Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 20:55

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Ford focus 1.8tdci
PostitusPostitatud: 12.02.2013 21:24 
Kasutaja avatar

Tervist , viimaselajal on hakanud 2 ukselised pisikesed focused aina rohkem meeldima . Oma üllatuseks leidsin, et neid toodeti ka väikese diisel mootoriga .

Seega ootakski ,et keegi räägiks mulle nendest väikestest punnidest.
Aasta vahemikus 2001-2005. Kuidas nende mootorid vastu peavad ?
Eriti oleks huvitatud 85kw versioonist . Mis on nende tüüpvead ja kuidas ülalpidamis kuludega on?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Ford focus 1.8tdci
PostitusPostitatud: 12.02.2013 22:19 
Kasutaja avatar

viewtopic.php?f=52&t=107582

sellest teemast saad kõik vajaliku. :D

Väiksesed nopped.

"fjord ei oska masuudipresse tänaseni teha"
"ei pidavat jah väga õnnestunud masuudid olema"
"Fordi diislid kõige paremad just ei ole!"
"bensukad suht murevabad"
"Bensukad eriti ökod pole"
" liiklesin paar kuud 100 kw diisliga ja olin väga rahul"

Saad ise ka aru...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2013 22:55 
Kasutaja avatar

highrankin kirjutas:
http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?f=52&t=107582

Väiksesed nopped.

Saad ise ka aru...

Ootaks inimesi kes on ise reaalselt omand mõnda fordi diislit sellise mootoriga , üks kes oli seal foorumis omanud ei ütlenud midagi halba . Kuna auto on nkn plaanis saksast tuua siis roostega väga muret olla ei tohiks . Ühesõnaga peaks vägapalju olema kinni eelmistes omanikes ning need nö tüüp vead mis seal kirjas olid peaks spetsialist tuvastama esimesel vaatlusel/sõidul .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2013 23:10 
Kasutaja avatar

highrankin kirjutas:
http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?f=52&t=107582

Väiksesed nopped.

Saad ise ka aru...

Kus nüüd lendas fakte ja tehnilist juttu. :D :D Hea on näha, et kõik on ilusti ära põhjendatud ja ei ole tegemist lihtsalt lahmimisega ja "naised saunas" jutuga. :D

Ei ole selle Fordi diislil midagi rohkem viga kui igal teisel uuema aja Common rail diislil. Pihustid, hooratas, kehva kütus ja veel kehvemad eelmised omanikud. Üks sama teema neil kõigil, on ta Ford või Volkswagen või mis iganes.
Kui saad hooldatud masin ja hooratta ning kütusesüsteemi üle vaatad siis pole Fordi diislitel häda midagi. Saad suhteliselt vähese raha eest päris palju autot.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2013 23:16 
Kasutaja avatar

Ei ole see jutt ka päris kuld. Töötasin ettevõttes kus parandati pihusteid ja pumpasid, vahepeal tekkis tunne, et tegu on Fordi esindusega, kuna neid oli seal ikka väga palju. Ühesõnaga, pumbad on nõrgad, pump läheb tuksi, kasutatakse kehvasid küttefiltreid ja see rauapuru keerab ka pihustid tuksi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 13:40 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
risto995 kirjutas:
Ootaks inimesi kes on ise reaalselt omand mõnda fordi diislit sellise mootoriga

Omanud. Aga see, et minul üsna lühikese aja jooksul probleeme polnud, ei tee olematuks neid tüüpvigu. Ma võtaks selle eelneva jutu kokku nii, et milleks üldse neid diisleid vaadata, kui Ford on alati suutnud teha täiesti korralikke bensumootoreid?

Mul on tähtis ökonoomsus , kuna elan ise linnast väljas on sõitmist palju . Bensukat ei taha juba sp ,et fordi bensukad on väga jänused.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 13:54 

Võta 1,6 liitrine bensukas manuaalkastiga ja sõidad murevabalt.
Suvel võib maanteel naeruväärseid kütusekulunumbreid saavutada, kuna viienda käiguga maanteekiirusel on pöörded üpris madalad. Endal peres 270 tuhat km läbinud bensukas, mis on uuest peast enda käes ning hooldatud korrektselt.
Keskmine kulu on sinna 7 kanti, maanteel saab suvel vabalt alla 6 liitri sõidud tehtud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 15:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma vist siin ühes teemas rääkisin küll veidi suuremast Focusest, kuid sellele vaatamata 85kW diislist:

Umx kirjutas:
...
Ja Focusega on mul kogemus 2006.a. universaalist: juhitavus ja kiirendus OK (mul oli 1,8 turbodiisel, manuaal). Viimane muidugi juhul, kui väldid kooslust 1,6-liitrisest bensiinimootorist ja automaatkastist.
Kestvus: muidu ok, aga kõrgsurvepump ei pidanud vastu ja seda vahetati garantiiaja jooksul kaks korda. Ja kere viskas värvi maha kahest kohast - tagarattakoobase tagaservast (stange ja kere vahe on väike ja liiv hõõrub värvi laht) ning küljekarpide tagaservast. Hiljem pandi sinna küljekarpidele vist mingi kate peale.

Focusega on Info-Auto, mille kohta ei tahaks nagu midagi eriti head öelda peale selle, et Tallinnas meeldis mulle Kadaka Info-Auto rohkem (Kassi tänaval vist?).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 15:16 
Kasutaja avatar

risto995 kirjutas:
Mul on tähtis ökonoomsus , kuna elan ise linnast väljas on sõitmist palju . Bensukat ei taha juba sp ,et fordi bensukad on väga jänused.

