Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.05.2025 02:17

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 85 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Peugeot 306 Cabriolet 1996 - Vipp
PostitusPostitatud: 17.02.2011 23:06 
Kasutaja avatar

Hei,

Kuna pole juba jupp aega siia foorumisse ühtegi rida kirjutanud, mõtlesin kirjutada autost mida nüüd viimased kuu aega olen putitanud.
Kõik sai alguse 9ndamal Jaanuaril, kui võtsin Autoplius´i müügiportaali ja vaatasin, et müütatakse Peugeotti.

Kuna eelmine suvi sai Cabrio maitse suhu tänu tollele uunikumile:
Pilt

Ei saa ju see suvi kehvem saada.
Ühesõnaga 9ndal müüjaga kõik kokku lepitud, vennal ja sõbral vaba päev esmaspäevaks kaubeldud, panime öösel kell 3 Leedu poole ajama. Auto oli enamvähem nii nagu telefonis räägiti ning saigi temaga 600km suverehvidega :) Eestisse sõidetud.

Pill ise sai põhimõtteliselt sihuke:
Pilt
Pilt

Roolivõim, ABS, el aknad, el peeglid, täielikult EL. katus, mis sõidab luugi alla peitu (tegelikult just selle pärast tahtsingi seda konkreetset Cabriot)
Putitamist siiski jagub. Hetkel ei viitsi siia nimekirja hakata koostama, mis vaja teha, seega hakkan hoopis kirjutama, mis tehtud.
Esimese asjana sai auto täiesti pulkadeks võetud, puhastatud, kraamitud, korrastatud, määritud jne. Mõtlesin, et nii on ja nii jääb.

Aga... Paar aastat olen suutnud igasugu "lolluseid" auto kallal mitte teha, aga enam ei suutnud instinktile vastu panna. :D Lisaks käis ka sõber nagu uni peale "teeme teeme teeme teeme teeme", niiet suurimad "tänud" temale, et üldse mingisugune putitamine aset leidma hakkas.

Leedukad olid tuunind esistange aukudesse rõvedad, helkivad võrgud, esimese asjana sai need eemaldatud. Loodetavasti asendan need musta võrgu ja udutuledega mingi hetk. Vb ka uue stangega, sest stange ei ole tegelikult selle mudeli oma ja ei lähe iluvõre disainiga väga hästi kokku.
Pilt
Pilt

Võrgud eemaldatud ja stange tagasi sätitud, ning tulede, kapoti ja iluvõre vahed paremaks sätitud, hakkasime tegema uksepolstreid.

Polster eest ära ning vana riie välja lõigata.
Pilt

Riide asemele õhukesest HDF´ist plaat.
Pilt

Kinnituspoldid fikseeritud, pahtel peale ja omakorda nahk ning seejärel polstrid paika tagasi.
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Tagumiste polstritega oli natuke keerulisem. Nendele ei saanud katteplaati peale teha, vaid pidin riidest tüki polstrist välja lõikama.
Rellakaga lasin tagant õhemaks, siis lõikasin noaga täpselt plastiku ja riide liitekohast lahti, katsin tükid nahaga ning vaigutasin tükid oma kohale tagasi.
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Praeguseks kõik - homme ehk on mahti polsterdus tagasi asetada.
Istmed saab ehk ka kunagi musta ja valge nahaga üle tehtud, aga enne pean leidma uued esiistmed, kuna nende konstruktsioonid on amortiseerunud. :)

Stay tuned ! Siia tuleb lisa. :rokib

PS: Kui keegi teab, kus keegi jupitaks sellist cabriot või 3uksega 306´e võiks mulle teada anda, igasugu pudinaid oleks vaja, mis mul hetkel katki või rikutud.
Auto24´s müügis olevaga olen kursis.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Peugeot 306 Cabriolet 1996 - Vipp
PostitusPostitatud: 17.02.2011 23:27 

tore, et keegi viicib ka sellise prantslasega tegeleda, kahjuks küll ma enda oma ei plaani juppideks koorida ja see vist ei sobiks ka mul 98a. Xsi

