krss kirjutas:
Vuffel kirjutas:
Nohjah

Turbo kohalt- on endal-sõpradel mitmeid turbodega autosid olnud ja pole veel ühelgi turbo vahetust ette tulnud...aga eks see on kasutajas kinni ennekõike. Ülisuurt rolli mängib siinkohal õli kvaliteet ja õlivahetuse välp. Sellise auto puhul on 10000km ilmselt selge overkill.
+1
Naisele ostsin kunagi turboaudi esimeselt omanikult, kellal üle 600tkm ja hooldusraamatus õlivahetused kõik 5tkm tagant, praegu Volvo turbo originaalina üle 400tkm... aga samas enamus turbokaid, mille ostnud olen, on nt turbo jahutuse tsirkulatsioonipump olnud rikkis. Ja kuna mul olnud läbisõidud sinna 100tkm lähedale igal aastal, siis ostes selliseid "pisivigu" likvideerimata ja ainult turbosid vahetades vist saakski ainult nende vahetamisega tegeleda... Siit ka küsimus, et kui paljud turbokate omanikud on üldse kontrollinud jahutusvedelikuringe eest vastutava elektrilise pumba korrasolekut? St kui kõik need pisiasjad on korras, on ka turboka pidamine tõenäoliselt mõistlikus hinnaklassis. Kui aga osta auto sõiduks nii, et ostes kohe kogu autot üle ei käi, kaldun kah nende leeri, kes arvavad, et tudengi rahakotile pole see just kõige mõistlikum valik. Turbokatega on see "häda", et nendega ei kõlba sõita pikalt "tahma kogudes", aga ressurssi sihtotstarbeliselt kasutades nõuab auto ka erikohtlemist ning pidevat tähelepanu, niiöelda hingelist sidet probleemide ennetamiseks. Lihtsalt tarbimiseks on mõistlikum võtta Toyota Celica vms, kui hing nõuab välimuselt sportlikku autot, kuid mootori hingeelu vastu samas huvi puudub. Ja kui see huvi oleks olemas, siis selliseid küsimusi ei tekiks, kuna pole olemas lahendamatuid probleeme, on olemas vaid liiga pealiskaudne huvi neid lahendada...
+1 taas ning lisan, et tudengile pole vist väga vaja turboga varustet autot. Antud masin võtab sama litraasiga vabalthingavast ju rohkem kütet ning nagu ka eelpool mainitud, ülalpidamine võib osutuda raskeks - kui just auto kõrvalt karsklaseks ei ole plaanis hakata.
"krss"i poolt pakutud variandile (celica) on ju veel alternatiive (aga alustuseks paar sõna Celicast). Endagi perest paar celicat läbi käinud ja nende kohta laimu ei saaks ajada. Mootorid kui sellised olid head - 1l võeti mootor laiali peale pea 4 kuulist seismist (oodates euroopast ja aasiast varuosasid pisikesel hüppel lagunenud sildade remondiks), oodati veel ca 7 kuud (just kontrollisin enne jutu kirjutamist asja üle), et saada kätte kõik 4 uut kolbi, pandi asi kokku ja käis jälle ca 160tkm meie pere käes, edasine saatus teadmata. Ning teine celica - ei sattunud õnneks hüppesse - läbisõit 360tkm kui sai minu kätte. Lahkus minu käest ca 417tkm läbisõiduga vanarauda (peateele tulistas mingi tibi 325ga(e30) ette). Rooste on tõesti nende masinate Vaenlane. Aga nt Audidest soovitaksin sellisele väiksema mutrivõtme kogemusega mehele 2.2t MC1 või MC2 mootorit. Tegu ju täiesti arvestatavate võimsustega ning ka hooldusel pole väga suurt kulu.
Loomulikult ka need mootorid võivad olla läbi, aga kui teha korralik kontroll enne ostu siis võib olla kindel, et seal midagi ka lambist ei "lenda" - MC1 mootoriga ajasin mina ca 80tkm läbi ainuüksi 3 õlivahetusega + tagumised klotsid = tegu oli treseriga
http://www.treser-audi.de/images/normal/44/s200grill.jpg, alustades ostust ja siis ca 30tkm (auto oli chippitud - vägagi usaldusväärse ja siiani olemasoleva softiga/liikus paremini kui stock, kasutatud 3b mootor - 165kw mälu järgi)