Seda, et Fordi diislid ökonoomsed ei ole ei saa vähemalt keegi väita, et kui ökonoomsust taga ajad on nad väga hea valik.
Tehnilises mõttes oleks bensukas kindlasti turvalisem valik aga kui ikka väga palju sõtmist on siis tuleb tõsiselt arvutada kumb rohkem ära tasub. Lihtsalt jälgi, et hooratas oleks korras ja ei kolksuks, pihustid korras või veel paremal juhul juba vahetatud ning lihtsalt tangi korraliku kütust ning hooldustega ära koonerda.
Kütusefiltrina kasuta ALATI originaalfiltrit, on küll kallim aga võib säästa sind suurest remondist.

Põhi probleem nende diislitega ongi see, et kuna auto saab kätte väga soodsa hinnaga siis keegi ei raatsi autosse investeerida, sest tegemist on ju kõigest Fordiga. Bemmi või Audi puhul ei ole paar tonni autosse investeerimine mingi probleem aga kui Fordi alla peab rohkem kui mõnisada eurot panema siis on Ford mõttetu pann. Niimoodi liigubki väga palju perses pihustite ja vigase hoorattaga masinaid mis lükatakse kohe müüki selle asemel, et natuke autosse investeerida ja masin korda teha.

Ise olen Mondeoga kõik need probleemid omal nahal üle elanud tänu idioodist eelmisele omanikule aga nüüdseks on auto ideaalses korras ja sõita on väga hea. Kütust võtab üli vähe, ruumi on palju, käib vaikselt, liigub edasi hästi ja üldse on hea auto.

Vaadake ikka sama tehnoloogia ja ajastu diisleid ehk siis Common rail diisleid kahemassiliste hooratastega ja ei ole vist ühelgi tootjal sellist mootorit pakkuda millel nendega häda ei oleks. Mõnel tootjal on lihtsalt rohkem fanaatikutest fänne kes lihtsalt keelduvad uskumast ja tunnistamast, et ka nende diislil on probleeme rohkem kui küll. Töökindel diisel on praegusel ajal sama haruldane ja müütiline tegelane kui lumeinimene.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 15:36 
Kasutaja avatar

Mul oli 85kw mondeo diisel 2001 aasta ja olin väga rahul. Omasin seda autot alla kuu aja :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 23:14 
Kasutaja avatar

jarxz kirjutas:
risto995 kirjutas:

Seda, et Fordi diislid ökonoomsed ei ole ei saa vähemalt keegi väita, et kui ökonoomsust taga ajad on nad väga hea valik.
Tehnilises mõttes oleks bensukas kindlasti turvalisem valik aga kui ikka väga palju sõtmist on siis tuleb tõsiselt arvutada kumb rohkem ära tasub. Lihtsalt jälgi, et hooratas oleks korras ja ei kolksuks, pihustid korras või veel paremal juhul juba vahetatud ning lihtsalt tangi korraliku kütust ning hooldustega ära koonerda.
Kütusefiltrina kasuta ALATI originaalfiltrit, on küll kallim aga võib säästa sind suurest remondist.

Põhi probleem nende diislitega ongi see, et kuna auto saab kätte väga soodsa hinnaga siis keegi ei raatsi autosse investeerida, sest tegemist on ju kõigest Fordiga. Bemmi või Audi puhul ei ole paar tonni autosse investeerimine mingi probleem aga kui Fordi alla peab rohkem kui mõnisada eurot panema siis on Ford mõttetu pann. Niimoodi liigubki väga palju perses pihustite ja vigase hoorattaga masinaid mis lükatakse kohe müüki selle asemel, et natuke autosse investeerida ja masin korda teha.

Ise olen Mondeoga kõik need probleemid omal nahal üle elanud tänu idioodist eelmisele omanikule aga nüüdseks on auto ideaalses korras ja sõita on väga hea. Kütust võtab üli vähe, ruumi on palju, käib vaikselt, liigub edasi hästi ja üldse on hea auto.

Vaadake ikka sama tehnoloogia ja ajastu diisleid ehk siis Common rail diisleid kahemassiliste hooratastega ja ei ole vist ühelgi tootjal sellist mootorit pakkuda millel nendega häda ei oleks. Mõnel tootjal on lihtsalt rohkem fanaatikutest fänne kes lihtsalt keelduvad uskumast ja tunnistamast, et ka nende diislil on probleeme rohkem kui küll. Töökindel diisel on praegusel ajal sama haruldane ja müütiline tegelane kui lumeinimene.

Vanu mersu diisleid ikka veel liigub :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.09.2013 23:54 

Olen omanud 2000a 1.8 TDCI 66kw diisel focust 3a. Masin käivitub ka -30 külmakraadidega esimesest pöördest. Peale õli pole pidanud mootoris mitte midagi vahetama. Hammasrihm sai vahetatud kindluse mõttes. Aga mingeid anomaaliaid pole esinenud tänaseni. Tundub, et erand kinnitab reeglit. Tuleb lihtsalt regulaarselt õli ja filtreid vahetada ja sõidab muretult. Kütusekulu on võrdväärne priusega, vb isegi väikesem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.09.2013 12:52 

tere, mul emal selline, 1,8 tdci 03 aasta, sellel on 74 kw....peres see olnud juba 6 aastat, ls on 400 tuhat....probleeme on olnud, kuid autosõidab korralikult, korra pihustid ja pump vahetatud, põhjuseks oli tookord sitt küte, seega igast solki ei maksa tankida.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis