Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 19:42

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 28 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Uus või kasutatud auto
PostitusPostitatud: 24.10.2013 10:55 

No 150k läbisõidu puhul kipub see magus kiht olema võetud juba...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2013 10:56 

Just ja eriti VAGi puhul. Kiidetakse neid rohkem kui asi väärt on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2013 12:15 
Kasutaja avatar

Ma olen küll siuke vend kes uut masinat osta ei tahaks. 10-12 aasta vanused masinad vastavad minu nõuetele täielikult veel. Mugavus tähendab täna mulle sama mis 10 a tagasi, seetõttu ostaks enne mingi W140, ja lapiks sinna remondiraha sisse ja kestaks niikaua kui mul vaja on, kuna hind enam ei kuku. Selle asemel et mingit uuemat Passatit. Linnamasinat vaja, siis krdi mingid cidruni C2 jms ka kommiraha eest.
Minu meelest on juba olukord selline et tasub juba mitut autot pidada, ala suuremat diislit pikemateks otsadeks ja linnamasinat tööle-koju sõiduks. Ikka tuleb odavam kui uus asi osta, ja kaob see remondimure ka ära, kuna kogu aeg varuauto olemas. Kui ainult parkida saab :D
Üleüldse on kasutatud autosid nii palju ja hind on ikkagi odav ja seetõttu ei näe mõtet kordades rohkem maksta uuema masina eest, mille hoolduskulud on oluliselt suuremad, knowhowd vähem, ja siukseid pahasid lisasid ka juures, ala DPF ja mingid perses DSG-d jms. Kui oleks hirmus palju sõita vaja... Valiksin ikkagi mingi ennast tõestanud 10 masina ja maksaksin pigem selle remonti ja tean et kestab. Selleasemel et uuel autol mingi 2 aasta pärast tüüpveaga kokku puutuksin.
Ja üleüldse :D Endal on ikkagi parem tunne kui sõidad 3 aasta vanuse lexusega selle asemel et tutika Kiaga
Kui transafirma boss oleksin ja rekka ostma peaksin, siis ostaksin tutika

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2013 12:16 

Ma ei mõista miks peetakse sellisel juhul VAGi taksosid Saksamaal kuni 300 000 km? Mis seal siis "magusa" kihi all muutub. "Magus" kiht maksab 7500€ aastas.
2 aastane auto on piisavalt uus et edasi murevabalt teenida. Lisaks on tehtud garantii lõpus põhjalik kontroll.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2013 17:18 
Kasutaja avatar

Inferno kirjutas:
kasulikum on osta siiski natuke vanem auto,raha mõttes. Tuleb hea ost teha lihtsalt.
MURETUM ja mugavam on uus auto,

erinevad asjad.

S6ida audiga aastas 30k 8k asemel ja räägid muud juttu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2013 18:22 
Kasutaja avatar

oota mida ma nüüd aru ei saa, ostate uue auto ja sõidate 2 aastat, ning müüte poole odavamalt maha ning nurisete, et hävisite? :kill Mingi naabrist parem värk vist, et iga 2 aasta tagant uus on vaja osta. Pigem mõelge nii, et ostate uue auto ja sõidate sellega aastakümme vb, siis on mõtet uus osta, aga iga paari aastatagant küll ma ei näe mõtet, sellisel juhul juba tõesti 10 a vana.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2013 18:25 

Ega tänapäeval pole auto enam vaid tarbeese vaid ka elustiili üks osa. 2 aastaga võib vabalt autost ära tüdineda ja tahta midagi muud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2013 18:28 
Kasutaja avatar

pigem mingi puudujäägi kompenseerimine.

EDIT: 90ndatel, kui eesti alustas iseseisvalt hakkasid liikuma eesti tänavatel vene autodest kõvasti kiiremad, kuid väga vanad lääneautod, need olid elustiili osad inimestel, praegu kui tänavad on täis igasuguseid uhkeid autosid, pole küll auto muud, kui tarbeese.

või elustiil ongi hävida iga kahe aasta tagant poole auto hinnaga?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2013 18:32 
Kasutaja avatar

lustikummut kirjutas:

EDIT: 90ndatel, kui eesti alustas iseseisvalt hakkasid liikuma eesti tänavatel vene autodest kõvasti kiiremad, kuid väga vanad lääneautod, need olid elustiili osad inimestel, praegu kui tänavad on täis igasuguseid uhkeid autosid, pole küll auto muud, kui tarbeese.

Hetkel siis vanad Akaheksad ja seitsmesed on ka siis elustiili osad, sinu loogika järgi?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2013 18:50 
Kasutaja avatar

minu loogika kohaselt on tänapäeval auto tarbeese, kui kellelgi on tõesti elustiil sõita hommikul 20km tööle ja õhtul samapalju koju a8 v 700 bmw'ga, siis väga vabandan, kui solvasin. Ja 90ndate alguses ei olnud ikka päris igal mehel (v naisel) võimalik võtta endale kallist autot liisingusse, seega kes tooaeg sõitsid nendega, nende elustiili juurde need tõesti käisid, kuid tänapäeval saab iga kontoritööline endale liisida kasvõi leksuse, kui vaid tahab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2013 01:25 
Kasutaja avatar

lustikummut kirjutas:

Kui mulle meeldib ja tahan sellist autot siis miks mitte, mis kompenseerimine.
Näiteks armani särk, suur maja või kallis käekell kellegil on ka kompenseerimine?
Lihtsalt naljakas on lugeda, et alati kui luks autod jutust läbi jooksevad siis tuleb keegi ja lõpetab teema taolise väitega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2013 10:24 
Kasutaja avatar

Need kes räägivad siin riistapikendustest ja kompenseerimisest ei saa ka reeglina endale selliseid asju lubada. Ma mõtlen nagu tõesti et tahan lähen järgmine kuu soojamaa reisile, tahan ostan endale 10000 eur auto sulas jne. Osad tõesti saavad ja raha tulebki nautida, muud selle eest ei saa. Enamustel selliseid võimalusi ei ole. Kui selline 1000 eur kuupalgaga palgatööline võtab mingi 400 eur kuus auto liisingusse, siis on otsus tõesti ebamõistlik ja võib asja liigitada nii nagu eespool mainitud.

Teemasse, ise ka ei ostaks 15k poekäru, pigem sõidan mõne vanema ja uhkema kasutatud masinaga. Neid 10 vanuseid autosi mis ennast tõestanud ja korralikult hoitud, neid ju ikka liigub veel. Ja saab neid juba päris odavalt. Ise ka põhimõtte pärast ei taha mingit laenu/liisingut võtta.

Ise sõidan vana hea 525 TDS E39ga, sain ta 1400 euro eest, ülevaatust pikalt, kindlustust pikalt, kast automaat, kõik vajalikud lisad olemas, keskmine küttekulu 6.5, 100km hind 7 eur. No mitte ei raatsi koguda euri selle jaoks et nüüd poole aasta pärast midagi uuemat ja paremat osta, olen teinud seda palju kordi ja oi kus kahetsen, oleks kõvasti raha alles. Kopa on ette visanud see autode vahetamine. Eks vaese inimese elu on veits nukker jaa :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2013 11:51 
Kasutaja avatar

Ma saan aru, et tegemist juba peaaegu perekooli foorumiga. Aga poleks uskunud, et mõnele siin on auto ainult tarbeese.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 28 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis