plaanis, kui Urmas (töötegija) ütles, et ei ole mõtet, poleeriga saab auto ilusaks.
Põhiline on igasugusest roostest vabaneda, mis peaks ka lõpptulem olema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 23:03 
Kasutaja avatar

Vägev masin. Mul onul oli kunagi olnud selline aint 4 vedu ja räägib siiani vahel et parema juhitavusega masinat raske leida :) Mul muidu mõned mootori vidinad vedelevad(plokk koos alumise osa ja kolvidega), kasutatud aga tunduvad suht korras kui huvi võin sümboolse raha eest jalust ära müüa need.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 23:36 

madis1080 kirjutas:
Vägev masin. Mul onul oli kunagi olnud selline aint 4 vedu ja räägib siiani vahel et parema juhitavusega masinat raske leida :) Mul muidu mõned mootori vidinad vedelevad(plokk koos alumise osa ja kolvidega), kasutatud aga tunduvad suht korras kui huvi võin sümboolse raha eest jalust ära müüa need.

Hoian su pakkumise meeles, kuid loodan, et selle suvise hooaja peab mootor vastu tavaliste hooldustega. Eesmärk on järgmine talv olemasolevale jõuallikale kapitaalne uuenduskuur teha, mingit võimsamat mootorit ei plaani esiveolisele suvekulgurile.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 21:31 

Vana vilt sai põrandalt üles kakutud, paksuseks oli 15mm, nüüd oleks vaja see asendada. Vilt ise imab niiskust, mis ei ole hea, kuid jäi silma üks teine materjal - vahtpolüetileen. Kas see matt kõlbab põrandale panna, arvestades seda, et ma pean seda 2 kihti panema.

http://www.autosound.ee/est/home/catalogue/accesories/94/cat_id=532

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2011 06:34 
Kasutaja avatar

Väga hea & maitsekas näeb välja. Juba praeguse konditsiooniga (mõtlen olemasolevate velgedega). Vanad Audid on sümpaatsed - lihtsad & ilusad.

Loodetavasti suudad kunagi madalduse + need BBSid alla kruvida. Kuube & tooni pole tal mõtet vahetada. Sellises toonis on ta väga ilus.

Omalt poolt soovin jõudu & rulli sellesse harmoonilisse pereellu. :D

Ja kui saladus pole, mis need USAst tellitud peeglid ka maksma läksid? Pole kunagi varem ise sellega kokku puutunud. :-P

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 137 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis