risto995 kirjutas:
Tegelikult on olemas üks vägaheas korras 1996 vectra b olemas millel mootoriks 1.6 16klapiline õmblusmasin
1.6 16v on selle Vectra kõige mõttetum mootor. Kütust kulub keskmiselt 8l/100km ja liigub ikka väga kehvasti.
1.8 16v keskmine kütusekulu on 8,4l/100km ja 2.0 16v 8,6l/100km ning kiirendus ja vastupidavus neil suurematel mootoritel märgatavalt parem.
1.6 8v 55kw mootoriga Vectra B keskmine kulu on 7,6 ja see mootor on kõigist uuematest töökindlam. Kuigi siis pigem juba Vectra A, sellel sama mootirga keskmine kulu 7l/100km ja kiirendus ka parem.
Kui ökonoomsust otsid, siis mingi väike jaapanlane. Toyota, Mazda, Honda. Mõni alla 1000kg tühimassiga ja alates 1.4 mootoriga peaks keskmiselt 6-6.5l/100km hakkama saama ja on seejuures piisavalt ergas.
See jutt siis kõik bensiinimootorite kohta.
Leian ,et siiski on siin mängus parema jala raskus , diislite puhul see küll niijubedalt tunda ei anna kütusekulus kuid bensukatel küll . Olen siiamaani hakkama saanud väikse seat ibizaga 1.4 44kw siis see vectra 1.6 74kw on seal kõrval juba lennuk , ning ei saaks just öelda et see väike seat ökom oleks tulnud . Ei pea enam bensu mootoritest jahuma ,kuna olen oma otsuse teinud ,jään sellele vectrale truuks vähemalt üheks aastaks kuna masin on 2011 eestisse toodud ,hooldusraamat on otsastlõpuni täidetud , roostet esineb ainult 1 tagumise ukse ääres ala 5cm ja masinal on võrreldes seatiga meeldivalt lisasi. Mingit raha ma nkn selle masina eest ei saaks niiet parem jätan endale . Edasi las jääda see ainult ainult peugeoti teemaks , juhuks kui mõnel peaks tekkima kunagi mõte omale samasugust soetada.