.Alar. kirjutas:
kalle kirjutas:
Misasja jaoks sul teda vaja on? Kui igapäevasõiduks siis unusta ära. Kui paar korda aastas tahad tiiru teha, siis võib hädapärast olla ka. Igal juhul ostes vaata raudselt et tagant auru ei aja, neil plokikaaned ulmesitad, aga ülekere üldse üks suht ebaõnnestunud auto
Kõlab tüüpilise naabri sõbra poja ema käest kuulsin jutuna. Oled omanud? Paar aastat tagasi soetatud üks 93a Pajero lumehangest, auto oli prakt liikumatu 6 aastat olnud. Kere oli küll kehvasti eelmistest haavadest remonditud. Käivitamata sai soojenema veetud, uus aku peale, uus jahutusvedelik ja järgmise päeva õhtuks auto käis ja käib siiani. Hoolega oleme teda uputanud mutta ja vette (ilma snorklita ca 80cm sügav vesi). See kõik andis tunda eelmine talv, kui k.kast undama hakkas, nimelt oli seal ikka veel too igivana õli, mis tolleks hetkeks rohkem vett sisaldas, sellisena sõitis auto ca 3000km. Õli sai vahetatud, kõik ok. Nüüd hiljuti kadus laadimine, kuid jällegi piisas vaid harjade vahetusega. Seega "ulmesitad" on sama tõsiseltvõetav kui ööbiku sirin. Auto sõidab pea igapäevaselt, ainuke, mis mugavat kulgemist sel mudelil takistab on aeglane ülekanne, 80km/h sõites on pöörded juba 2600 juures.
Mul sama mootoriga Hyundai kaubik, mis on nüüdseks pea muretult ette kerinud 200tkm, seda orig siduri jms.
Meil töömasinaks siuke. küll 2.8 ja 96mudel. Sõita hea, suht erk mootor, aga kõik kena täpselt niikaua kui perse hakkab kiskuma. Sellele uus plokikaan oli vist 2400 euri, mingi b-varuosa oma oli 1000 euri, st seda ehk veel kannatab osta. Aga plokikaan sellel kuuma ei kannata, ja parandada ei saa, kuna seal seinad jms nii õhukesed. Lisaks igasugu veermikujura peab suht tihti vahetama. Raami tagumine osa roostetab päris kenasti ja kiiresti ära. Pump tehti mingite audipukside peale ümber, kui pumbaremont oli, pidavat rohkem kestma. Ehk 2.5 on parem mootor. Jah sellega mul kogemus puudub. kuigi igal pool olen kuulnud et soovitatakse pigem 2.8 Samas sõita on temaga hea, ei vaidle vastu, ja kui käed otsas, siis saad ehk ka ise palju ära teha