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2011 23:41 

Kõige kummalisem on minu jaoks see, et cabrio autosse üldse tekstiilsisu paigaldatakse. Aga ega prantslased ei oskagi autosid teha. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.02.2011 00:33 
Kasutaja avatar

FreeFaller kirjutas:
tore, et keegi viicib ka sellise prantslasega tegeleda, kahjuks küll ma enda oma ei plaani juppideks koorida ja see vist ei sobiks ka mul 98a. Xsi

Auto välimus mulle iseenesest meeldib ja sõita on ka kuidagi mõnus nii vana auto ja Cabrio kohta, seega võib natuke tegeleda.
Üht koma teist võiks ära kruvida küll sinu omalt. :D

Harry_R kirjutas:
Kõige kummalisem on minu jaoks see, et cabrio autosse üldse tekstiilsisu paigaldatakse. Aga ega prantslased ei oskagi autosid teha. :D

Kummaline tõesti. Escordil oli ka kaltsust sisu, aga no selle pärast ju autot ostmata ei jäta.
Samas hinnaklassi saaks veel Audi 80 või mõne Meeriklase millel kindlasti nahksisu, aga noh - Audi 80 on maakera kõige koledam auto mu meelest ja se Pegott tõusis esimesena silmapiirile.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.02.2011 00:35 

Loodame siis Peugeoti all näha sama ilusaid velgi nagu Fordil.

Ps. Mihklil on ka ju selline Pesukott, tal ikka mega velg all, oled juba tutvunud ? :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.02.2011 00:44 
Kasutaja avatar

Paks1 kirjutas:
Loodame siis Peugeoti all näha sama ilusaid velgi nagu Fordil.

Ps. Mihklil on ka ju selline Pesukott, tal ikka mega velg all, oled juba tutvunud ? :rokib

Vallerid ei ole hetkel prioriteet, kuigi need samad 18" mis Fordil all olid on mul endiselt Garages. 8)
Mihkli omaga olen kursis - väga kena paistab iga kandi pealt. :hail

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.02.2011 01:58 
Kasutaja avatar

Vot selle mehega läheks mina kasvõi kell kolm öösel kundasse kaklema, sest mitte iga mees ei julge omale leedust autot tuua. Mitmest autost siis see "Leedu Autotööstuse" pärl kokku pandud on? :-P

A Tõsisemat juttu ka: kombekas oleks panna siia ka vähe tehnilisemat infot - kui suur mootor, mitu kW oli tehasest ja mitu kW on sinu persedüno järgi vähemalt rohkem? Raudselt on ennem saksas olnud eramendi auto? Mitmele M5-le oled koti pähe tõmmand? On see auto ikka ainuke eestis?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.02.2011 02:13 
Kasutaja avatar

Salupa kirjutas:
Vot selle mehega läheks mina kasvõi kell kolm öösel kundasse kaklema, sest mitte iga mees ei julge omale leedust autot tuua. Mitmest autost siis see "Leedu Autotööstuse" pärl kokku pandud on? :-P

A Tõsisemat juttu ka: kombekas oleks panna siia ka vähe tehnilisemat infot - kui suur mootor, mitu kW oli tehasest ja mitu kW on sinu persedüno järgi vähemalt rohkem? Raudselt on ennem saksas olnud eramendi auto? Mitmele M5-le oled koti pähe tõmmand? On see auto ikka ainuke eestis?

kurjam. jaanid pole veel käeski & juba üle võtt'n'. aparaat ise muidugi noobel

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.02.2011 09:21 
Kasutaja avatar

Kenaa. Sama pill seisab Haljalas?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.02.2011 11:22 
Kasutaja avatar

Salupa kirjutas:

Haahaahaaa, Salupaga meil omad teemad. :D

Tehnilise koha pealt on tegemist 2.0 liitrise mootoriga, mille VÄHEMALT 89kw tagavad küll säänse kiirenduse, et tundub nagu tegu oleks forssitud eks Saksa kiirteepolitsei pilliga. Kw hetkel ma arvan, et 89+++++-----++++, sest turpsi pole veel installitud, aga õli on juba vahetatud ! :)

KristjanH kirjutas:
Kenaa. Sama pill seisab Haljalas?

Seisab mul maja otsas siin jah vaheldudes erinevate sõidukitega. :)
Sa oled üks nendest hulludest, kes siin 24/7 BMW´d lappesse lasevad w ? See väike külake on suht hulluks läinud siin, kõik on järsku diffrikunnideks hakanud ja kunagi ei tea, mis kurvis järgmine vennike Bemm lappes vastu lendab. :uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.02.2011 11:29 
Kasutaja avatar

Täitsa kena pill, meeldib just see ,et katus sinna tilbendama ei jää nagu mu kadetil.
Need fordi alt pärit veljed peaks isegi istuma peugoole auguvahe poolest vist ju?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.02.2011 11:46 
Kasutaja avatar

Erandina suutsid sina kiusatusele vastu panna ja ei kukkunud autot tuues suvekummidega driftima.
Ma loodan,et helipool saab ka vähe lisa

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.02.2011 12:15 
Kasutaja avatar

Välimuse suhtes ka mingeid erilise plaane on? või jääb Orig?

Terv
Strife

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.02.2011 16:08 
Kasutaja avatar

offline kirjutas:
Täitsa kena pill, meeldib just see ,et katus sinna tilbendama ei jää nagu mu kadetil.
Need fordi alt pärit veljed peaks isegi istuma peugoole auguvahe poolest vist ju?

Teoorias võiks istuda alla jah, aga juba praegused talvekad 185/65 R15 käivad iga kandi pealt logaritesse, niiet ma väga ei panustaks, et ma need tõllarattad siia alla keeran. :)

Mossemeez kirjutas:
Erandina suutsid sina kiusatusele vastu panna ja ei kukkunud autot tuues suvekummidega driftima.
Ma loodan,et helipool saab ka vähe lisa

Selles mõttes läks hästi jah.
Heli koha pealt vedasin voolujuhtmed, 3 RCA paari ja uued kõlarijuhtmed ustesse ja polstrite taha.
Kõlarite koha pealt midagi hirmsat ehitama ei hakka. Tagumiste polstrite taha läksid Hertz ECX570, ette tulevad mingid kompod ning neid jääb mängitama Älpaini 4kanaliga võimendi. Oleks juba tagumised võimu taha ära ühendanud, aga polstrite paika panemisel vist tuli miski juhe kõlari tagant lahti, seega ühe poole kõlar ei andnud ühendust ja sellega sai mott otsa, kuna sisu nüüdseks jälle koos kõik. (Kusjuures suht esimest korda mõtlesin, et panen ilusti klemmide külge otstega, et saaks lahti ühendada kui vaja - ennemalt olen eranditult kõik kõlarid juhtmete külge jootnud.)

Eks ma mingi õtsarikasti ehitan sinna, vb veits klaasi, peeglit ja valgust kah - eks paistab kuidas motti on.

strife kirjutas:
Välimuse suhtes ka mingeid erilise plaane on? või jääb Orig?

Terv
Strife

Ausalt ei oska öelda hetkel. :)
Kui see auto mind välja vihastama ei hakka igast otsast lagunemisega, siis on kõik võimalik.

Praegu näiteks vedasin 2 tonnist bussi mööda jääs teid paela otsas, niiet pill ei teind teist nägugi. :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.02.2011 16:14 

see 89kw juba päris hea jah :D mul 100kw juba veica rohkem probleeme nimelt pidamisega, taob kiirelt tühja kui jää ratta alla satub :P

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 85 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis